donderdag 25 februari 2016

7 / 12 Mrt - Vrouwen hebben nooit stilgezeten

 


Fototentoonstelling: Vrouwen hebben nooit stilgezeten


Vrouwen hebben nooit stilgezeten
Foto: Mieke Schlaman

Fotografe Mieke Schlaman heeft met haar camera 30 jaar lang vrouwen in beweging vastgelegd. Hun leven en hun streven dat leven te verbeteren.


In deze tentoonstelling is dat te zien aan de hand van 7 thema’s en bekeken vanuit verschillende soorten vrouwenlevens.


Het maakt bijvoorbeeld veel uit of je een Nederlandse vrouw bent of een vluchteling, of je wel of niet geld hebt, of in jouw cultuur geweld tegen vrouwen geaccepteerd wordt of niet.


Datum:    maandag 7 maart  t/m   vrijdag 11 maart
Activiteit: Fototentoonstelling Vrouwen hebben nooit stilgezeten van fotografe Mieke Schlaman
Plaats:   Atrium Den Haag
Adres:  Spui 70 – 2511 BT Den Haag
Toegang:   gratis


Vrouwen hebben nooit stilgezetenInformatie Atrium Den Haag


Openingstijden Atrium Den Haag


Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag:    7.00 uur – 19.00 uur


Donderdag:    7.00 uur – 21.30 uur


Zaterdag:    9.30 uur – 17.00 uur


Zondag en feestdagen: gesloten


 


Kies het Atrium Den Haag voor uw volgende evenement


Evenement of tentoonstelling in het Atrium Den Haag


Stichting Atrium City Hall organiseert verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag sinds de opening van het stadhuis in 1995. Dat doet zij op eigen initiatief, maar ook externen kunnen een evenement of tentoonstelling in het Atrium Den Haag organiseren. Samen geeft Atrium City Hall zo een breed beeld van wat er zich afspeelt in Den Haag en ver daarbuiten.


Atrium Den Haag, een plek van vele transformaties Als een architect een drukbezochte openbare ruimte kraakhelder wit ontwerpt, kan het niet anders of het idee is dat de gebruikers van die ruimte er zelf kleur aan geven.


Het Atrium in het stadhuis van Den Haag is een unieke locatie waarvan het stadsbestuur en de architect, Richard Meier, samen besloten dat het een actieve ontmoetingsplek zou worden. Open, gastvrij en dynamisch. Dit idee komt nog steeds tot zijn recht. Al bij de eerste ontmoeting met de talrijke dagelijkse gebruikers van het gebouw, een bezoek aan een tentoonstelling of evenement, wordt duidelijk dat het Atrium een plek is die moeiteloos vele kleurrijke transformaties ondergaat en in grote mate bijdraagt aan de dynamiek van de stad. Een concert op de elf verdiepingen, een zwevende modetentoonstelling boven de gemeenteloketten of een groots banket na sluitingstijd; het Atrium staat open voor uiteenlopende en uitdagende ideeën.


Het Atrium Den Haag is de centrale hal van het stadhuis. Het gebouw alleen al is een hele attractie op zich. De Amerikaanse architect Richard Meier heeft het gebouw ontworpen. Door de vorm en de kleur wordt het ook wel ‘IJspaleis’ genoemd. De ontwerpen van Meier vallen op door hun strakke vorm, het gekozen materiaal en – een belangrijk element – hun witte uitstraling. Wit is voor Meier het symbool van helderheid, zuiverheid en perfectie. De mensen geven kleur aan het gebouw. Het daglicht is van groot belang in het stadhuis. Aan alle kanten, maar vooral door het glazen dak van het Atrium Den Haag, stroomt licht naar binnen, ogenschijnlijk oneindig gereflecteerd door de strakke witte gevels.


Het Atrium Den Haag (4.500 vierkante meter) is het hart van het gebouw, zowel qua ontwerp als gebruik. Hier zijn de gemeentelijke balies te vinden, zoals de receptie, burgerzaken, sociale zaken en stadsdeelkantoor centrum. Daarnaast worden er diverse evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Met ruim 8.000 bezoekers per week is het Atrium Den Haag een aantrekkelijke locatie.


 


>> handje2Atrium Den Haag


 


 


 


 


 


 7 / 12 Mrt - Vrouwen hebben nooit stilgezeten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten