dinsdag 27 oktober 2015

» Begeleiden en Rijden voor 60+ Haagse Hout

Begeleiden en Rijden in het Haagse Hout


Begeleiden en Rijden is een dienst van VÓÓR Welzijn in het Haagse Hout. Bewoners in dit stadsdeel van 60 jaar of ouder, die een afspraak hebben in het ziekenhuis, een bezoek willen brengen aan familie en vrienden en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer kunnen telefonisch een ritafspraak maken.


Begeleiden en Rijden mariahoeve voorwelzijn Activiteit: Begeleiden en Rijden - voor 60+
Plaats: Haagse Hout -Den Haag
Contact: 070 – 33 64 718 – (Elke werkdag van 9 tot 11 uur)
Email :    berhaagsehout @xtra.nl
Verplicht: lidmaatschap van € 10,- per jaar / per woonadres.

Kosten: € 5,- per retour en € 3,- per enkele rit. Voor ritten buiten Haagse Hout wordt € 0,40 per kilometer berekend. Parkeerkosten zijn voor rekening van de bewoner. En één begeleider mag gratis meerijden.


Let op: Het is het beste om een ritafspraak liefst enkele dagen van tevoren te maken, zodat er voldoende tijd is om passende begeleiding en vervoer te regelen.


 


De vrijwillige chauffeurs van Begeleiden en Rijden helpen iedereen graag. Zij vervoeren bewoners met hun eigen auto en begeleiden ook naar de afspraak en terug naar uw huis. Het centrale telefoonnummer 070-3364718, waar men meer informatie kan krijgen over een (rit)afspraak, wordt ook ‘bemand’ door vrijwilligers.


Kosten?
Voor Begeleiden en Rijden geldt een verplicht lidmaatschap van € 10,- per jaar/per woonadres. Het vervoerstarief binnen Haagse Hout is altijd € 5,- per retour en € 3,- per enkele rit. Voor ritten buiten Haagse Hout wordt € 0,40 per kilometer berekend. Parkeerkosten zijn voor rekening van de bewoner. En één begeleider mag gratis meerijden.


Elke werkdag van 9 tot 11 uur kunnen bewoners contact opnemen voor informatie met Begeleiden en Rijden, VÓÓR Welzijn – Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155 of per mail berhaagsehout@xtra.nl tel. 070 3364718.


 



mariahoeve voorwelzijn


Welzijnsorganisatie VÓÓR Welzijn is actief in de Haagse wijken/stadsdelen Loosduinen, Segbroek, Ypenburg, Leidschenveen en Haagse Hout. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden de talenten en mogelijkheden van mensen benut en geven wij hen de kans om problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk. Onze integrale dienstverlening is gebaseerd op de vraag van bewoners. Daar waar nodig gaan wij er actief op af.


Naast professionele inzet beschikt VÓÓR Welzijn over een groot aantal vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welbevinden van bewoners in onze wijken. Ook stimuleren wij die initiatieven die de onderlinge band tussen bewoners en de directe leefomgeving versterken. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen, werken wij nauw samen met andere dienstverleners zoals scholen, de politie, Jeugd(gezondheid)zorg, het Centrum voor Jeugd en Gezin, woningbouwcorporaties, zorginstellingen, bewonersorganisaties en ouderenzorg. Samen met hen geven wij inhoud aan modern welzijnswerk.


Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties MOOI, VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP/ SMW+).


VÓÓR Welzijn is HKZ gecertificeerd.


» VÓÓR Welzijn.nl/



» Begeleiden en Rijden voor 60+ Haagse Hout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten