zaterdag 7 mei 2016

8 Mei - Jane’s walk - vogels op de vlucht

8 Mei – Jane’s walk vogels op de vlucht


janes walk wijk mariahoeve 1Op ontdektocht in eigen wijk, welke vogels komen we nog tegen? Samen met natuurgids Monique en Nicole met verrekijker in de hand zoeken naar wat er is en wat er veranderd is.


Hoe gaan we om met de vogels in onze omgeving? Wandeling van Reigersbergenweg door landgoed Reigersbergen, Haagse Bos en door de wijk naar Wijkcentrum Bezuidenhout waar we afsluiten met de vertoning van film Den Haag natuurlijk en verder discussiëren over de vraag hoe het evenwicht te bewaren, herstellen tussen stad en natuur.


Deelname: gratis


Opgave van tevoren gewenst 06-26668727


Walkleader: Nicole Mekel, Monique van den Broek


8 Mei  2016


Aanvang: 10:30 AM – (duur 2.5 uur)


Startpunt:  Reigersbergenweg kruising Bezuidenhoutseweg – Beeld De Klamper


Eindpunt: WDC Bezuidenhout – Johannes Camphuijsstraat 25


Vertoning van de film “Den Haag Natuurlijk”.


De natuurdocumentaire (Jan van den Ende & Monique van den Broek, 27 minuten) laat zien dat er in Den Haag voor natuurliefhebber best wat te beleven valt. Er zijn puur Hollandse polders, prachtige loofbossen en een -voor Europa- een uniek duinlandschap. Kijk mee naar een zwarte specht, die zijn nest uithakt, vleesetende visjes en planten die insecten lusten, mussen in de straat en huiszwaluwen.


Monique van den Broek


Monique van den Broek is een ervaren activiteitenbegeleider in woonzorgcentra en verpleeghuizen. Daarnaast is zij actief als natuurgids in Den Haag voor IVN het Instituut natuureducatie en duurzaamheid. Ervaring in en betrokkenheid bij de natuur zijn kwaliteiten die zij combineert met de verzorging van activiteitenochtenden of -middagen.


Samen met de Haagse cineast Jan van den Ende (1922-2008) maakte zij jarenlang natuurdocumentaires voor o.a. Dunea, Natuurmonumenten, Vogelbescherming en diverse overheden. Zij vertelt graag over haar ervaringen met de productie van natuurfilms en legt daarbij verbanden met flora en fauna in de eigen omgeving. De films zijn bijzonder geschikt als onderdeel van een activiteit, waarbij de aandacht is gericht op de natuur, met name in Den Haag en omgeving. Voor veel bewoners, die niet meer in staat zijn om zelf erop uit te gaan en voor anderen, die meer van de natuur willen weten, is dit een waardevolle bezigheid. Natuurbeelden spreken immers iedereen aan en maken bij veel mensen herinneringen los.


 


 


 


 


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage8 Mei - Jane’s walk - vogels op de vlucht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten