donderdag 12 november 2015

Reporters van Mariahoeve Bomen planten

 


Reporters van Mariahoeve – Bomen planten op Stadsboerderij de Reigershof


Reporters van Mariahoeve - Bomen planten op Stadsboerderij de ReigershofDe leden van de reportersgroep Mariahoeve waren op deze gedenkwaardige dag door de Stadsboerderij de Reigershof uitgenodigd om 5 speciale bomen te planten, mogelijk gemaakt door de inzamelingsactie tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer .


De reportersgroep Mariahoeve bestaat uit een groep kinderen, die als volwaardige verslaggevers de wijk ingaan om verschillende reportages te maken. Dit gebeurt onder de bezielende begeleiding van Tin-Nio de Kievit van Xtra Welzijn, nu bijgestaan door Renate van der Heijden.


De jonge reporters mochten hun wensen op een papiertje schrijven, dat elk afzonderlijk, als een soort tijdcapsule in klein bamboe kokertje gestopt werd.


Voordat de bomen daadwerkelijk geplant konden worden, mocht iedereen eerst meehelpen om de gaten op de juiste diepte te maken. Hierna gingen de steunpalen de grond in.


Enthousiast werden alle kokertjes met wensen door de kinderen bij de boomwortel gelegd. Waarna onder het toeziend oog van het personeel van de Stadboerderij de klus door de hele groep geklaard werd en stonden bomen stevig op hun nieuwe plek.


De Stadsboerderij Reigershof heeft met deze activiteit de jonge bewoners van Mariahoeve een fantastische dag bezorgd en een bijdrage geleverd aan betere leefomgeving.


 Stadsboerderij de Reigershof is gebouwd in 1976. De boerderij is vernoemd naar het omliggende groengebied Reigersbergen.
Adres en contact
Reigersbergenweg 280
2592 EZ Den Haag
Telefoon: (070) 382 57 12Tussen het groen, vlakbij de brandweer aan de Finnenburg, de Schipholboog in ligt stadsboerderij de Reigershof. Op het terrein zijn ook een Milieu Educatief Centrum en schooltuinen. Sinds het voorjaar van 2014 is er een natuurspeeltuin.


Op stadsboerderij de Reigershof wonen koeien, geiten, schapen, konijnen, kippen, cavia’s, eenden en een poes. De dieren mogen gevoerd worden met groente en fruit (geen brood). Voer voor de dieren is bij de stadsboerderij te koop, net als honing, eieren en verse geitenmelk (afhankelijk van het seizoen). De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


 

Knuffelhoek


Op stadsboerderij de Reigershof is een knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen kleine dieren aaien en knuffelen. De knuffelhoek is geopend van dinsdag tot en met zondag van 15.00 tot 16.00 uur.


 

Meehelpen?


Kinderen mogen meehelpen met het verzorgen van de dieren op de stadsboerderij. Op de boerderij zijn kleine kruiwagens en gereedschap om te helpen met poepscheppen in de wei. Ook kunnen kinderen de dieren borstelen en aaien. Ze mogen bij de konijnen in het hok. De cavia’s mogen op vaste tijden in een mandje op schoot. Rond 15.30 uur worden de dieren gevoerd. Helpen? Vraag het aan de beheerder.


KaartActiviteiten


Regelmatig zijn er activiteiten op stadsboerderij de Reigershof. Het jaarlijkse schaapscheerfeest bijvoorbeeld. Kijk voor actuele data en activiteiten in de Natuur- en milieukalender.


In de stal staat een minibieb, vol met zwerfboeken die u mee mag nemen en weer kunt achterlaten in een andere minibieb. Kijk ook op www.kinderzwerfboek.nl.


Onderwijs


Bij de ingang staat het Milieu Educatie Centrum (MEC) Reigershof. In het leslokaal krijgen de basisschoolgroepen 1 tot en met 7 natuur- en milieulessen. Kijk hiervoor bij het Jaarprogramma.


Vanuit het MEC worden leskisten en andere materiaal uitgeleend aan de scholen in de regio Haagse Hout, Scheveningen, Leidschenveen en Ypenburg. Deze leskisten gaan over onderwerpen die met natuur en milieu te maken hebben.


De schooltuin naast de boerderij wordt gebruikt bij de tuinbouwlessen voor de basisschoolgroepen 7 en voor tuinieren tijdens de Verlengde Schooldag.


Recycling


Bij de Reigershof kunt u klein elektrisch gereedschap (wecycle), gebruikt (frituur)vet en kleding inleveren.

Reporters van Mariahoeve Bomen planten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten