dinsdag 4 augustus 2015

» Open dag vrijwilligerswerk Sensoor

sensoorSensoor is er dag en nacht voor iedereen die behoefte heeft aan contact. Kernwaarden: Trots, Open, Luisteren.


24 augustus:  Open dag vrijwilligerswerk Sensoor.


Meer info: haaglanden@sensoor.nl


17 september t/m 24 oktober 2015:(Basis) training Sensoor.



Regio Haaglanden




Om het werk en de opleiding van onze vrijwilligers goed te organiseren, zijn de locaties van Sensoor onderverdeeld in regio’s. Regio Haaglanden beslaat Den Haag, Zoetermeer en omgeving.



Wilt u Sensoor komen versterken en woont u in regio Haaglanden? Op zaterdag 17 september t/m 24 oktober 2015 start er weer een basistraining om nieuwe vrijwilligers op te leiden. De basistraining van Sensoor draagt de kwaliteitsonderscheiding Goed Geregeld! van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Sensoor was de eerste door NOV gecertificeerde organisatie in Den Haag.


U kunt zich direct aanmelden  (klik hier) » via het aanmeldformulier. 


Na ontvangst neemt de locatie van uw keuze (Den Haag of Zoetermeer) contact met u op om een kennismakingsgesprek te plannen.


Wilt u liever eerst contact met de locatie?


Locatie Den Haag en Zoetermeer:
haaglanden@sensoor.nl
070-3658945


 Sensoor echt aandacht


Als je ergens mee zit, kan een goed gesprek wonderen doen. Ergens over praten helpt zaken in perspectief te plaatsen, biedt emotionele ruggensteun en versterkt het zelfbeeld. Helaas heeft lang niet iedereen iemand bij wie ze met hun problemen terecht kunnen of willen op een bepaald moment. Daarom is er Sensoor. Wij bieden aandacht en een goed gesprek via telefoon, chat en e-mail. Meer dan 220.000 keer per jaar geven wij zo een steuntje in de rug aan mensen.


Goede luisteraar


Hoor je wel eens dat je een goede luisteraar bent? Vragen mensen je wel eens om raad? Ben je betrokken bij andere mensen? Dan zouden we graag eens met je kennis maken. Want het zijn mensen zoals jij die bij Sensoor het verschil maken.


Verrijkend


Onze vrijwilligers ervaren het werk als intensief, maar tegelijkertijd als zinvol en verrijkend. De basis van hun werk is een goed gesprek op basis van gelijkwaardigheid. Echte aandacht van mens tot mens dus, waarbij beiden door het gesprek iets winnen.


Ieder gesprek anders


Hoe een gesprek verloopt hangt af van de situatie. Sommige mensen zijn al geholpen doordat er iemand naar hen luistert. Anderen hebben een duidelijk probleem dat je samen kunt analyseren en waar je misschien samen een oplossing voor kunt bedenken. Desgewenst verwijs je iemand door naar andere hulpverlenende instanties. In bijna alle gevallen geldt dat de hulpvrager zich alleen al door het gesprek zelf beter voelt.


Training voor vrijwilligers


Natuurlijk word je goed voorbereid op het werk. Je basistraining wordt gevolgd door een inwerkperiode met een ervaren vrijwilliger. Ook daarna is het belangrijk om je kennis te blijven verbreden. Specialistische modules zorgen ervoor dat je kennis en vaar digheden steeds verder worden ontwikkeld Wil je meer weten, of wil je zelf meehelpen om onze bereikbaarheid dag en nacht vorm te geven? Kijk op www.sensoor.nl voor de dichtstbijzijnde vestiging.


 


Bron: Sensoor.nl



» Open dag vrijwilligerswerk Sensoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten