zondag 17 april 2016

22 Apr - Restaurant H’eerlijk en World Servants - Leidscheveen

 


Restaurant H’eerlijk en World Servants


Restaurant H’eerlijkWorld Servants en leerwerkrestaurant H’eerlijk koken samen. Op deze avond zal er voor u een lekker 3-gangen menu verzorgd worden en de avond staat in het teken van het goede doel World Servants.


De opbrengst van het verkochte brood, de koffie en thee zal worden geschonken aan het World Servants. Bij de kassa en op de informatietafel staan potjes waarin u een donatie kunt doen ten behoeve van de World Servants.


Het 3-gangen menu zelf op deze avond bestaat uit: Romige aspergesoep met zalm, Varkenshaas met stroganoffsaus en Vanille cheesecake a 16 euro per persoon.  Exclusief drankjes.


22 April 2016


Adres: Restaurant H’eerlijk Harriet Freezerhof 201 – Den Haag (Leidschenveen)


Tijd: 17.00 uur – 21.00 uur


Reserveren gewenst!


Reserveren: Telefonisch 070-3016010 vanaf 14.00 uur  of  via: restaurantheerlijk@voorwelzijn.nl  (reservering alleen geldig na bevestigingsmail)


Bron:  >>     Event pagina Restaurant H’eerlijk en World Servants


U bent van harte welkom om World Servants te steunen met een donatie, zelfs als niet persoonlijk aanwezig kan zijn om te genieten van de overheerlijke maaltijd.


>>   Voor uw persoonlijke donatie  World Servants


Informatie World Servants


Dit jaar zullen de vrijwilligers afreizen naar Ghana , waar zij gaan helpen bouwen aan woningen voor leraren. De jongeren van World Servants zullen u deze avond wat meer vertellen over dit goede doel. Ook zal er een speciale tafel ingericht worden met alle informatie en u kunt vragen stellen over het project.


World Servants bestaat sinds 1988. In de eerste jaren werkten we alleen in de Dominicaanse Republiek. Later kwamen hier meer landen bij en inmiddels werken we wereldwijd in veertien landen. Jaarlijks gaan er zo’n 750 jongeren mee met een project. Per jaar organiseren we rond de dertig projecten. World Servants is een Christelijke organisatie en heeft een interkerkelijk karakter. Iedereen is welkom om als deelnemer mee te gaan met een project.


Je hoeft niet handig te zijn, je hoeft geen reiservaring te hebben en we vereisen geen speciale vooropleiding. Deelnemen aan de voorbereidingsactiviteiten van World Servants is genoeg om je klaar te stomen.


Deelnemers aan de projecten zijn tussen 16 en 30 jaar (als je later in het jaar 16 wordt, mag je ook mee). World Servants biedt volwassenen ook de kans om mee te bouwen aan verandering. Dat kan op verschillende manieren: door supporter te worden of door met een besloten groep op pad te gaan. Bovendien zoeken we voor alle projecten enthousiaste leiders.


World Servants biedt jongeren een ervaring die niet zonder gevolgen blijft. Met onze werkvakanties willen we namelijk bereiken dat: Een gemeenschap uit een ontwikkelingsland een stap verder komt. Met een concreet bouwproject zoals een school of kliniek helpen we de mensen zich verder te ontwikkelen;  Mensen uit Nederland enthousiast worden om te dienen, ver weg en dichtbij.


Waarom doet World Servants dit?


World Servants gelooft dat Jezus ons heeft geleerd om te dienen. Omdat het geloof in Hem het fundament is van ons werk, willen wij zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat iedereen kan dienen, ieder met zijn of haar eigen mogelijkheden.


Jaarlijks gaan er zo’n 750 mensen uit heel Nederland met ons op een werkvakantie naar een ontwikkelingsland. Daar bouwen ze aan bijvoorbeeld een school of kliniek. Onze projecten duren twee tot drie weken. In die tijd gebeurt er veel. Aan het eind van de drie weken staat er een gebouw waar de hele gemeenschap iets aan heeft. Onze lokale partnerorganisatie helpt erbij dat er een leraar voor de klas komt en dat er lesboeken zijn of voor personeel in de door jouw gebouwde kliniek.


Wij bereiden de projecten voor, zorgen voor goede begeleiding tijdens het project en blijven na het project nog vijf jaar bij de gemeenschap betrokken.


Restaurant H’eerlijk


In Restaurant H’eerlijk kan je heerlijk en gezond eten, in een gezellige sfeer en voor een klein prijsje. Onze gerechten zijn vers en lekker, er wordt vooral gewerkt met biologische producten.


Leerwerk restaurant H’eerlijk is een project van het ID-college en VÓÓR Welzijn voor voortijdig schoolverlaters. We zijn hier met het doel om ons Horeca-diploma te halen. Wij zijn ongeveer met 16 deelnemers en 2 leermeesters. Wat we hier doen is een opleiding volgen voor kok of gastheer/gastvrouw door middel van praktijkgericht onderwijs. Wij zijn, samen met onze leermeesters, de werknemers in het restaurant en zullen daadwerkelijk het eten bereiden, op de dag zelf.


In de keuken leren we snijtechnieken en kooktechnieken. Ook leren we van de producten de smaken te proeven en herkennen, en hoe je ermee om moet gaan. In de bediening leren we hoe je met mensen moet omgaan, bestek goed neer te leggen, welke glazen te gebruiken. Als gastheer/gastvrouw kom je in een zwart uniform gekleed, met nette schoenen. De koks dragen een koksmuts. Daarnaast volgen we ook gewoon Nederlands, Engels, rekenen en maatschappijleer.


Adres


Restaurant H’eerlijk


Harriët Freezerhof 201


2492 JC Den Haag (Leidschenveen)


Openingstijden


Dinsdag t/m vrijdag


Keuken open van 17.00 tot 19.30 uur (restaurant sluit om 21.00 uur)


 


Reserveren


Telefonisch 070-3016010 vanaf 14.00 uur of via: restaurantheerlijk@voorwelzijn.nl  (reservering alleen geldig na bevestigingsmail)


Routebeschrijving


Vanaf Den Haag, Utrecht en Rotterdam


Neem de A4 richting Amsterdam. Afslag Leidschendam naar N14 richting Wassenaar / Den Haag-Leidschenveen. Sla bovenaan de afslag linksaf naar de Zoetermeerse Rijweg (richting Leidschenveen/Zoetermeer). Na het kruisen van de tramrails, slaat u rechtsaf naar de Emmy Belinfantedreef. Sla na de knik in de weg linksaf naar de Henriëtte van der Meydreef. Aan uw linkerhand ziet u de trap naar de Harriët Freezerhof. H’eerlijk bevindt zich op nummer 201, aan uw linkerhand.


Vanuit Amsterdam


Neem de A4 richting Den Haag, neem de afslag Leidschendam naar N14 richting Wassenaar / Den Haag-Leidschenveen. Sla bovenaan de afslag linksaf naar de Zoetermeerse Rijweg (richting Leidschenveen/Zoetermeer). Na het kruisen van de tramrails, slaat u rechtsaf naar de Emmy Belinfantedreef. Sla na de knik in de weg linksaf naar de Henriëtte van der Meydreef. Aan uw linkerhand ziet u de trap naar de Harriët Freezerhof. H’eerlijk bevindt zich op nummer 201, aan uw linkerhand.


Parkeren


Aan de Henriëtte van der Meydreef bevindt zich parkeergarage Leidschenhof, die zich onder het restaurant bevindt. Het eerste uur parkeren is gratis.


 


 


 


 


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


 


 22 Apr - Restaurant H’eerlijk en World Servants - Leidscheveen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten