Sprekers en workshops


Soundos-El-Ahmadi
Gespreksleider van de dagSoundos El Ahmadi


De Amsterdamse comédienne is een geboren verhalenverteller. Haar optredens als stand-up comedian bij Comedytrain zijn gebaseerd op haar eigen leven. Die kreeg zij mee van haar ouders, grootouders en de rest van haar omgeving. Soundos maakt haar publiek graag deelgenoot van haar gedachten en humor. Je kunt bijna niet weg zonder een lach op je gezicht. Soundos is een goed voorbeeld van een sterke onafhankelijke vrouw en maakt zich hier graag sterk voor. Ze heeft dan ook veel zin in zondag 13 maart!


Debat met 5 spraakmakende dames


Harriette-Verwey
Dr. Harriette Verwey kwam als achttienjarige vanuit Paramaribo naar Leiden voor een tweejarige studie cardiologie en besloot te blijven omdat de zelfstandigheid zo goed beviel. Al snel ontwikkelde zij zich tot specialist in hartfalen bij vrouwen. Naast haar dagelijkse taken als plaatsvervangend Hoofd Cardiologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum, vergroot zij het bewustzijn over de problematiek van het vrouwenhart door regelmatig op te treden in de media.


“Ik probeer jonge mensen duidelijk te maken dat ik niet door mijn mooie gezicht zo ver ben gekomen. Ik hou niet van positieve discriminatie; je moet op je verdiensten worden beoordeeld. Dus kansen pakken en er snoeihard voor gaan. Alleen dan zijn dromen te realiseren.”



Diana-Matroos
Diana Matroos is één van de gezichten van RTL Nieuws en presentator/interviewer voor BNR Nieuwsradio. Onlangs is zij uitgeroepen tot winnaar van de Kleurrijke Top 100. Ze heeft een uitgesproken mening en neemt geen blad voor de mond. Zo maakte zij in de media bespreekbaar dat discriminatie op de werkvloer nog steeds voorkomt. Als gekleurde vrouw ondervond zij dat aan den lijve.


“Wees wie je bent en heb lef.”


Marion-Mulder
Marion Mulder zet zich als medeoprichter van Workplace Pride in voor acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders op de werkvloer. Zij is specialist op het gebied van ICT. Haar passie is dingen makkelijker, efficiënter, effectiever en leuker te maken door het slim inzetten van digitale technologie. Zo heeft ze o.a. een netwerk app mede-ontwikkeld voor internationale zakenvrouw.


“Je mag wel homo zijn, maar je mag niet homo doen.”


Esther-Lieben
Esther Lieben is Commandant van de brandweer Haaglanden. Zij maakt deel uit van het Dagelijks Bestuur van Brandweer NL en is landelijk verantwoordelijk voor het programma incidentbestrijding. Esther heeft in haar carrière verschillende leidinggevende functies gehad en is doorgegroeid naar de hoogste leidinggevende functie in de organisatie.


“Diversiteit en verschillende denkbeelden zijn onmisbaar in een organisatie als de brandweer. Dit komt ten goede aan onze dienstverlening en daarnaast hebben we een voorbeeldfunctie.”


Anita-Nanhoe
Dr. Anita Nanhoe publiceerde verschillende artikelen en boeken over het zelfbeschikkingsrecht: het recht om aan het stuur te staan van je eigen lichaam en leven. Naast haar dagelijks werk als onderzoeker voor de Gemeente Rotterdam is zij coördinator kleinschalige incidenten en zedenzaken voor de regio Rotterdam-Rijnmond, voorzitter van de Stichting Rotterdam Pride en voorzitter van de Stichting Develop Today. Daarnaast geeft zij colleges aan de Erasmus Universiteit. Als wetenschapper specialiseerde zij zich in vraagstukken als onderwijsmobiliteit, integratie, huiselijk geweld, emancipatie en seksuele diversiteit.


We moeten successen nastreven, maar de daarmee gepaard gaande problemen niet uit het oog verliezen.”


Workshops, lezingen en inspiratiesessies Internationale Vrouwendag Viering


Anna-Nooshin
Lezing Anna Nooshin Internationale Vrouwendag Viering


De Iraanse Anna Nooshin wist altijd al dat ze wilde ondernemen. Ze heeft een passie voor mode en is oprichter van een van de grootste online lifestyle magazine van Nederland, NSMBL.nl. Daarnaast heeft ze een boek ‘On Top’ uitgebracht, een inspiratiegids voor jonge vrouwen waarin ze vertelt over een jeugd in Asielzoekerscentra, haar uiterlijk, cultuurverschillen en hoe ze uiteindelijk professioneel blogger en ondernemer werd. Tijdens deze lezing geeft ze tips en waarschuwingen waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van een eigen bedrijf.


Iffat-Rose-Gill
Lezing Iffat Rose Gill Internationale Vrouwendag Viering


Dr. Iffat Rose Gill, een Pakistaanse mensenrechten activist en zelfstandig ondernemer, zet zich in voor sociale en economische emancipatie van vrouwen door middel van technologie. Zij heeft als missie vrouwen te ‘empoweren’ naar leiderschap en probeert op allerlei manieren zelfredzaamheid te bevorderen. Iffats vastberadenheid komt voort uit haar eigen jeugd in Pakistan waar vrouwenemancipatie nog een lange weg te gaan heeft. Gedwongen huwelijken en verborgen vrouwen zijn nog altijd aan de orde van de dag. Laat je inspireren door Iffats aangrijpende verhaal en haar weg naar zelfstandigheid en succes. Iffat geeft haar lezing in het Engels.


Workshop-Bodylanguage
Workshop Bodylanguage Internationale Vrouwendag Viering


Ongeveer 90% van de communicatie wordt bepaald door onze houding, uitstraling en hoe we iets zeggen en 10% door wat we zeggen. Maar weet jij van jezelf wat je uitstraalt en welke indruk je achter laat op je omgeving? Inzicht in je eigen lichaamstaal maakt je zelfverzekerder en inzicht in de non-verbale communicatie van anderen maakt je een prettige gesprekspartner. In deze workshop leer je op een leuke en ontspannen manier wat je kunt aflezen aan de lichaamstaal van anderen en leer je je houding en uitstraling te verbeteren. De workshop zit vol actie: eerste indruk, loopjes, handen-en voetenwerk en spelen met status. Je doet de ‘Entree maken’-opdracht en krijgt feedback op je eigen houding en uitstraling en ontdekt de waarheid over liegen.


Floor-van-de-Water
Inspiratiesessie Floor van de Water Internationale Vrouwendag Viering


Het probleem waar veel vrouwen mee kampen; een zware tas waar voor je gevoel je halve huis in zit. Floor van de Water had ditzelfde probleem en bedacht; maar wat heb ik nu eigenlijk écht nodig? Conclusie: je portemonnee en telefoon. En zo was het idee van de Smart Little Bag (SLB) van By LouLou geboren. Een portemonnee met een vakje voor je telefoon en als bonus een spiegeltje. Nu ruim vijf jaar later heeft By LouLou 600 verkooppunten in binnen- en buitenland. Floor vertelt op leuke en inspirerende wijze over haar weg naar succes.


Sasja-Nicolai
Inspiratiesessie Sasja Nicolai Internationale Vrouwendag Viering


Zichtbaarheid is nodig voor succes en dus belangrijk voor onafhankelijkheid, ook financieel. Vrouwen hebben veel kwaliteiten, maar laten die vaak nog onvoldoende zien. Sasja Nicolai helpt in haar dagelijks leven vrouwelijke ondernemers en professionals om beter zichtbaar te worden. Wat kun je doen om zichtbaar te worden? Er zijn nog steeds te weinig vrouwelijke directieleden, toezichthouders en hoogleraren. Sasja vertelt haar persoonlijke verhaal over zichtbaar worden. Zelfstandige en zichtbare vrouwen zijn hét voorbeeld voor hun kinderen en hebben dus een centrale rol als het gaat om Pay it forward.