maandag 18 april 2016

24 Apr - TV kok Mathijs Vrieze in Leidsenhage

 


TV kok Mathijs Vrieze in Winkel Centrum Leidsenhage


TV kok Mathijs VriezeDUURZAAM staat hoog in het vaandel in het Nieuwe Leidsenhage. Niet voor niets werd op 2 juli vorig jaar een duurzaamheidsconvenant ondertekend. Duurzaam kent veel aspecten. Zo ook op culinair gebied.


Zondag 24 April 2016


Tijd:  12.30 uur – 16.30 uur


Mobiele keuken met tv kok Mathijs Vrieze


Plaats:  Plein tussen de Hema en C&A


TV-kok Mathijs Vrieze zal op zondag 24 april demonstreren welke mogelijkheden er op dit gebied zijn en maakt, onder meer, hapjes met SPRINKHANEN, MEELWORMEN, KREKELS en andere heeeeerlijke dingen.


Een opvallende, gouden HAPJESBOOM wordt ingezet om het publiek te laten proeven.


Voor deze gelegenheid wordt een mobiele keuken geplaatst op het overdekte pleintje tussen de Hema en C&A. Mathijs Vrieze zal hier van 12.30 – 16.30 uur diverse gerechten bereiden.


TV kok Mathijs Vrieze


Tags: leidsenhage, winkelcentrum, leidschendam, winkelen, winkels, koopavond, aktiviteiten, gezellig, leidschenhage, leidschenhagen, leidsenhagen, leidsendam


Leidsenhage is al meer dan 40 jaar een begrip in de regio. De naam is ooit bedacht als samentrekking van Leidschendam en Den Haag. Op 23 september 1971 opende de eerste fase van het winkelcentrum Leidsenhage. Doel was om de binnenstad te ontlasten van extra verkeer en drukte. Eind jaren zeventig is het kantorencomplex met een oppervlakte van 29.000 vierkante meter voltooid. In de jaren tachtig waren hier bedrijven als Shell en PTT Post gevestigd.


In 1998 vond de eerste grote aanpassing van het winkelcentrum plaats, waarbij een aantal horecagelegenheden, twee grote supermarkten en een nieuwe winkelstraat, Liguster, met daarboven een parkeerdek werden toegevoegd.


Door dit complete aanbod is het centrum aantrekkelijk voor de directe omgeving. Grote winkelketens en warenhuizen waarvoor je niet naar de stad hoeft en een ruim aanbod voor de dagelijkse boodschappen. Leidsenhage trekt door dit brede aanbod al decennia lang veel bezoekers uit de wijde omtrek.


De gemeente heeft altijd gezien wat Leidsenhage betekent voor de bewoners, bezoekers en ondernemers. Toch lopen de bezoekersaantallen terug en neemt de leegstand van winkelpanden toe. Het gevaar hiervan is dat het winkelcentrum meer wordt gezien als boodschappencentrum en zich niet meer onderscheidt van omliggende centra.


Daarnaast voldoet het centrum niet meer aan de eisen van de moderne consument. Om dit tij te keren en het winkelcentrum een goede toekomst te geven hebben de Coöperatieve Vereniging vanEigenaren en Unibail-Rodamco het initiatief genomen om het centrum opnieuw vorm te geven. De gemeente vervult hierbij een faciliterende rol. Unibail-Rodamco heeft een Masterplan opgesteld en is er een gebiedsvisie ontwikkeld voor Leidsenhage.


Op donderdag 6 maart 2014 ondertekenden de Gemeente Leidschendam-Voorburg, de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren en Unibail-Rodamco het akkoord over de aanpak voor het nieuwe Leidsenhage. Het bestemmingsplan werd vervolgens uitgewerkt en momenteel wordt er druk gewerkt aan het definitieve ontwerp.


TV kok Mathijs Vrieze


 


 


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


TV kok Mathijs Vrieze


 


 


 


 


 24 Apr - TV kok Mathijs Vrieze in Leidsenhage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten