donderdag 18 februari 2016

Erover praten lucht op

 


Erover praten lucht op


Erover praten lucht opVoel je je boos, angstig of eenzaam? Heb je verdriet, twijfel of zorgen? Wat je ook dwars zit, praat er over! Luisterend oor Als je belt, chat of mailt krijg je contact met iemand die echt naar je luistert, met je meedenkt en je eventueel kan doorverwijzen naar andere instanties. Jouw verhaal staat centraal.


Soms is het fijn om met iemand te praten. Om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Een goed gesprek lucht enorm op. Ieder mens heeft dit weleens nodig.


Angsten, Agressie en boosheid, Bedreiging, Eenzaamheid en heimwee, Eetstoornis, Geheimen, Geweld en oplichting, Geluk, Geldzorgen en werkloosheid, Identiteit en zingeving, Onzekerheid, Oververmoeidheid, Praatje maken, Psychische problemen, Relaties en seksualiteit, Rouw en verlies, Seksueel misbruik, Slapeloosheid, Somberheid en depressie, Sterven en de dood, Tweede cultuur, Verslaving, Zelfbeschadiging, Zelfdoding, Ziekte, pijn en handicap


Maar misschien is het moeilijk om een luisterend oor te vinden bij iemand uit je omgeving. Of je zoekt een klankbord bij iemand die jou niet persoonlijk kent.


Dan kun je bij Sensoor terecht voor een goed gesprek via telefoon, chat of e-mail.


Onze vrijwilligers worden goed opgeleid voor dit werk. Ze vinden het fijn om in een persoonlijk gesprek iets voor jou te betekenen.


Erover praten lucht op


De hulpdienst is gratis, je betaalt alleen telefoonkosten


Sensoor kun je dag en nacht bellen. Bel je het landelijke nummer dan betaal je 5 cent per minuut.


Bel 0900-0767 voor een luisterend oor (5 cent per minuut plus eventueel de kosten voor je provider) of bel een lokaal nummer (alleen de kosten voor je provider).


Via de lokale nummers betaal je het normale lokale tarief plus eventueel de kosten voor het bellen met een mobiele telefoon. De hulpdienst zelf is gratis.


De regionale nummers bel je tegen lokaal tarief:
Den Haag: 070 – 345 45 00 – Gouda: 0182 – 548 500 – Leiden: 071 – 512 52 02 – Zoetermeer: 079 – 352 37 37


Mailen en chatten is natuurlijk gratis


E -mail – Erover praten lucht op


Meld je aan op de e-hulppagina van Sensoor. Je hoeft hiervoor geen persoonlijke gegevens te gebruiken, zelfs je eigen e-mailadres niet. Je kunt na de aanmelding direct starten met een e-mail aan Sensoor. Met je zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord kan je daarna steeds inloggen om e-mails van de Sensoormedewerker te lezen en te beantwoorden. De hulp is gratis.
 


   handje2  Ga hier naar email op Sensoor.nl –    (https://ehulp.sensoor.nl)


 


Chatten – Erover praten lucht op


Chatten is een fijne manier om je hart te luchten. Je kunt rustig je woorden kiezen. Je verhaal wordt aandachtig gelezen. We leven en denken met je mee en samen zoeken we naar manieren om met je probleem of verdriet om te gaan. En na afloop kun je het gesprek nog eens nalezen. De hulp is gratis.


Ben je meer een schrijver dan een prater? Dan past chatten of mailen beter bij jou. Je kunt rustig je woorden kiezen. Sensoor is al meer dan 55 jaar de grootste organisatie in Nederland die dag en nacht emotionele ondersteuning op afstand biedt.


Vanuit 26 vestigingen door het hele land voeren zo’n 900 vrijwilligers jaarlijks 250.000 anonieme gesprekken via telefoon, e-mail of chat.


Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Dit anoniem luisterend oor wordt gefinancierd door de gemeenten.
Die hebben Sensoor de opdracht gegeven deze wettelijke taak uit de WMO uit te voeren. Sensoor ontvangt daarnaast donaties.


Erover praten lucht op


 


Bron: 


Bron: » »  handje2     Folder Dag en nacht een luisterend oor


 


 


 


 


 Erover praten lucht op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten