maandag 4 april 2016

Een moestuin van iedereen - Catharinaland

 


Een moestuin van en voor iedereen – Buurtinitiatief


moestuin catharinaland moestuinBewoners aan het Catharinaland in Mariahoeve zijn in samenwerking met Staedion een Haags moestuinproject gestart, waarbij buren weer met elkaar in contact worden gebracht.


In een tijd waarin velen zich verschuilen achter een mobieltje, wordt wel eens vergeten dat de gemeenschap bestaat uit mensen. Dit concept laat zien dat je echt geen buurt app nodig hebt om je omgeving veiliger en vriendelijker te maken.


In navolging van een soortgelijk project aan de Haverkamp, kwam bewoner Jerney de Wilde met het plan om ook in de gemeenschappelijke buitenruimte voor de portieken aan het Catharinaland moestuintjes te plaatsen.


De units bestaan uit twee vierkante houten bakken verbonden door een bankje, symbolisch voor de hernieuwde contacten en verbondenheid van de buren onderling. En kunnen in variërende grootte bijna overal, ook op een kale betonnen ondergrond geplaatst worden. Het bankje kan als tijdelijke bewaarplaats voor het tuingereedschap worden gebruikt.


Geassembleerd door Victor van der Meijs, die tevens voor de plaatsing en de verdere afwerking zorgde, door middel van het plantrijp maken met vruchtbare aarde. Het geheel wordt begeleid door Marjan Looije van de stichting Tuinen van Mariahoeve.


Snel werd het plaatsen van de moestuinbakken een feestelijke gebeurtenis en kwamen verschillende buren mee helpen, waarbij vooral de kinderen uit buurt het meeste plezier hadden. Zij vonden het prachtig om dit mooie project te helpen uitvoeren.


Catharinaland Mariahoeve Den Haag


Catharinaland ligt in Oosten van Den Haag in de wijk Mariahoeve. De straat is ongeveer 1052 meter lang.


Er wonen verschillende bekende mensen en de bewoners zijn zelf zeer actief bezig hun eigen buurt en Mariahoeve gezelliger te maken.


Mariahoeve heeft een rechthoekige hoofdstructuur met een viertal wijkontsluitende wegen, waarvan in de meeste gevallen de rijbanen door groenstroken zijn gescheiden. De wijk wordt op deze wijze in zes buurten verdeeld. Deze hebben als gemeenschappelijk kenmerk een groene kern met aan de noordoostzijde flats in vier lagen en aan de westzijde eengezinswoningen. In vijf van deze groenkernen staan overhoeks geplaatste flatgebouwen van twaalf lagen, een school en buurtwinkelcentrum. De middelste buurten hebben een wijkpark of een sportterrein.


 


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


 


 Een moestuin van iedereen - Catharinaland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten