dinsdag 6 oktober 2015

11 okt - Opening tentoonstelling HeDenHaags Keramiek Voorburg

 


mariahoeveartibrakCollectieve keramiek en abstracte schilderkunst bij ArtiBrak


Opening tentoonstelling: op zondag 11 oktober om 16.00 uur


Tentoonstelling van 7 oktober tot en met 1 november 2015
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44 – 2271 CH  – Voorburg       zie kaart klik hier⇓)
Openingstijden: woendag t/m zondag  van 13.00 uur – 17.00 uur uur en  zaterdag van 11.00 uur  – 17.00 uur


Galerie Artibrak
Adres: Herenstraat 44 Voorburg
Plaats: Voorburg
Contact: 070 3868701


De tentoonstelling wordt op zondag 11 oktober om 16.00 uur officieel geopend door Marjorie Meulman, lid HeDenHaags Keramiek.


Collectieve keramiek en abstracte schilderkunst bij ArtiBrak


Van 7 oktober tot en met 1 november exposeren bij galerie ArtiBrak twee collectieven: een schilderscollectief uit Zoetermeer en een keramiekcollectief uit Den Haag.



HeDenHaags Keramiek is een in 2011 opgericht keramiekcollectief van dertien enthousiaste keramisten uit Den Haag en omstreken met als doel om gezamenlijk te exposeren. De keramisten, geschoold via cursussen, Kunstacademie, SBB Gouda en het Koorenhuis Den Haag, werken gezamenlijk in de Werkplaats keramiek van Ateliers57, waar ze kennis uitwisselen en elkaar inspireren.


Op de tentoonstelling bij ArtiBrak exposeren de keramisten een grote verscheidenheid aan keramische objecten, figuratief en abstract werk, maar ook gebruiksgoed. Daarbij gebruiken ze veel verschillende technieken, zowel bij het vervaardigen van de objecten als bij de decoratie en de stookmethoden.


Zeven enthousiaste vrouwen vormen de abstracte schildergroep MaMoZo abstract. Al jaren schilderen ze gezamenlijk op de maandagmorgen in Zoetermeer, waar ook de naam vandaan komt. De schilderessen werken voornamelijk met acrylverf, vaak aangevuld met andere materialen, waaronder papier, zand, pijlpunten en zelfs pannenspons. Bij ArtiBrak tonen ze een grote variatie aan werken, waarvan sommige geïnspireerd zijn op de natuur, anderen ontstaan vanuit een gevoel of herinnering, maar ook werken in gemengde techniek.


Kaart



 




11 okt - Opening tentoonstelling HeDenHaags Keramiek Voorburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten