maandag 18 januari 2016

11 Feb - Stichting 3 maart "45 krijgt een Gulden Klinker

Stichting 3 maart ’45 krijgt een Gulden Klinker voor de historische wandelroute door de wijk Bezuidenhout.


Stichting 3 maart
Wethouder Boudewijn Revis overhandigt de Gulden Klinker nominatie aan Lia van den Broek (voorzitter) en Pepijn van der Vliet (penningmeester) van Stichting 3 maart ’45

De Gulden Klinker is een aanmoedigingsprijs voor initiatieven van Hagenaars voor een schone, leefbare en gezellige buurt. Op 14 december heeft wethouder Boudewijn Revis de nominaties van de Gulden Klinker 2016 overhandigd aan negentien groepen in Den Haag, waaronder ook een voor de Stichting.


Datum: Donderdag 11 februari 2016
Activiteit: Instrating Gulden Klinker en receptie
Plaats: Den Haag
Tijd:  16.00 uur
Adres: Ter hoogte van Bezuidenhoutseweg 40
bij het wandelbord (nummer 1)


Historische wandeling Bezuidenhout De Stichting 3 maart ’45 krijgt de Gulden Klinker voor haar initiatief om het historisch verhaal van het bombardement van de wijk Bezuidenhout op 3 maart 1945 zichtbaar in de wijk te maken met een wandelroute langs 13 fotoborden.


De borden en de bijbehorende website BB45.nl geven een beeld van hoe de wijk door deze tragische gebeurtenis aan het eind van de Tweede Wereldoorlog is veranderd en vertellen de verhalen van wat mensen hebben meegemaakt in die tijd. Lia van den Broek, voorzitter van de stichting: “Niet alleen het straatbeeld is veranderd, het bombardement heeft ook een enorme impact gehad op het leven van de wijkbewoners. Meer dan 500 mensen overleefden het niet en vele duizenden raakten hun huis en spullen kwijt. Nog steeds wonen er in Bezuidenhout nabestaanden van deze slachtoffers en ooggetuigen, waarbij het bombardement van 3 maart 1945 een belangrijk onderdeel uitmaakt van hun levensverhaal.”


Gulden Klinker feestelijk ingestraat op de Bezuidenhoutseweg


Naast een waardebon voor werkzaamheden om de wandelroute in stand te houden wordt op donderdag 11 februari 2016 op de Bezuidenhoutseweg een Gulden Klinker ingestraat, zodat zichtbaar is dat er gewerkt wordt aan een prettige buurt. Voor dit project werkt de Stichting samen met het Christelijk Lyceum Zandvliet, die reeds 90 jaar is gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 40. De Gulden Klinker wordt bij het wandelbord (nummer 1) ingelegd, tegenover de school. Wethouder Boudewijn Revis: “Dat bewoners zich op deze manier inzetten om de geschiedenis van de wijk te vertellen voor de stad waardeer ik enorm.


Het historische verhaal van Bezuidenhout maakt de Tweede Wereldoorlog levendig, tastbaar en toegankelijk voor zowel scholieren, bewoners als alle andere bezoekers van de stad Den Haag.” Om 16.00 uur vindt de inklinkering plaats, waarna het beheercontract voor de borden wordt ondertekend. Het feest wordt afgesloten met een tentoonstelling en een receptie in het Christelijk Lyceum Zandvliet. U bent hierbij van harte uitgenodigd.


Stadswandeling voor jong en oud De historische wandeling door Bezuidenhout is uiteraard het gehele jaar te wandelen, geheel of gedeeltelijk en in willekeurige volgorde. Speciaal voor kinderen is er een kidstour met vraag en antwoord via de website www.BB45.nl. Op deze website zijn ook meer achtergrondverhalen en beeldmateriaal te vinden over bijzondere locaties in de wijk Bezuidenhout.
Stichting 3 maart ’45, Secretariaat: Jacob Mosselstraat 75, 2595 RG Den Haag,


E. 3maart45@bezuidenhout.nl


www.BB45.nl (wandelroute)



11 Feb - Stichting 3 maart "45 krijgt een Gulden Klinker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten