zondag 4 oktober 2015

9 Okt - Openhuis Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal

 


mariahoevestatengeneraalDatum:  9 Oktober 2015
Activiteit: Openhuis Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal – Op het plein: optredens, lezingen, debatten en muziek
Locatie:    Plein & Binnenhof in Den Haag
Tijd:     14.00 uur – 20.00 uur
Toegang: Gratis voor de activiteiten op het pleinKaarten van te voren bestellen voor de Rondwandeling


Kaarten Rondwandeling hier van te voren bestellen   –    op=op

 


Ontdek op 9 en 10 oktober op een feestelijke manier de gebouwen van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal. Wie een gratis toegangskaart heeft, mag de gebouwen in.


Het Plein is zonder kaart toegankelijk. Het is op deze dagen omgedoopt tot ‘StatenPlein’ en is het centrum van de viering. Bezoek daar de verschillende tenten met een mix van optredens, lezingen, debatten en muziek rondom het 200-jarig bestaan van beide Kamers. De open-huis-activiteiten zijn geschikt voor jong (6+) en oud.


 Rondwandeling van anderhalf uur door gebouwen


Wil je nog veel meer zien van de Eerste en Tweede Kamer? Dat kan natuurlijk! Heel de dag door zijn er kaarten beschikbaar voor het open huis. Voor een bezoek aan de gebouwen kun je elk halfuur vertrekken vanaf het Binnenhof (ter hoogte van het Torentje).


De rondwandeling duurt anderhalf uur. Tijdens deze wandeling leg je (deels) de weg af van wetsvoorstel tot wet. Tekst en uitleg vind je op de plattegrond, die je ontvangt zodra je de Binnenhofpoorten betreedt. Voor de jonge deelnemers is er iets extra’s te vinden tijdens de wandeling. Naast de route ‘van initiatief tot wet’ zijn er nog veel meer hoogtepunten te zien! Mindervaliden volgen een andere route, die maximaal een half uur duurt. Uiteraard is deze route net zo informatief en spectaculair.


Aanmelden voor bezoek aan de gebouwen


Het tijdelijke StatenPlein is toegankelijk voor iedereen. Om de gebouwen op het Binnenhof te bezoeken is het nodig dat je over een gratis toegangskaart beschikt. Je kunt je hiervoor tevoren aanmelden. Wees op tijd, want het aantal kaarten is beperkt.


Houd er rekening mee dat de Beveiligingsdienst alle bezoekers van de gebouwen scant, evenals je bagage.


Er kunnen maximaal 5 kaarten per persoon worden besteld.



9 Okt - Openhuis Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten