woensdag 10 februari 2016

Nieuwe handhavers Gemeente den Haag

 


Nieuwe handhavers Gemeente den Haag


Nieuwe handhavers Gemeente den HaagDe gemeente breidt het aantal handhavers de komende 3 jaar uit van 125 naar 175. Op 8 februari hebben 12 nieuwe handhavers een epaulette (embleem) voor op hun uniform ontvangen.


De nieuwe handhavers vormen de eerste lichting binnen deze uitbreiding.


Door meer handhavers op straat kan de gemeente effectiever optreden tegen de grootste ergernissen in de stad, waaronder: zwerfafval, hondenpoep, weesfietsen en parkeeroverlast. Op die manier dragen de handhavers bij aan een schoon, heel en veilig Den Haag.


Samenwerking met politie met nieuwe handhavers Gemeente den Haag


De meeste nieuwe handhavers gaan werken bij de brede handhavingsteams in de stadsdelen. Brede handhavingsteams werken vanuit de politiebureaus en worden aangestuurd door de politie. Overige handhavingsteams werken niet bij een vast stadsdeel en worden binnen de hele stad ingezet.


Nieuwe handhavers Gemeente den Haag zijn Buitengewoon Opsporingsambtenaar


De nieuwe handhavers zijn allemaal Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Zij voorkomen en beëindigen overtredingen door mensen te wijzen op hun rechten en plichten. Ze delen boetes uit in geval van overtredingen. De handhavers zijn bij overtredingen bevoegd om mensen staande te houden en om hun ID te vragen en werken nauw samen met de politie.Informatie Nieuwe handhavers Gemeente den Haag


De gemeentelijke handhavers praten met bewoners en ondernemers. Ze wijzen mensen op verkeerd gedrag en handhaven de regels.


U kunt de handhavers dagelijks op straat in uw wijk tegenkomen. De handhavers houden toezicht op straat, geven voorlichting en als het nodig is delen ze een bon uit. Zo zien zij wat er speelt in de Haagse wijken. Door de handhaving van wetten en regels zorgen zij ervoor dat iedereen zich aan die regels houdt.


Waar letten Nieuwe handhavers Gemeente den Haag op?


Hondenpoep en hondenoverlast
Onjuist aangeboden huis- en grofvuil en bedrijfsafval
Afval op straat
Controle verkeerd geparkeerde voertuigen
Controle betaald parkeren
Fietswrakken en achtergelaten fietsen. Meld een fietswrak.
Fietsers die op plekken fietsen waar dit verboden is
Illegaal vissen
Schade aan flora en fauna
Handhaven horecavergunningen
Naleving vergunningenvoorwaarden, die onder andere worden afgegeven bij evenementen, voor terrassen of andere voorwerpen in de openbare ruimte.


Handhavingsteams


In de stad zijn 9 handhavingsteams. Deze bestaan uit handhavers en boswachters. Een groot deel van de handhavers zijn Buitengewoon opsporingsambtenaar (Boa).


Dat betekent dat zij een bekeuring mogen uitschrijven. De teams werken samen met de politie. U herkent ze aan speciale uniformen met daarop het Boa-logo en de tekst ‘handhaving’. De handhavers zonder Boa-bevoegdheid kunt u herkennen aan de uniformen met daarop de tekst ‘toezicht’.


 


 


Bron: » » DenHaag.nlNieuwe handhavers Gemeente den Haag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten