dinsdag 19 januari 2016

23 Jan - Muzikale afvalbak Spaarwaterveld Haagsehout

 


Onthulling Muzikale afvalbak Spaarwaterveld Haagsehout


Muzikale afvalbak Spaarwaterveld Haagsehout sunbinDe muzikale afvalbak Spaarwaterveld Haagsehout wordt zaterdag 23 januari feestelijk onthuld en in gebruik genomen.


Om 14.00 uur gaat wethouder Ingrid van Engelshoven de uitdaging aan om als eerste afval in de zingende bak te gooien. Vanaf dat moment klinkt er direct een jingle, beat, soundscape of een gedicht als er afval in wordt gedeponeerd.


Deze muziekfragmenten werden i.s.m. leerlingen uit de 3e klassen van de François Vatelschool gecomponeerd.


Het elektronisch systeem wordt gevoed door een zonnepaneel en werkt volledig autonoom en kan de SunBin op vrijwel iedere lokatie worden geplaatst. De Royal Sunbin is ontworpen door duurzaamheidskunstenaar Lennaert Roos.


De plaatsing op het Spaarwaterveld is een initiatief van De vereniging BIZ “DE STRAAT”(Theresiastraat), bestaande uit winkeliers van de Theresiastraat en omgeving.


Muzikale afvalbak Spaarwaterveld Haagsehout


Haags Retailpunt de HRP Retailprijs


De bestuursvoorzitter Stefan Hessing ontving uit handen van Haagse wethouder Karsten Kleijn de HRP Retailprijs 2014 t.w.v. €7500,00. De plaatsing van de SunBin, om de winkelstraat beter op de kaart te zetten en verbinding met de buurt aan te trekken, werd door de jury als ‘zeer origineel en duurzaam’ beschouwd.


Het Haags Retailpunt is opgericht door de gemeente Den Haag, de Kamer van Koophandel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Doel is om winkeliers- en ondernemersverenigingen op verschillende manieren van informatie en advies te voorzien, zodat zij zo goed mogelijk kunnen ondernemen. Om extra aandacht voor het Retailpunt te genereren, is bij de lancering de prijsvraag uitgeschreven.


Ingediende ideeën werden beoordeeld op de volgende criteria:

Innovatief: vernieuwend, creatief, onderscheidend, niet eerder (op deze wijze) uitgevoerd en inspirerend voor andere winkelgebieden


Economische impuls: het idee moet op zich zelf staan en een blijvend economisch effect op het winkelgebied hebben


Duurzaamheid: met oog voor een positieve bijdrage aan het milieu


Participatie: actieve betrokkenheid van ondernemers en andere belanghebbenden door inzet, draagvlak, betrokkenheid en/of financiële bijdrage.


Muzikale afvalbak Spaarwaterveld Haagsehout


 


Bron: » » Sunbin23 Jan - Muzikale afvalbak Spaarwaterveld Haagsehout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten