dinsdag 18 augustus 2015

» Ontmoetingscentrum voor geheugenproblemen en mantelzorger.

Ontmoetingscentrum voor geheugenproblemen en mantelzorger


Ontmoetingscentrum Mariahoeve
Ivoorhorst 155   –   2592 TH Den Haag
Openingstijden:   maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Tijd:   van 9.00 uur tot 17.00 uur
Aanmelden cliënten:  070 – 205 2450 / 06 – 572 37 268
Overige vragen: programmacoördinator Jozien Wolthers: JWolthers@cardia.nl 


Voor mensen met geheugenproblemen


Mensen met geheugenproblemen kunnen meerdere dagen per week bij ons terecht voor de dagsociëteit. Er worden verschillende activiteiten gedaan, zoals beweging en sport, schilderen, tekenen en andere creatieve bezigheden. Maar ook boodschappen doen, muziek luisteren of een wandeling maken. Daarnaast vormt een vast onderdeel de psychomotorische groepsbegeleiding, waarbij onder andere de vaardigheden die deelnemers nog hebben, gestimuleerd worden. Voor deelnemers is dit een plezierige vorm van begeleiding, waarbij ze zich emotioneel vaak goed kunnen uiten.


Voor de mantelzorger


Het zorgen voor iemand met dementie vraagt soms veel van de mensen in hun naaste omgeving. Het Ontmoetingscentrum ondersteunt daarom met praktische informatie, persoonlijk advies en emotionele en sociale begeleiding door middel van:


Praten met lotgenoten


In de gespreksgroepen ontmoet u lotgenoten, u wisselt ervaringen uit en biedt elkaar emotionele steun.


Individuele ondersteuning


Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Wilt u meer weten over dementie en de omgang met uw partner? Hiervoor kunt u op afspraak terecht voor een individueel gesprek met de programma-coördinator.


Informatieve bijeenkomsten


Lezingen over bijvoorbeeld (omgaan met) dementie, onderzoek, diagnostiek, hulpverleningsmogelijkheden en medicatie.


Door deskundige professionals


Het Ontmoetingscentrum maakt deel uit van de ketenzorg-dementie Den Haag, een samenwerkingsverband met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties, en is verbonden is aan het VU Medisch Centrum. Medewerkers worden hierdoor op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen en onderzoeksresultaten. De begeleiding binnen het Ontmoetingscentrum kan daarom vorm gegeven worden vanuit de nieuwste inzichten op het gebied van Dementie. Het team bestaat uit een programmacoördinator, activiteitenbegeleider(s) en vrijwilligers.


Zorg aan Huis


Om zelfstandig te kunnen blijven wonen, is mogelijk ook thuiszorg of hulp nodig. Bijvoorbeeld met wassen en aankleden. Door de samenwerking met de verschillende zorgpartijen kan ook de zorg worden geregeld. De mantelzorger kan hierdoor een deel van de zorg met een gerust hart uit handen geven.


Aanmelden en kosten


Ook als er nog geen indicatie is bent u van harte welkom in het Ontmoetingscentrum. Voor de dagsociëteit betaalt u dan alleen de lunch. Wanneer u wel een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg voor AWBZ-zorg heeft worden de kosten vergoed door de AWBZ en betaalt u een eigen bijdrage via het Centraal Administratiekantoor. Na aanmelding volgt er een intakegesprek met de programmacoördinator en een kennismakingsbezoek aan het Ontmoetingscentrum.



» Ontmoetingscentrum voor geheugenproblemen en mantelzorger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten