donderdag 12 mei 2016

Florence - Vertellers en schrijvers gezocht

 


Florence – Project Levensboek laat ouderen hun verhaal vertellen


Vertellers gezocht


Florence project levensboek MariahoeveFlorence is binnen Haagse Hout op zoek naar meer ouderen die hun levensverhaal willen vertellen. Het laten maken van een eigen levensboek kost niets, behalve tijd in de vorm van een aantal gezellige ontmoetingen met een persoonlijk toegewezen schrijver.


In ongeveer tien gesprekken brengt de verteller samen met zijn schrijver zijn leven in kaart. De verteller bepaalt wanneer de gesprekken plaatsvinden en natuurlijk wat er wordt verteld en hoe het boek eruit komt te zien.


De verteller krijgt het eigen levensboek in een kleine oplage uitgereikt.


Ouderen die willen meedoen, kunnen zich aanmelden bij Rob Stobberingh van Stichting Haagse Levensboeken via info@haagselevensboeken.nl of via 070 – 346 17 22 en 06 – 15 05 63 97


Extra schrijvers nodig – Florence


Om alle prachtige en indrukwekkende levensverhalen op te schrijven zoekt Florence ook nog naar extra vrijwilligers. In samenwerking met de stichting Haagse Levensboeken krijgen de vrijwilligers een basiscursus van twee dagen aangeboden waarin de werkwijze wordt uitgelegd van het schrijven van een levensboek. Er kan ook worden meegedaan aan verdiepende cursussen.


De schrijvers aangemeld via:   chris.harteveld@florence.nl  kunnen een laptop in bruikleen krijgen en zijn vrijgesteld van cursusgelden. Daarnaast krijgen ze als dank een FlorencePas, voor mooie voordelen en aanbiedingen, en het nieuwsblad voor medewerkers en vrijwilligers van Florence.


Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij:


Chris Harteveld van Florence –  via chris.harteveld@florence.nl of via 070 – 754 07 31


Florence: Project Levensboek laat ouderen hun verhaal vertellen


Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Zeker ouderen, want die hebben in hun leven al heel wat meegemaakt en de nodige ervaringen opgedaan. Hoe mooi is het om die verhalen op te schrijven in een speciaal boek. Florence en de stichting Haagse Levensboeken zijn daar onlangs in Haagse Hout mee begonnen. Er wordt gezocht naar meer vertellers én schrijvers.


Met het project ‘Levensboek’ willen Florence thuis in Haagse Hout en de stichting Haagse Levensboeken mensen de kans geven terug te kijken op de belangrijke gebeurtenissen in hun leven. Voor veel ouderen is het maken van een levensboek een unieke manier om herinneren op te halen of te verwerken. In het levensboek worden herinneringen uit diverse levensfasen opgeschreven. Daarmee ontstaat een bijzonder boekwerk waarin de oudere, maar ook diens familieleden, alles terug kunnen lezen. Het schrijven van een levensboek wordt gedaan door een speciaal getrainde vrijwilliger. Het boek wordt aangevuld met persoonlijk (beeld)materiaal dat voor de verteller belangrijk is.


Over Stichting Haagse Levensboeken


De Stichting Haagse Levensboeken wil een tastbare bijdrage leveren aan zingeving in het leven van ouderen in de Haagse regio, gericht op de verwerking van hun herinneringen en op het vastleggen hiervan in een duurzame vorm. De Stichting streeft ernaar dat in zoveel mogelijk buurten/wijken in Den Haag en omgeving levensboeken tot stand komen. Hiervoor wordt samengewerkt met relevante maatschappelijke organisaties, zoals Florence.


Over Florence


Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.


Florence


 


 


 


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhageFlorence - Vertellers en schrijvers gezocht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten