maandag 1 februari 2016

8 Feb - Speciaal Concert - Trombone Evolution

 


Speciaal Concert – Trombone Evolution


Speciaal Concert - Trombone EvolutionDe trombones van het Koninklijk Conservatorium Den Haag nodigen u graag uit voor hun concert Trombone Evolution. Een muzikale gids over de ontwikkeling van de trombone door de eeuwen heen.


Datum: 8 februari
Activiteit: Trombone Evolution
Plaats: De Christus Triumfatorkerk
Tijd aanvang: 20.30 uur 
Adres: Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL Den Haag
Toegang:  Studenten 5 euro – Volwassenen 7,50 euro


Het concert laat u kennismaken met trombonemuziek van het begin van de 16e eeuw tot nu. De werken worden uitgevoerd op authentieke instrumenten, zoals de componist tot zijn beschikking had. Zo ziet en hoort u de verschillen in compositie en stijl van de componisten uit diverse perioden.


Tim Dowling, docent aan het Koninklijk Conservatorium, presenteert de avond. Hij laat u, samen met bastrombonist Brandt Attema, docent in Den Haag en Codarts Rotterdam, en Pete Saunders, trombonist en hoofd van de koperafdeling van het Koninklijk Conservatorium, de rijke wereld van de geschiedenis van de trombone ervaren.


De studenten van de tromboneklas, afkomstig uit Engeland, Australië, Amerika, Spanje, Korea, Griekenland, Portugal, Estland, Noorwegen en Nederland, nodigen u van harte uit voor dit concert.



Speciaal Concert Koninklijk Conservatorium Den Haag


De hoofdvakdocenten trombone zijn Timothy Dowling en Pete SaundersBrandt Attema is hoofdvakdocent bastrombone. Orkestpartijles wordt gegeven door Pete Saunders en Timothy Dowling. Er is veel samenwerking met de afdeling Oude Muziek, Charles Toet verzorgt de lessen baroktrombone en organiseert regelmatig projecten waar studenten van de afdeling Klassiek in mee spelen.


Naast de hoofdvakles krijgt de student  les van een coach pianist, kamermuziekles, groepsles, historische ontwikkeling, bijvak piano en  orkestpartijstudie. 


Binnen de kopersectie wordt door docenten wekelijks samengewerkt met alle studenten in de zogenaamde Koperklas. Ook de lessen historische ontwikkeling door Charles Toet worden aan de gezamenlijke  koperklas gegeven.


Er worden regelmatig gastdocenten uitgenodigd voor een masterclass, workshop of interpretatiecursus. 



Speciaal Concert Het Koninklijk Conservatorium




Studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag betekent studeren aan het oudste conservatorium van Nederland. Het betekent studeren aan een muziek- en dansinstituut dat al decennia lang garant staat voor topkwaliteit waar internationale topmusici en -(ex-)dansers lesgeven en waar traditie en ambacht onlosmakelijk zijn verweven met experiment en vernieuwing.


De primaire doelstelling van het Koninklijk Conservatorium is jonge talenten de hoogste artisticiteit, technische/ambachtelijke vaardigheid en veelzijdigheid bij te brengen om te kunnen functioneren in de veeleisende en voortdurend veranderende beroepsomgeving.


Het Koninklijk Conservatorium presenteert zich als centrum voor onderwijs, onderzoek en productie. Deze krachtige driehoek van elementen vormt het DNA van ons instituut.



  • Onderwijs


    We streven er naar muziek- en dansonderwijs op het hoogste niveau aan te bieden, maar we zien het leerproces ook als een levenslang traject voor studenten, docenten en iedereen die de kunst en zichzelf serieus neemt.



  • Onderzoek


    Bij alles wat we doen. Maar ook in academische zin bij de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden en binnen onze Bachelor- en Masteropleidingen.



  • Productie


    Alle ambachtelijke vaardigheden en onderzoek leiden tot het produceren en presenteren van muziek- en dansuitvoeringen, bestemd om gedeeld te worden met zo veel mogelijk anderen.


Tijdens een studie aan het conservatorium gaat het niet alleen om succes, maar ook om het leren, het delen van ervaringen, het onderzoeken van nieuwe wegen en het aangaan van experimenten. Zo blijft ons muziek- en dansbestel ook op termijn vitaal. Het Koninklijk Conservatorium wil met nadruk een bijdrage leveren aan de ontwikkeling, en daarmee de toekomst, van muziek en dans. 



Speciaal Concert


Bron: » » Koninklijk Conservatorium


 



8 Feb - Speciaal Concert - Trombone Evolution

Geen opmerkingen:

Een reactie posten