maandag 4 januari 2016

13 Jan - Alzheimer Café Regelgeving en Juridische aspecten

Alzheimer Café Regelgeving 13janAlzheimer Café  Regelgeving en Juridische aspecten 


Het Alzheimer Café Haagse Hout biedt een veilige plek waar mensen zich thuis voelen en over hun ervaringen en problemen kunnen praten. Iedere maand staat er een specifiek onderwerp rond dementie centraal waarvoor door de gespreksleiders steeds een deskundige gastspreker wordt uitgenodigd.


Datum: Woensdag   13  Januari
Gastspreker:  Gonneke Kooi van Odessa bewindvoering
Activiteit: Alzheimer Café
Onderwerp: Regelgeving en Juridische aspecten
Tijd:   19.00 uur – 21.00 uur

Plaats:  Ivoorhorst 155 – Wijkcentrum  (» zie kaart⇓)
Contact: 06 – 1380 2118 / Email: jwolthers @ cardia.nl  ( mevr. Wolthers)


Alzheimer Café


Woensdag 13 januari wordt ingegaan op regelgeving en juridische aspecten die aan de orde kunnen komen wanneer iemand bekend is met de ziekte dementie.


Door de ziekte dementie kunnen naast het geheugen ook vaardigheden als rekenen, lezen en omgaan met geld verloren gaan. Een ander gevolg kan zijn dat iemand situaties niet meer goed kan overzien en beoordelen. Het nemen van beslissingen en opkomen voor de eigen belangen wordt dan moeilijker.


Hoe kun je dit goed regelen? Wat kun je doen wanneer auto rijden onverantwoord lijkt? Wanneer komt bewindvoering, curatele of mentorschap aan de orde?


Tijdens deze bijeenkomst wordt hierover door een deskundige helderheid gegeven. Gonneke Kooi van Odessa bewindvoering is gastspreker op deze avond waar u al uw vragen kunt stellen.


Het Alzheimer Café richt zich op mensen met dementie, hun partners, kinderen, andere familieleden, professionals uit bv de zorg en andere belangstellenden.


Vanaf 19 uur bent u welkom, het programma start om 19.30 en duurt tot 21 uur. Het Alzheimer Café vindt plaats in wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155. Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Jozien Wolthers, JWolthers@cardia.nl, 06-13802118.


Het Alzheimer Café is op een vaste avond per maand geopend en voor mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals uit de zorg en andere belangstellenden.


Wijkbewoners kunnen hier ook hun vragen stellen en mee discussiëren over de verschillende thema’s.


Structuur van het Alzheimer Café


De café avond begint met een inloop om 19.00 uur, waar u aan de bar gratis koffie en thee wordt aangeboden. Om 19.30 uur gaat het officiële deel van start met een gastspreker onder leiding van de gespreksleider. Van 20.00 tot 20.30 uur is er een pauze, gelegenheid tot informeel samenzijn en kunt u consumpties, tegen betaling, aan de bar halen. Het laatste officiële deel van de avond is van
20.30 21.00 uur en biedt gelegenheid tot vragen stellen en discussie. Na afloop is er tot 21.30 uur gelegenheid tot informeel napraten.


 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Coördinator werkgroep Alzheimer Café Loosduinen en Haagse Hout, Jozien Wolthers via 06 – 1380 2118 of jwolthers @ cardia.nl 


 Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Cardia, Nebo, Stichting Eykenburg. HWW Zorg, Florence, Evita, Parnassia Groep, PEP en VÓÓR Welzijn.


 


Kaart


 



 



13 Jan - Alzheimer Café Regelgeving en Juridische aspecten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten