dinsdag 10 november 2015

27 Nov - Liduinaschool en de Zonnebloem route Schenkstrook

Liduinaschool en de Zonnebloem route Schenkstrook nu op 27 November


Liduinaschoo en schenkstrook zonnebloemen route - foto: Google streetview


Let op: De onthulling is verplaatst naar 27 November.


Leerlingen van de 15 klassen van de Liduinaschool (450 kinderen) krijgen schilderles over het thema “schoon” en “schoonheid”; een schone wijk zonder zwerfafval en de kunst van “van Gogh”. Van Gogh heeft nabij de Schenkstrook gewoond. Leerlingen maken zelf een schilderij in de sfeer van “Van Gogh”. Een jury, bestaande uit deskundige kunstenaars uit de wijk (o.a. Lennaert Roos) en een 4 tal kinderen kiest 19 schilderwerken uit.


Liduinaschool en de Zonnebloem route Schenkstrook.


Van deze 19 werken wordt een sticker gemaakt en deze worden deskundig op de afvalbakken in de Schenkstrook geplakt. Langs de Schenkstrook worden bloembollen en zaaigoed geplant met de leerlingen van school. Zo wordt de Schenkstrook een mooie plek om te wandelen en de afvalbakken nodigen uit om te gebruiken!


Een van de 19 bakken wordt op vrijdag 27 november om 14.00 uur onthuld door de stadsdeeldirecteur Lilliane Rombouts. U wordt van harte uitgenodigd daar bij te zijn! Deze bak staat aan de Schenkkade (tussen de Amalia van Solm- en de Jacob Mosselstraat).


Jannos Groffen van het Meemaaktheater zal aanwezig zijn en een kleine voorstelling “ vuil verbranden” geven.


Ook de makers van de 19 tekeningen van de Liduinaschool en de Zonnebloem route Schenkstrook (kinderen uit de klassen 1 – 8 van de Liduinaschool) en hun ouders zullen er zijn.


Aansluitend, omstreeks 14.30 uur is de feestelijke opening van de tentoonstelling van alle tekeningen in de Liduina school. Met het Meemaaktheater kunt u deelnemen aan zwerfvuilgymnastiek! , Er zijn hapjes en drankjes.


Alle wijkbewoners welkom op vrijdag 27 november om 14.30 uur in de Liduinaschool, Amalia van Solmstraat 157


Meer weten over Liduinaschool en de Zonnebloem route Schenkstrook.?
Andree Ruting, E: a.ruting@voorwelzijn.nl of T:0619044347Extra informatie:


 Vincent van Gogh


Liduinaschool en schenkstrookHet hoogtepunt in zijn korte loopbaan is het schilderij: De Twaalf zonnebloemen in een vaas een der meest populaire schilderijen in de kunstgeschiedenis.


Op zijn zestiende werd Vincent jongste bediende bij het Haagse filiaal van de internationale kunsthandel Goupil & Cie op de Plaats. Oorspronkelijk was dit de kunsthandel van zijn oom Vincent van Gogh, die vervolgens partner was geworden van de kunsthandel Goupil in Parijs. In 1872 begon Vincent te corresponderen met zijn jongere broer Theo. Deze correspondentie zou hij zijn hele leven volhouden en vormt een bron van informatie over Van Goghs leven en zijn artistieke ontwikkeling.


Via Petit-Wasmes in de Borinage en daarna in Brussel Komt van Gogh Terug in Nederland


Terug in Nederland


In Den Haag worstelde hij met een problematische relatie met ‘Sien’, die in werkelijkheid Christine Hoornik heette. Het was een arme vrouw met een alcoholprobleem en een verleden als prostituee. Zij baarde in 1882 een zoon, maar er zijn nooit bewijzen gevonden dat Van Gogh de vader was. De relatie verslechterde spoedig en Sien pakte haar oude beroep van prostituee weer op.


Van Gogh ging eind 1881 op 28-jarige leeftijd voor ongeveer drie weken bij zijn aangetrouwde neef Anton Mauve (die getrouwd was met zijn nicht Jet Carbentus) in diens Haagse atelier werken. Via hem kwam hij in contact met het werk van onder anderen Jacob en Matthijs Maris, Weissenbruch, Mesdag, Breitner en Israëls. Mauve gaf Vincent schilderles. Zijn invloed op Vincent was groter dan doorgaans wordt aangenomen.


Bron: WikipediaLiduinaschool en de Zonnebloem route Schenkstrook


De Liduina basisschool levert gedurende acht jaren een grote bijdrage aan het leven van kinderen. Wij willen in die periode de mogelijkheden van de kinderen zoveel mogelijk benutten. Ook hopen wij dat de kinderen de acht jaren op de basisschool als een onvergetelijke periode ervaren. 


De Liduina basisschool streeft naar het geven van onderwijs in een veilige en uitdagende omgeving. Naast het stimuleren van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel vinden wij het ook erg belangrijk dat kinderen goed kunnen samenwerken.
Wij willen de kinderen begeleiden bij het verwerven van kennis, inzicht en vaardigheden en zien het als onze taak elk kind te begeleiden bij het ontplooien van zijn individuele mogelijkheden.


 Bron:www.liduinabasisschool.nl 27 Nov - Liduinaschool en de Zonnebloem route Schenkstrook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten