dinsdag 10 mei 2016

18 mei - Actie Lock me up – Free a Girl - Wie doneert voor mij? – Ben Manuputty

Actie Lock me up – Free a Girl – Wie doneert voor mij? – Ben Manuputty


Ben Manuputty 2Voor de actie van “Free a Girl” laat Ben Manuputty zich vrijwillig 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter op woensdag 18 mei op het terras van Uno op de Grote Markt in Den Haag!


>> Doneer nu hier – Actie Lock me up – Free a girl – Ben Manuputty


Help Ben om minimaal € 2.500 op te halen, zodat Free a Girl nog meer meisjes kan bevrijden! Doneer voor hen!


of


>> Doneer nu hier – Actie Lock me up – Free a girl – Melissa Jagroep


Help Melissa om minimaal € 2.500 op te halen, zodat Free a Girl nog meer meisjes kan bevrijden! Doneer voor hen!


Actie Lock me up – Free a Girl


Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 6 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.600 meisjes uit bordelen in Azië.


Ook werken we samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.


Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar onze toegevoegde waarde het grootst is. Wij steunen 15 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.


Evelien Hölsken, Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn oprichters van Free a Girl. Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland, Dave Mantel, Glennis Grace, John Ewbank, Jojanneke van den Berge en Wesley Sneijder zijn ambassadeur van de stichting.


Actie Lock me up – Free a Girl


Nóg meer meisjes uit bordelen bevrijden en de bevrijdingsteams uitbreiden; daarom is de actie Lock me Up – Free a Girl 5 jaar geleden geïnitieerd door horecaondernemer en ambassadeur Wimmy Hu en Free a Girl. Dit jaar vindt de actie plaats van woensdag 18 t/m zondag 22 mei in 25 restaurants. Hier worden hokjes van 1 bij 2 meter geplaatst, waarin deelnemers zich 12 uur lang laten opsluiten.


Ambassadeurs, BN’ers en bloggers


De deelnemers van Lock me Up – Free a Girl wordt gevraagd om de problematiek onder de aandacht te brengen en 2.500 euro aan sponsorgeld op te halen via hun persoonlijke pagina op www.lockmeup.nl. Naast ambassadeurs Dave Mantel, Anna-Alicia Sklias en Bridget Maasland, doen Fajah Lourens, Gigi Valster, Koen van Dijk, de kinderen van Rene Froger (Maxim, Danny en Natasha), Jasmine Sendar, Nance Coolen en Wesly Bronkhorst mee. Ook Zakenvrouw van het Jaar 2016 Vivienne Eijkelenborg van Difrax en bekende bloggers van I Love Health, Style My Day, Sanny Zoekt Geluk en 2words sluiten zich 12 uur op.


Actie Lock me up – Free a Girl


Wat doet Free a Girl?
Free a Girl steunt organisaties die op gepassioneerde wijze strijden tegen kinderprostitutie. We steunen lokale organisaties die kinderen uit bordelen bevrijden of van de straat halen en een kans op een nieuwe toekomst bieden. We hebben zo al ruim 3.300 meisjes bevrijd. Ook hebben we opvanghuizen uitgebreid en hebben we de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes kunnen verbeteren. Free a Girl wil het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten. Dit doen we door gerichte voorlichting te geven op scholen, evenementen en via de media.


Waarom deze actie?
Over de hele wereld worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India specifiek, worden jonge meisjes opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter en dag in dag uit seksueel uitgebuit. Dit kunnen en mogen we niet laten gebeuren. Met deze actie willen we zoveel mogelijk geld ophalen om nog meer meisjes uit de prostitutie te kunnen bevrijden, op te vangen en te rehabiliteren. Door je als deelnemer zelf 12 uur lang op te laten sluiten in een hokje, maak je de bevrijding van deze meisjes mogelijk.


Zitten meisjes echt in zulke hokjes?
Ja, in India zijn er tienduizenden van dergelijke hokjes. Maar ook in andere landen zitten er meisjes onder erbarmelijke omstandigheden gevangen.


Wat gebeurt er met de opbrengst van deze actie?
Het geld dat deze actie oplevert, investeren we in projecten die slachtoffers van kinderprostitutie ten goede komen. Zo steunen we een aantal lokale teams die meisjes opsporen en bevrijden en lokale organisaties die hen begeleiden bij hun terugkeer in de samenleving.


Hoe weten we dat de opbrengst goed terechtkomt?
Free a Girl is heel transparant over de opbrengsten en bestedingen. In 2013 gaven we 15% van onze inkomsten uit aan kosten voor fondsenwerving, wat ruim onder de door het CBF gestelde norm van 25% is. Ook kun je de (resultaten) verslagen van 2012, 2013 en 2014 terug vinden op de site.


 


Meer informatie:  >> Veel gestelde vragen


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


 


 18 mei - Actie Lock me up – Free a Girl - Wie doneert voor mij? – Ben Manuputty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten