dinsdag 13 oktober 2015

20 Nov - Mobiel Hightech FabLab - Bibliotheek Haagse Hout

Mobiel Hightech FabLab


Week mediawijsheid, Bibliotheek Haagse Hout


vrijdag 20 november 2015 13:00 tot 17:00


Nieuwe media, high tech software, apps op je smartphone …  techniek wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Daarom dit jaar in de Week van de Mediawijsheid veel aandacht voor innovatieve technologieën en praktische toepassingen. Interessant, nuttig en leuk, voor jong en oud.


FabLab
Jongeren van nu groeien op in een geheel nieuwe maatschappij, een kennissamenleving waarin media en technologie een grote rol spelen. Tegenwoordig kan iedereen ontwerpen en produceren. Kennis, apparatuur en materialen die hiervoor nodig zijn, zijn alleen niet overal beschikbaar. FabLabs springen hierop in. Een FabLab is een een hightech productieplek, waar iedereen creatieve ideeën en concepten kan uitwerken tot prototypes en producten. Het is kennisoverdracht in praktische zin: er wordt gemáákt.


Frysklab
In Friesland is het Frysklab ontwikkeld, de mobiele variant van een FabLab. Het Frysklab kan door zijn  mobiliteit op allerlei plekken vaardigheden stimuleren die nodig zijn voor de wereld van morgen: creativiteit, ondernemerschap, samenwerking en probleemoplossend vermogen. Lijkt het je interessant? Kom dan een kijkje nemen in de bus en ga zelf aan de slag met 3D-printen, lasersnijden of maak muziek met bananen. De bus staat buiten, voor de bibliotheek geparkeerd. 


 




20 Nov - Mobiel Hightech FabLab - Bibliotheek Haagse Hout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten