zondag 29 november 2015

16 dec - Computer Inloopspreekuur met Klik & Tik

 


Computer Inloopspreekuur met Klik & Tik Bibliotheek Haagse HoutWoensdag 16 december 2015  van 09:00 tot 11:00 in de Bibliotheek Haagse Hout

 

Kosten: gratis

 

Computer Inloopspreekuur met Klik & Tik computerJe bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wilt u vaardiger worden in het gebruik van internet? En er, in een veilige omgeving, mee oefenen? Of volgt u een lesmodule bij de bibliotheek, en wilt u oefenen met de lesstof?

 

Kom dan eens langs tijdens het inloopspreekuur in een van onderstaande bibliotheken. U kunt er onder meer op eigen gelegenheid aan de slag met het programma Klik & Tik het internet op. En als u er niet uitkomt, of als u vragen hebt, staan wij klaar om u te helpen.


Computer Inloopspreekuur Klik & Tik Bibliotheek Haagse Hout
Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. Daarin leert u zelfstandig en in uw eigen tempo omgaan met internet. Het bestaat uit lessen die u één voor één doorloopt.


U leert bijvoorbeeld hoe u het internet op gaat, zoekt met een zoekmachine, digitale formulieren invult, e-mail gebruikt en programma’s downloadt.


Computer Inloopspreekuur Oefenen en vragen stellen   Bibliotheek Haagse Hout
U bent tijdens dit spreekuur ook welkom als u bij de bibliotheek een lesmodule hebt gevolgd, en daar nog vragen over hebt. Of als u wilt oefenen met de lesstof. Maar ook met algemene vragen over internet of computergebruik bent u bij ons aan het goede adres!


 Inloopspreekuur Klik-Tik


 


Studeren en werken met de computer


Studeren kan prima in Bibliotheek Den Haag. Het is een goede plek om te werken, ook als u geen lid bent. In de Centrale Bibliotheek zijn speciale studieplekken ingericht. En in alle vestigingen van de bibliotheek kunt u gebruik maken van computers.


Studieplekken


Op de studieplekken – op de vijfde verdieping van de Centrale Bibliotheek – hebt u toegang tot de gratis draadloze internetverbinding van de bibliotheek. Veel studieplekken hebben een stopcontact, zodat u uw eigen laptop kunt gebruiken. Bovendien hebt u direct toegang tot de uitgebreide collectie van de bibliotheek.


Werken met de computer


In alle vestigingen van Bibliotheek Den Haag kunt u computers gebruiken. Om de catalogus van de bibliotheek of de digitale collectie in te zien, of om te werken met een tekstverwerkingsprogramma. Ook internetten en e-mailen zijn mogelijk. Leden kunnen één uur per dag gratis gebruik maken van de computer. Niet-leden betalen wel een klein bedrag.


Draadloos internet


Werkt u liever op uw eigen laptop of tablet? Dat kan ook. Alle vestigingen hebben namelijk WiFi hotspots waar u gebruik kunt maken van draadloos internet.


Printen, kopiëren, internetten, het kan allemaal in de bibliotheek. Tegen een kleine vergoeding. Ook als de boeklabels  of barcodelabels van boeken  beschadigd raken, of u hebt een duplicaat lenerspasje nodig, vragen we een vergoeding. Hieronder vindt u een overzicht.16 dec - Computer Inloopspreekuur met Klik & Tik
Gebruik internet voor ledengratis één uur; daarna
 € 0,25 per 15 minuten
 € 0,50 per 30 minuten
 € 1,00 per 60 minuten
Gebruik internet voor niet-leden€ 0,50 per 15 minuten
 € 1,00 per 30 minuten
 € 2,00 per 60 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten