woensdag 28 oktober 2015

6 Nov - Openingsfeest van Vrolijk Werk - Kom je ook?

Vrolijk werk


Openingsfeest van Vrolijk Werk. Kom je ook?


We zouden het heel leuk vinden om je te zien op het openingsfeest van Vrolijk Werk. Dit zal op vrijdag 6 november van 11.00 tot 14.00 uur op de Van Heutszstraat 12, Den Haag plaatsvinden.


Onze crowdfundcampagne wordt gelanceerd en worden onder andere unieke vilten producten in de voorverkoop gedaan!
Vrolijke werkers laten je demonstraties zien van het werkproces en we zorgen voor soep en lekkere hapjes. 


vrolijk werkDatum:    6 november
Activiteit: Openingsfeest van Vrolijk Werk
Plaats: Den Haag – Haagse Hout
Tijd: van 11.00 uur tot 14.00 uur
Adres:   Van Heutszstraat 12   (zie kaart hieronder)
Contact:  info @ stichtingvrolijkwerk.nl
Toegang:  Gratis, iedereen van harte welkom


 Het zou fijn zijn als je je via  deze link wilt aanmelden , dan weten we hoeveel soep er gemaakt kan worden!


Onze crowdfundcampagne wordt gelanceerd en worden onder andere unieke vilten producten in de voorverkoop gedaan!
Vrolijke werkers laten je demonstraties zien van het werkproces en we zorgen voor soep en lekkere hapjes. 


 


Veel groeten,
Team Vrolijk Werk


 


 


Stichting Vrolijk Werk


 



Bij Stichting Vrolijk Werk werken we in de verftuin, bij de schapen en in de werkplaats maken we van onze eigen wol vilten producten. Zelf hebben we de ervaring dat wanneer je buiten werkt, met je handen en met natuurlijke materialen, je steeds lekkerder in je vel komt te zitten. De frisse lucht, de zon op je gezicht, de producten die onder je handen vorm krijgen; dát doet een mens goed!


We proberen in ons werk zoveel mogelijk de seizoenen van het jaar te volgen. Elk seizoen kent immers zijn eigen ritme en heeft een eigen dynamiek en met onze werkzaamheden sluiten we hierbij aan:
Zomer


Het jaar begint in juni, wanneer de schapen geschoren worden en we daarna de wol van de schaapsherder meekrijgen. Op het atelier maken we de wol schoon. Dit doen we in grote tonnen op de buitenplaats. Daarna leggen we de wol te drogen op grote houten rekken. Als de wol droog is dan gaan we kaarden; dat is het kammen van de wol. Na het kaarden is de wol klaar voor het viltproces.
Herfst


In de nazomer en de herfst maken we in de tuin onze eigen natuurlijke verf met behulp van de verfplanten. Verven met planten is een oud ambacht. Vroeger werden alle kleurstoffen van planten gemaakt. We plukken de bloemen of de bladeren van de planten en verwerken deze tot verf, waarmee de wol geverfd kan worden. Ook worden er in de tuin groenten en kruiden geteeld, die je regelmatig mee naar huis mag nemen en daar kunt opeten. Zo ontstaat ook een verbinding tussen het werk overdag en de maaltijd in de avond.
Winter


In de herfst en winter concentreren we ons helemaal op het maken van vilt in het atelier. Vilten is van oudsher een vrouwelijk ambacht, waar zachtheid, natuur en kracht bij elkaar komen. Het is één van de oudste manieren om stof te maken. Vilt ontstaat door ongesponnen wol in lagen over elkaar heen te leggen. Daarna wordt de wol nat gemaakt en ga je er met je handen zeep over wrijven. Zo haken de wolharen in elkaar en ontstaat een stof. Van die stof kun je verschillende producten maken. Je kunt ook verschillende kleurenlagen door elkaar leggen, zodat een bijzonder resultaat ontstaat.
Lente


In de lente zijn we vaak nog volop aan het werk in het atelier, maar beginnen we ook alvast met het werken in de tuin. Zaaien, planten, wieden en de tuin onderhouden horen hierbij. Vanaf april gaan we ook weer helpen op het land van de schapen. In juni worden de schapen geschoren en zo is het jaar weer rond!
Bron: Stichting Vrolijk Werk



6 Nov - Openingsfeest van Vrolijk Werk - Kom je ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten