zondag 8 mei 2016

11 Mei - Als opname in zicht komt - Alzheimer Café

11 Mei – Als opname in zicht komt  – Alzheimer Café


Alzheimer Café wijk mariahoeveWanneer de zelfredzaamheid verdwijnt en thuis wonen steeds moeilijker wordt, is het misschien tijd om over een andere oplossing na te gaan denken. Zo kan opname in een verpleeghuis in zicht komen. Zijn er alternatieven en hoe maak je een keuze? Wat betekent het voor de mantelzorger?


Woensdag 11 mei spreekt Monique Scarpa, woonconsulent, om deze vragen te beantwoorden. Het Alzheimer Café richt zich op mensen met dementie, hun partners, kinderen, andere familieleden, professionals uit bv de zorg en andere belangstellenden.


Vanaf 19 uur bent u welkom, het programma start om 19.30 en duurt tot 21 uur. Het Alzheimer Café vindt plaats in wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155.


Het Alzheimer Café Haagse Hout biedt een veilige plek waar mensen zich thuis voelen en over hun ervaringen en problemen kunnen praten. Iedere maand staat er een specifiek onderwerp rond dementie centraal waarvoor door de gespreksleiders steeds een deskundige gastspreker wordt uitgenodigd.


Datum: Woensdag 11 Mei 2016
Activiteit: Alzheimer Café
Onderwerp:
Als opname in zicht komt


Tijd: 19.00 uur – 21.00 uur
Plaats: Ivoorhorst 155 – Wijkcentrum » googlemaps2⇓)
Contact: 06 – 1380 2118 / Email: jwolthers @ cardia.nl ( mevr. Wolthers)


Alzheimer Café


De café avond begint met een inloop om 19.00 uur, waar u aan de bar gratis koffie en thee wordt aangeboden. Om 19.30 uur gaat het officiële deel van start met een gastspreker onder leiding van de gespreksleider. Van 20.00 tot 20.30 uur is er een pauze, gelegenheid tot informeel samenzijn en kunt u consumpties, tegen betaling, aan de bar halen. Het laatste officiële deel van de avond is van
20.30 – 21.00 uur en biedt gelegenheid tot vragen stellen en discussie. Na afloop is er tot 21.30 uur gelegenheid tot informeel napraten.


Het Alzheimer Café vindt plaats in wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155. Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Jozien Wolthers, JWolthers@cardia.nl, 06-13802118.


Het Alzheimer Café is op een vaste avond per maand geopend en voor mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals uit de zorg en andere belangstellenden.


Wijkbewoners kunnen hier ook hun vragen stellen en mee discussiëren over de verschillende thema’s.


Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Cardia, Nebo, Stichting Eykenburg. HWW Zorg, Florence, Evita, Parnassia Groep, PEP en VÓÓR Welzijn.


Wist u dat de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie is? Het is geen ouderdomsziekte, maar een hersenziekte met psychiatrische symptomen doordat delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven.


De ziekte van Alzheimer is vernoemd naar de Duitse neuroloog Aloïs Alzheimer. Hij ontdekte begin vorige eeuw kenmerkende veranderingen in het hersenweefsel van mensen die aan dementie waren overleden, namelijk plaques en tangles. Alzheimer komt in verschillende vormen voor en bestaat eigenlijk uit een complex van verschillende aandoeningen. Het is een ziekte met verstrekkende gevolgen voor de persoon die de ziekte heeft en zijn directe omgeving. Het verloop van alzheimer verschilt van persoon tot persoon.


Hoewel er op grote schaal wetenschappelijk onderzoek wordt verricht, zijn oorzaken van de ziekte nog onbekend. Ook zijn er nog geen behandelmethoden voorhanden. De ziekte van Alzheimer is onomkeerbaar.


Symptomen van alzheimer zijn onder andere: vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak.


Als opname in zicht komt


Kaart


 


[su_gmap width=”500″ height=”500″ address=”Ivoorhorst 155 Den Haag “]


Als opname in zicht komt


 


 


 


 


 


 


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage11 Mei - Als opname in zicht komt - Alzheimer Café

Geen opmerkingen:

Een reactie posten