vrijdag 26 februari 2016

9 Mrt - Wat doet dementie met de naasten? - Alzheimer Café - Haagse Hout

 


Alzheimer Café Wat doet dementie met de naasten? Wat doet dementie met de naasten?


Wanneer iemand last van het geheugen heeft maakt dit ook veel los bij hun naasten. Misschien gaan uw familieleden of vrienden anders met de situatie om dan u. Een deskundige zal hier inzicht in geven en vertellen hoe je als familie zo goed mogelijk van je veerkracht gebruik kunt maken.


Het Alzheimer Café Haagse Hout biedt een veilige plek waar mensen zich thuis voelen en over hun ervaringen en problemen kunnen praten. Iedere maand staat er een specifiek onderwerp rond dementie centraal waarvoor door de gespreksleiders steeds een deskundige gastspreker wordt uitgenodigd.


Datum: Woensdag   9  Maart 2016
Activiteit: Alzheimer Café
Onderwerp:
Wat doet dementie met de naasten?
Tijd:   19.00 uur – 21.00 uur
Deskundige:   Ilona Leenhouts – systeemtherapeut
Plaats:  Ivoorhorst 155 – Wijkcentrum      » googlemaps2⇓)
Contact: 06 – 1380 2118 / Email:   jwolthers @ cardia.nl  ( mevr. Wolthers)


Bereikbaarheid:  OV tram 6 en bus 24 halte Reigersbergenweg.   Auto: parkeren kan gratis en dichtbij.


Alzheimer Café


De café avond begint met een inloop om 19.00 uur, waar u aan de bar gratis koffie en thee wordt aangeboden. Om 19.30 uur gaat het officiële deel van start met een gastspreker onder leiding van de gespreksleider. Van 20.00 tot 20.30 uur is er een pauze, gelegenheid tot informeel samenzijn en kunt u consumpties, tegen betaling, aan de bar halen. Het laatste officiële deel van de avond is van
20.30 21.00 uur en biedt gelegenheid tot vragen stellen en discussie. Na afloop is er tot 21.30 uur gelegenheid tot informeel napraten.


 Het Alzheimer Café vindt plaats in wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155. Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Jozien Wolthers, JWolthers@cardia.nl, 06-13802118.


Het Alzheimer Café is op een vaste avond per maand geopend en voor mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals uit de zorg en andere belangstellenden.


Wijkbewoners kunnen hier ook hun vragen stellen en mee discussiëren over de verschillende thema’s.


Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Cardia, Nebo, Stichting Eykenburg. HWW Zorg, Florence, Evita, Parnassia Groep, PEP en VÓÓR Welzijn.


Wist u dat de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie is? Het is geen ouderdomsziekte, maar een hersenziekte met psychiatrische symptomen doordat delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven.


De ziekte van Alzheimer is vernoemd naar de Duitse neuroloog Aloïs Alzheimer. Hij ontdekte begin vorige eeuw kenmerkende veranderingen in het hersenweefsel van mensen die aan dementie waren overleden, namelijk plaques en tangles. Alzheimer komt in verschillende vormen voor en bestaat eigenlijk uit een complex van verschillende aandoeningen. Het is een ziekte met verstrekkende gevolgen voor de persoon die de ziekte heeft en zijn directe omgeving. Het verloop van alzheimer verschilt van persoon tot persoon.


Hoewel er op grote schaal wetenschappelijk onderzoek wordt verricht, zijn oorzaken van de ziekte nog onbekend. Ook zijn er nog geen behandelmethoden voorhanden. De ziekte van Alzheimer is onomkeerbaar.


Symptomen van alzheimer zijn onder andere: vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak.


Wat doet dementie met de naasten?


 


Kaart


  


Wat doet dementie met de naasten?


 9 Mrt - Wat doet dementie met de naasten? - Alzheimer Café - Haagse Hout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten