zaterdag 23 april 2016

7 Okt - de Mariahof Samentuin

 


 Woensdagmiddag: Open middag in de Mariahof van 14 – 16 uur azgftbrenger2


Vandaag kunt u ook weer uw gft resten inleveren in de speciaal daarvoor bestemde bak.


Maar niet alles is goed om te composteren. Bij de inleverbak staat een infobord met de belangrijkste zaken. Op woensdagmiddag kunt u in de tuin terecht voor informatie en een flyer met wat er allemaal wel en niet op de composthoop mag. En takken e.d. graag klein aanleveren en geen potplanten met kluit.


De CompostBakkers willen zoveel mogelijk groente-, fruit-, keuken- en tuinrestenresten verzamelen om dit vervolgens om te zetten (een proces dat een beetje vergelijkbaar is met bakken, vanwege de warmte) in vruchtbare compost (mest). Een humus- en voedselrijk product voor planten en bomen. Deze compost maakt de bodem vruchtbaar voor buurt- en schoolmoestuinen. Een ideale kringloop van de natuur en de wijk.


Wij verzorgen regelmatig activiteiten voor scholen, waarbij de kinderen de tuin en planten als het ware kunnen proeven en voelen. Voor kinderen is het belangrijk dat zij het contact met de natuur niet verliezen en waardering leren opbrengen voor alles wat leeft.


Samentuin de Mariahof ligt midden in de wijk, in het mooie, groene wijkpark de Horst, naast het speeltuintje bij het gebouwtje met de blauwe luiken. Het beheer is in handen van Stichting de Tuinen van Mariahoeve. In de tuin zijn geen eigen stukjes; er wordt gewerkt met en voor wijkbewoners, Resto VanHarte en scholen samen. Iedereen is welkom om mee te werken en te delen in de oogst. Het is een fijne en schone plek om samen biologische gewassen te telen en van elkaar te leren. Het leuke van een samentuin is dat je bijvoorbeeld gewoon op vakantie kunt gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de tuin.


Mensen zijn welkom om de tuin te bekijken, maar je kunt ook meehelpen.

 

Meer weten over de tuin en vragen over het buurtcomposteren kom dan langs of maak een afspraak.

 

We hebben flyers met informatie over wat we wel/niet op de composthoop willen.

 

Trouwe GFT-brengers krijgen van ons regelmatig wat mee van de oogst.

 

 


Facebook De Tuinen van Mariahoeve ook: https://nl-nl.facebook.com/detuinenvanmariahoeve


 


 


 


 


  


 


 7 Okt - de Mariahof Samentuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten