donderdag 18 februari 2016

2 Mrt - Een senior vriendelijke wijk - Middag van de vitaliteit

 


Een senior vriendelijke wijk, Middag van de vitaliteit


Een senior vriendelijke wijkHeeft u ’n mooi initiatief voor onze wijk?


Heeft u een nieuw idee hoe uw buurt seniorvriendelijker kan worden? Wilt u zich inzetten voor een seniorvriendelijke wijk? Of … bent u gewoon nieuwsgierig?


Wij nodigen u van harte uit om met ons mee te denken om de wijk seniorvriendelijker te maken.


Samen met de Gemeente Den Haag organiseert expertisecentrum Mariahoeve “de middag van de Vitaliteit”


Woensdag 2 maart 


Tijd: 15.00 uur  — 17.00 uur


Plaats: Grand Café


Hofzichtlaan 115  – Den Haag.


De koffie staat klaar!


Een senior vriendelijke wijk


Met het actieprogramma ‘Den Haag, seniorvriendelijke stad’ willen we, samen met de ouderen en andere initiatiefnemers, bereiken dat oudere inwoners actief en vitaal blijven, zich minder eenzaam voelen en in een veilige omgeving kunnen wonen met toegankelijke en passende voorzieningen. Het stimuleren van vitaliteit zien wij als belangrijke voorwaarde om ouderen te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en om eenzaamheid tegen te gaan.


Een senior vriendelijke wijk


Wij vinden het belangrijk dat de ouderen zelf aangeven wat hen helpt vitaal te blijven en dat de ouderen ook zelf invulling geven aan initiatieven. Hier helpen wij hen graag bij. Op die manier dragen zij zelf bij aan de seniorvriendelijke stad.


Op basis van de resultaten van ‘Oud is in!’ en met de ambitie van ‘Den Haag, seniorvriendelijke stad’, is Den Haag de eerste Nederlandse stad die is aangesloten bij het netwerk van Age-friendly Cities van deWorld Health Organization.
Een senior vriendelijke stad heeft actieve, vitale oudere bewoners die zich minder eenzaam voelen. De gemeente, organisaties en bedrijven dragen daar actief aan bij. In een seniorvriendelijke stad zijn de omgeving en voorzieningen voor iedereen veilig en toegankelijk.


Een senior vriendelijke wijk


In het actieprogramma stimuleert de gemeente partijen in de stad die werkzaam zijn op het gebied van ouderenbeleid om samen te werken.
Heeft u een idee dat bijdraagt aan een seniorvriendelijkere stad? Bijvoorbeeld een sociaal restaurant, begeleiding bij het gebruik van de sociale media of een wandelmaatje in de wijk?


Hoe kan de gemeente kansen voor ouderen vergroten om er bij te horen, zinvolheid te ervaren, veerkracht te hervinden en maximaal zelfredzaam te zijn? De gemeente zorgt voor voorwaarden op verschillende niveaus: preventief en ondersteunend.


Het preventieve niveau betekent een aanpak met voorwaarden om eenzaamheid tegen te gaan en het ondersteunende niveau betekent een aanpak met voorwaarden om eenzaamheid met hulp tegen te gaan.


Een senior vriendelijke wijk


Een senior vriendelijke wijk 2


 


 


Bron: » » handje2Een senior vriendelijke stad


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 2 Mrt - Een senior vriendelijke wijk - Middag van de vitaliteit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten