woensdag 13 april 2016

Fono met wifi hotspot voor Mariahoeve

 


Fono met wifi hotspot voor Mariahoeve


Fono met wifi hotspot MariahoeveVoor de jeugd tussen de 12 en 18 jaar, is behalve sporten, weinig te doen in Mariahoeve. Daar komt nu verandering in. Er komt een DJ-tafel (met een gratis Wifi hotspot). Je favoriete filmpjes kijken, chatten, whatsappen zonder je eigen belbundel te gebruiken.


De gemeente Den Haag, in het bijzonder het stadsdeel Haagse Hout heeft besloten iets voor deze groep jongen te moeten doen. De fono is een eerste stap. Door deze doelgroep positief benaderen en gebruik te maken van wat ze echt bezighoudt; namelijk muziek en de mobiele telefoon.


Hou deze site in de gaten voor de openingsdatum.


De DJ-tafel Fono daagt de jeugd uit om sociale contacten op te doen en hun muzikale creativiteit te delen met anderen.


Fono wifi hotspot Mariahoeve


De Fono heeft veel overeenkomsten met professionele DJ tafels (‘draaitafels’). DJ’s hebben ook meegeholpen aan het ontwerp. Het is echter geen professioneel apparaat. Speciaal ontworpen en geoptimaliseerd is voor laagdrempelig buiten gebruik, voor een brede groep gebruikers. De Fono is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in creatieve muziek expressie, en een gevoel wil krijgen hoe het is zelf DJ te zijn.


Gebruik van de Fono is simpel. Leg je telefoon op de DJ-tafel en de muziek wordt direct versterkt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bluetooth is voor het afspelen van muziek geen aanmeldprocedure nodig. Voeg effecten toe aan de muziek die ook gebruikt worden door professionele dj’s, zoals een delay of filter. Er zijn in totaal vier kanalen beschikbaar die onderling gemixt kunnen worden. Twee live kanalen die muziek van je mobiel afspelen en twee kanalen waar loops opgeslagen kunnen worden. Heel herkenbaar zijn de zwarte, draaibare platen om te scratchen en de effecten te bedienen.


Fono met wifi hotspot Mariahoeve 2De outdoor dj-tafel Fono is gemodelleerd naar het voorbeeld van huidige DJ-tafels in samenwerking met professionele DJ’s. Het gebruik is simpel: leg een telefoon die muziek afspeelt op de tafel en de muziek wordt door de Fono versterkt live overgenomen. Mix Dubstep met Bach, laat je creativiteit de vrije loop.


Aan en uit – Fono met wifi hotspot Mariahoeve


De Fono DJ tafel kan aan en uit gezet worden op verschillende tijden. Als de Fono aan staat, zijn er twee standen: Speel modus en Idle (standby) modus.


In de speel modus is de Fono in gebruik: Het detecteert een audio signaal of een gebruiker die de interface bedient. Als de Fono gedurende 4 minuten niet in gebruik is, wordt de Idle (standby) modus ingeschakeld om energie te besparen. Als de gebruiker een van de  draaischijven van de Fono beweegt, wordt de speelmodus weer geactiveerd.


Als de Fono uit staat, wordt er alleen energie verbruikt om het elektronisch systeem te beschermen tegen klimaatinvloeden. Als iemand de Fono probeert te gebruiken, zal de Fono niet werken.


De Fono DJ tafel gebruiken – Fono met wifi hotspot Mariahoeve


De Fono kan bediend worden door de interface. De knoppen zijn aanraak-gevoelig, en kunnen worden bediend met de hand. De zwarte draaischijven zijn echt draaiende onderdelen voor optimale controle en echt DJ gevoel.


De  Fono  heeft  twee  kanalen:  Links  (L)  en  rechts  (R),  ieders  met  identieke  functionaliteit.  Dit  houdt  in dat je van twee apparaten (bijv. 2 mobiele telefoons) tegelijk muziek kunt afspelen, en deze muziek met elkaar kan mixen.


Koptelefoon Fono met wifi hotspot Mariahoeve


Sluit  een  koptelefoon  aan  op  de  Fono  door  gebruik  te  maken  van  de  3,5mm  mini-  jack  ingang  aan  de voorkant van de Fono. Met de knop boven boven de koptelefoon-ingang kun je bepalen welk kanaal je hoort door de koptelefoon. Zet de slider naar links om het linker kanaal te horen, en naar rechts voor het rechter kanaal. In de middenpositie hoor je beide kanalen. DJ’s gebruiken dit om ‘live’ het ene kanaal te versterken voor het publiek, en ondertussen zelf door de koptelefoon het andere kanaal al af te luisteren en goed te zetten.


 


 


Bron: » »linkYalp Fono


Fono met wifi hotspot Mariahoeve


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


 


 


Fono met wifi hotspot Mariahoeve


 Fono met wifi hotspot voor Mariahoeve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten