zaterdag 21 mei 2016

21 / 22 mei - Open Atelier Route - Benoordenhout

Open Atelier Route – Benoordenhout


open atelier route benoordenhoutEen open atelierroute op zaterdag 21 mei èn zondag 22 mei van 12 tot 5 uur met kunst uit diverse disciplines, lekker eten en veel gezelligheid. Routeboekjes zijn te verkrijgen bij het Benoordenhuis, bisschopsstraat 5, waar ook een overzicht van de deelnemende kunstenaars te zien is èn ook iets lekkers te eten verkrijgbaar zal zijn.


De wandel-fietstocht langs de diverse locaties kan gestart worden bij één van de deelnemers langs de route, of vanuit het wijkgebouw aan de Bisschopstraat 5.


Hieronder treft u de adressen op de kaart aan.


Via deze link


>> linkAdressen van Exposanten Open Atelier route


kunt u de Open Atelier Route op Google Maps bekijken. Klikt u in de kaart op een van de adressen dan worden de exposanten getoond. Opent u deze link op uw smartphone dan kun u makkelijk uw route bepalen! U kunt ook een routekaart ophalen in ’t Benoordenhuis of bij één van de exposanten.


Bezoekers kunnen met de kunstenaars in gesprek gaan, toelichting krijgen op het getoonde werk en meer te weten komen over hun inspiratiebronnen en de toegepaste technieken. Bij de kunstenaars zijn de tentoongestelde werken van vanzelfsprekend ook te koop. Bovendien kunt u in ’t Benoordenhuis, tijdens deze expositie-dagen, tegen een kleine vergoeding genieten van heerlijke kleine culinaire hapjes.


Exposanten Open Atelier Route


Nail Ćelović


Kunstschilder, geboren in 1964 te Priboj Servië, deed zijn opleidingen in 1987 aan de Kunstacademie in Sarajevo, Bosnië-Herzegovina. Hij is lid van verschillende kunstenaarsverenigingen in Bosnië-Herzegovina, in België en in Nederland. Hij is al in 1980 begonnen met zijn eerste individuele tentoonstelling en sindsdien exposeert hij regelmatig zowel in zijn geboorteland als in Nederland en andere Europese landen. In 1998 kreeg Ćelović de gemeentelijke kunstprijs “Albert Termote” van de gemeente Voorburg.


 


Dolf Hulst


Afgezien van die frisse neus levert een strandwandeling mij meestal ook nog wat anders op: aangespoeld- verweerd hout, touw, een gescheurd visnet e.d. Wie weet hoe lang die spullen in het water hebben gelegen? Van deze ‘restanten’ maak ik mijn beelden en probeer aan dit door de zee al uniek vormgegeven materiaal een tweede dan wel een derde leven te geven.


Brigitte Schreuder


Brigitte maakt architectuur in klei: keramische plastieken met als onderwerp de bouwkunst uit de oudheid en de romaanse tijd. Poorten, paleizen, tempels en torens die de tand des tijd hebben doorstaan en waaraan de sporen van vergankelijkheid tastbaar zijn. Bouwvormen, decoraties, ornamenten worden samen verwerkt tot nieuwe gehelen. Het werk wordt opgebouwd uit platen klei en vaak meerdere malen van een glazuurlaag voorzien. Details worden vaak geaccentueerd door een laagje goud-, zilver- of koperluster of een gekleurd luster.


Maggy Doolhoff


Voor Maggy is schilderen en fotograferen een passie en levensvervulling. De vele reizen, die zij maakte in Europa en daarbuiten, hebben haar geïnspireerd tot het maken en bedenken van haar werken. Lesgeven in allerlei technieken op schildergebied is een hobby van haar. Zij exposeerde al een aantal keren in ‘t Benoordenhuis.


Marja van Loopik


“Ik schilder al jaren op zijde maar ben drie jaar geleden met olieverf begonnen. Dat bevalt me erg en ik heb al allerlei schilderijen in diverse stijlen gemaakt. Ben nog op zoek naar een eigen stijl, maar deze gecombineerde techniek van bladgoud en olieverf spreekt me erg aan.”


Digna Gorkovoi


In 2008 ben ik begonnen aan “goudsmeden ondernemen niveau 4”. Toen ik mijn diploma had behaald wist ik al vrij snel dat ik mijn eigen onderneming wilde beginnen. Ik heb nu mijn eigen atelier en vanuit mijn bedrijf werk ik ook voor andere goudsmeden. Tevens werk ik bij een grote juweliers-keten waar ik het verkopen tot in details leer. Mijn ontwerpen komen tot stand tijdens het gesprek met mijn klanten. Ik probeer ze zoveel mogelijk te laten vertellen over de persoon voor wie het sieraad bestemd is. Na het schetsen van diverse mogelijkheden ga ik te werk met edelmetalen en wellicht met toevoeging van edelstenen.


Ook kan ik van uw oude sieraden iets nieuws vervaardigen.


Mia Westerhof


Voor mijn schilderijen en tekeningen kies ik het liefst ongewone stedelijke of landelijke plekken die ik transformeer tot een aangenaam spel van vormen en kleuren. Het concept draait meestal om een ruimte beleving. Voor de Volksuniversiteit geef ik cursussen aan volwassenen op het Aloysius College in Den Haag. Waarnemen staat centraal en ook het leren hanteren van acrylverf. Ik wil u graag uitnodigen eens op een donderdagavond langs te komen in het AC.


Michiel de Vlieger – Cometa Culinair, de vliegende keuken.


Tijdens deze Open Atelier Route zal ik in het Benoordenhuis, ter verhoging van de feestvreugde, verschillende lekkere en betaalbare hapjes serveren. Vorig jaar was een groot succes. Vooral de directe dialoog met u als bezoeker vind ik erg waardevol.
Voor deze dagen denk ik aan een lekkere terrine met voorjaarsgroentes en basilicumschuim, gegratineerde rivierkreeftjes en natuurlijk weer iets met asperges.


Teun van Staveren


Teun van Staveren is beeldhouwer en schilder. Na een eerdere presentatie van beelden van dansers, voornamelijk in brons en giethars, is in het afgelopen jaar een serie meer abstracte beelden ontstaan die Teun voor het eerst laat zien in samenhang met ouder werk. Tekeningen en enkele schilderijen vullen dit aan. Beweging is het bindende thema.


Willem van Oosten en Harmen van Dijk


In Studio 220 zijn we gespecialiseerd in kunstfotografie en bedrijfsfotografie. Fotograferen is meer dan alleen registreren. We zoeken de ziel van het onderwerp. Elk onderwerp heeft iets kunstzinnigs in zich. Ons doel is deze sfeer te vangen in foto’s.


Jaap (Pequeña) van Oosterwijk


In de schilderijen van Jaap zijn duidelijk de zuidelijke invloeden te zien. De intense kleuren, de uitbundigheid en levendige thema’s spatten van zijn doeken af. Jaap groeide op in Zuid-Amerika en woont in Spanje. Hij is momenteel in Nederland voor expositie van zijn werk.


Klaus Hofmann


Schilderijen (acrylverf en aquarellen). Het werk van Klaus Hofmann (1938-2012) is realistisch-impressionistisch. Belangrijke thema’s in zijn werk zijn stadsgezichten, landschappen en de sportvisserij. Klaus reisde graag door de natuur in binnen- en buitenland en bezocht regelmatig historische plaatsen om inspiratie op te doen voor zijn werk.


Jack de Deugd


Jack de Deugd maakt figuratief werk in diverse technieken, meestal tussen magisch realisme en surrealisme in. Naast vrij werk maakt Jack ook portretten, illustraties, en muurschilderingen in opdracht. Ook geeft hij workshops en KunstZinnige projecten voor het onderwijs.


Janice Boekholt


De aquarellen van Janice zijn figuratief van opzet. De onderwerpen worden gevonden in combinaties van de gewone dingen en beelden die ons omringen: de natuur, stillevens, impressies. Door het bepaalde arrangement, het specifieke kleurgebruik en de eigen techniek, krijgt het alledaagse een nieuwe inhoud. Het afbeelden houdt op waar het verbeelden begint.


Theo Moody


Theo is autodidact en sinds 1963 lid van Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio te Den Haag. Zijn werk is veelal abstract, maar suggereert soms iets landschappelijks. Behalve aan solotentoonstellingen heeft Theo Moody meegedaan aan groepstentoonstellingen in Düsseldorf, Venetië en Florence. Zijn werk is aangekocht door de Gemeente Den Haag, het


Gemeentemuseum Den Haag en in particulier bezit in Nederland, Engeland, Malta, België en Zuid-Afrika.


Wieteke Moody-van Dort


Wieteke is de laatste jaren geboeid geraakt door familieportretten. Een aantal heeft ze bewerkt en volgens een speciale techniek gerealiseerd. Zij neemt ook opdrachten aan, mits ze niet aan tijd gebonden is. Daarnaast schildert zij Indonesische landschappen en beschildert zij porseleinen vazen en schalen.


Loes Poppelier


Gefascineerd door alles, wat groeit en bloeit, laat Loes zich graag inspireren door bloemen. Zij maakt composities van bloemen en legt die graag op het schilderslinnen vast.


Ton Poppelier


Het is niet moeilijk te bedenken dat een schilderende jazzliefhebber jazzmuzikanten als onderwerp neemt. Met uitsluitend de kleuren sepia en wit portretteert hij zijn favorieten.


Nino Kouwenhoven


Ik exposeer schilderijen en krasfolie-afbeeldingen. Ik schilder met acrylverf voornamelijk bloemen, daarnaast portretten, dieren en stillevens. De schilderijen zijn geschilderd op canvas-doek, papier en canvas-board. De schilderdoeken zijn aan de zijkant door geschilderd en kunnen, indien gewenst, zonder lijst opgehangen worden. Tijdens de expositiedagen zijn de werken met grote korting te koop.


Jacqueline Dellaert


Brons en keramiek. De zoektocht naar vorm is bij beiden inspirerend. Met de natuur als basis voor de vorm en de toepassing van technieken voor de diverse materialen is het een avontuur dat blijft boeien. Jacqueline is aangesloten bij het Keramiek collectief “HedenHaags Keramiek”


Lidwine Dellaert


De stad, de zee en de natuur zijn haar inspiratiebron. Zij gebruikt voor haar werk klassieke schildertechnieken, meestal olieverf, maar ook gemengde technieken. Zij maakt in opdracht ook portretten. In haar nieuwe reeks “aarden- tekeningen” zijn unieke grondmonsters gebruikt van bijzondere plekken, bijvoorbeeld van het land van haar ouders in IJzendijke, Zeeland. Lidwine is in 2012 afgestudeerd aan de Kunst Academie Haarlem-Leiden.


Frank Durand – “de Beeldhouwwerkplaats”.


Beeldhouwer in diverse steensoorten. Het ambacht van het werken in steen, met beitels en raspen, is voor mij de uitdaging om die vorm te realiseren die zich in de steen bevind.


Mijn beelden hebben veelal vrouwelijke vormen die zich ook in abstracte vorm weergeven.


Beeldhouwen is een inspanning die ontspanning biedt. Iedereen is welkom ook om de kunstenaar in u zelf te ontdekken.


Gerda Luxwolda


Zo’n vijf jaar geleden ben ik begonnen met ikonen te leren schilderen. Ik houd van de techniek van het schilderen met natuurlijke pigmenten. Het geeft rust om met geduld en aandacht maanden intensief bezig te zijn een complexe ikoon te schilderen naar eeuwenoud voorbeeld. Ikonen zijn mooi en interessant om naar te kijken; ze vertellen een verhaal en elk detail heeft een betekenis.


Juliette van Bavel – “Elegant Aluminium”


Met deze inventie in aluminium brengt Juliette haar abstracte fotografie tot een nieuwe dimensie en verrast met krachtige abstracte vormen. Het gebruik van aluminium plaatmateriaal geeft diepgang aan de afbeeldingen. De prachtige techniek van sublimatie zorgt voor een emaille-achtige uitstraling.


Hendrikje Claassen


Eén van de mooiste emoties om in beeld te brengen is verwondering. In mijn werk zit de emotie in de figuren die ik schilder, in hun houding, hun beweging en hun uitdrukking. Mijn inspiratiebron is niet alleen de verwondering maar ook het materiaal waarmee ik werk. Er ontstaat karakter door de vorm van een spontane houding, meer in schets dan in detail. Dat daar zo veel emotie in zit, dat is mijn verwondering.


Mieneke van Teylingen


Als kind al viel mij het ritme op van bomenrijen, sloten in het weidelandschap, masten van boten en treinrails die zich eindeloos lijken te vertakken. Ik ben dan ook grafisch ontwerper geworden. Er volgden jaren van ontwerpen in opdracht, altijd op zoek naar de kern. Tegenover deze gebonden opdrachten ontdekte ik het vrije schilderen. Een stroom van portretten volgde; ook in opdracht. Olieverf op waterbasis is mijn liefste materiaal geworden.


John Visser


Opleiding: 2 jaar Vrije Academie en 5 jaar Koninklijke Academie in Den Haag. Als beeldend kunstenaar houdt hij zich naast schilderen ook bezig met etsen, boekillustraties en decorontwerp. John’s schilderijen zijn gebaseerd op inspiratie uit de natuur, mensen, filosofie en spiritualiteit. Daarnaast maakt hij ook veel portrettekeningen en portretschilderijen in opdracht.


Aaf Corbijn


In mijn werk zoek ik naar evenwicht en zachtheid. Als visagiste zoek ik naar de balans in een gezicht. Het moet kloppen. En er moet een ‘zachtheid’ in zitten. Daar ben ik ook naar op zoek wanneer ik schilder. Ik vind het leuk om te ontdekken wat er gaat gebeuren. Er komt een energie vrij die ik niet meer los kan laten tot het af is.


Renée Toolens Open Atelier Route


Al vele jaren schildert Renée ’s-zomers buiten in Den Haag. Zij probeert zo een beeld te geven van de hedendaagse stad. Verder schildert zij bloemen, stillevens en geabstraheerde aquarellen. Zij verkoopt kleurrijke kaarten met afbeeldingen van door haar geschilderde bloemen.


Ton Kagenaar


Mijn fascinatie voor glas is ontstaan bij een Zwitserse glaskunstenaar die veel glas en steen samen bracht. Daarom is het voor mij bij “glasfusing” een extra uitdaging om mijn objecten te combineren met steen.


Cor Tekelenburg Open Atelier Route


De techniek van “glasfusing” hebt ik geleerd in het Koorenhuis in Den Haag. Ik maak zowel objecten in het platte vlak als in het 3-dimensionale. Inspiratie en ideeën te over om nog jaren aan de slag te gaan en mij te ontwikkelen.


Heidi van de Water Open Atelier Route


In het Koorenhuis volgde ik cursussen voor keramiek, porselein en “glasfusing”. In de glaskunst heb ik mijn passie gevonden. Glas fascineert mij voornamelijk door haar nuances van transparantie. Bovendien kan ik mijn herinneringen, gevoelens en emoties kwijt in de pure zuiverheid van de glaskunst en in de intense kleuren die ik gebruik. Door de wisselende lichtinval beleef ik steeds weer nieuwe en verrassende kleurbelevingen.


Albertine Huybregts Open Atelier Route


Glas – stug, soepel, glanzend, mat, strak in vorm, organisch – het blijft me fascineren.


Joost Kreulen Open Atelier Route


‘Comme à la maison’, onder deze titel exposeer ik in mijn eigen huis schilderijen, beelden en grafieken van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Abstract werk van o.a. Jan Cremer, Ernest Joachim en Nicol Rodriguez. Bijzonder zijn de kleurrijke stillevens van Van Lente in de categorie figuratief. De expositie is een selectie uit mijn kunstcollectie. Tijdens de Open Atelier Route zijn van diverse kunstenaars boeken beschikbaar.


Fransje Steins Bisschop (alleen zondag 25 !!) Open Atelier Route


Fransje houdt open atelier in haar huis. Wanneer je het tuinhek inloopt staan de deuren open van de ruimte waarin de schilderijen en aquarellen geëxposeerd zijn. Ook kan je een kijkje nemen in haar atelier in de tuin. Techniek: aquarellen van bloemen en landschappen, schilderijen en portretten in olieverf op doek.


Liesbeth Gerretsen (alleen zondag 25 !!) – Schilderachtige viltstift illustraties


Liesbeth is een fijnschilder en werkt voornamelijk met olieverf. Sinds kort werkt Liesbeth ook met een voor haar ongebruikelijk materiaal, nl. viltstiften. De uitdaging zit ‘m in het bereiken van een schilderachtige weergave, met de beperkingen die het materiaal oplegt. De schijnbare eenvoud van de techniek en de snelheid waarmee de illustraties tot stand zijn gekomen maken de ‘LG’ kaarten tot een unieke collectie.


Marthe Fuld Open Atelier Route


Marthe maakt schilderijen op glazen schalen en op doek. Ze toont het werk aan de muur en op tafels en in kasten. Abstractie, handen, voeten, mensen; de voorstelling geeft zich niet meteen prijs. Laat u verrassen door het spel met kleur, beweging en transparantie.


Enny Kleikamp-van Leeuwen (alleen zondag 25 !!) Open Atelier Route


Olieverfportretten, schilderijen, tekeningen en foto’s. De onderwerpen voor mijn werk kies ik dichtbij huis. De discussie ook. Altijd gezellig en misschien ook met muziek.


Philip Vencken Open Atelier Route


Philip is als architect, stedenbouwkundige en kunstschilder actief. Tijdens het maken van zijn schilderijen is hij gefascineerd door kleur en de tactiliteit van het materiaal. Het laatste jaar is Philip vooral bezig met het maken van collages. Zijn werken zijn kleurrijk en dynamisch.


 


 


 


 


Bron: » » Open atelier route Benoordenhout


 


 


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


 


 


 


 



21 / 22 mei - Open Atelier Route - Benoordenhout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten