donderdag 25 februari 2016

Vrijwilligerskeurmerk Goed Geregeld

 


Vrijwilligerskeurmerk Goed Geregeld voor Stichting Cardia


Vrijwilligerskeurmerk Goed Geregeld
Regiomanager Annelies Kloppenborg en Pleun van den Dool, adviseur Vrijwillige inzet bij PEP

Het NOV- keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ is een landelijk keurmerk dat wordt toegekend aan vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen die met hun vrijwilligersbeleid voldoen aan door NOV (Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk) gestelde kwaliteitscriteria.


Donderdag 25 februari ontving ouderenzorgorganisatie Cardia op feestelijke wijze het certificaat.


Regiomanager Annelies Kloppenborg: “Vrijwilligerswerk bij Cardia heeft veel te bieden en het kan het leven op meerdere manieren verrijken.


Zowel voor de vrijwilligers als voor onze cliënten. Cardia kiest ervoor om welzijnsactiviteiten, de begeleiding van (wijk)bewoners bij zingevings- en geloofsvragen en kerkdiensten op te nemen in de basiszorg.


Daarbij spelen vrijwilligers een rol van onschatbare waarde, maar ook als onderdeel van het gehele zorgproces zijn vrijwilligers onmisbaar.”


Over Cardia


Cardia is een christelijke zorgorganisatie in Den Haag en omgeving die gelooft in goede zorg met persoonlijke aandacht voor mens en omgeving. Het aanbod van Cardia bestaat uit wonen met zorg, verpleeghuiszorg, verzorging, verpleging en huishoudelijke zorg aan huis, ontmoetingscentra voor beginnend dementerende ouderen, individuele zorg en maatschappelijk werk, personenalarmering, maaltijdservice, dagrecreatie en dagbesteding.


Vrijwilligerskeurmerk Goed GeregeldMariahoeve – Locatie Landscheiding Cardia


In het groene en rustig gelegen Mariahoeve, op de grens van Den Haag en Wassenaar, staat ons woonzorgcentrum Landscheiding. Al jarenlang is deze locatie een begrip en staat het bekend om zijn prettige woonmogelijkheden, rustige ligging en goede zorg.


U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan activiteiten die u zelfstandig, met uw mantelzorger of in een groep kunt volgen. Op dit moment verbouwen wij de begane grond en wordt er een wijk -en dienstencentrum ontwikkeld met daarin een huisartsen- , tandarts- en fysiotherapiepraktijk. Begin 2016 hopen we dit centrum te kunnen openen. Wanneer u tegen die tijd bij ons naar binnen loopt ziet u een mooie open hal met daarin een centrale receptiebalie en een buffetrestaurant. Er staan verschillende tafeltjes, een grote leestafel en een loungehoek. De verlichting en smaakvolle aankleding zorgen voor een huiselijke sfeer in een moderne stijl. U bent welkom voor een kopje koffie, broodje, lekkernij of een maaltijd in ons restaurant of in de voortuin als het weer dit toelaat. In de lente van 2016 openen wij een belevingstuin die alle zintuigen prikkelt en de woonbeleving optimaal maakt.


Het zorgpersoneel is bekwaam en vriendelijk. De kwaliteit van zorg en een prettige woonbeleving staan centraal. Uw wensen en behoeften zijn voor ons de leidraad om een fijne leefsfeer voor u te creëren.
Uw identiteit geeft vorm en kleur aan Landscheiding. Wonen in Landscheiding is een nieuw thuis waar Cardia u wil ondersteunen zolang dit nodig is. Uw zorgplan wordt door een eerstverantwoordelijke gecoördineerd en samen met u en uw contactpersonen vormgegeven. Voor cliënten met verpleeghuiszorg staat ons behandelteam te allen tijden paraat. Bij Cardia luisteren we naar elkaar en werken we goed samen. De teams zijn klein en daarom de lijnen kort.


Mogelijkheden


In Landscheiding wonen ouderen die verpleeghuiszorg of verzorgingshuiszorg ontvangen van Cardia. Soms is het ook mogelijk om een zelfstandige woning te huren met de nodige woningaanpassingen en bijbehorende thuiszorg. Kleinschalig wonen binnen een beschermde woonomgeving met 24uurs toezicht behoort ook tot de mogelijkheden. Landscheiding beschikt over 112 rustige en lichte appartementen. De verpleeghuiszorg voor PG bewoners wordt geboden in een kleinschalige setting, met de huiskamers als natuurlijke ontmoetingsruimten. Ook behoort tijdelijke opname en respijtzorg tot ons aanbod.


Vrijwilligerskeurmerk Goed Geregeld


Bron: » » CardiaVrijwilligerskeurmerk Goed Geregeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten