dinsdag 18 augustus 2015

22 Sept - Kinderen en social media -Centrale Bibliotheek

Activiteit: Workshop Kinderen en social media
Spreker: Specialist mediaopvoeding Justine Pardoen, GGD Haaglanden en Bibliotheek Den Haag
Plaats: Centrale Bibliotheek
Tijd:   19.30 tot 22:00 uur
Adres: Spui 68 – 2511 BT, Den Haag
Contact:    070 353 44 10    of    dic@dobdenhaag.nl
Toegang: Gratis
Kenmerk: Reserveren verplicht


dinsdag 22 september 2015 19:30 tot 22:00


Veel kinderen maken tegenwoordig al op jonge leeftijd gebruik van social media, zoals Facebook of Instagram. Wat zijn de risico’s? En hoe praat je hierover met je kind? GGD Haaglanden en Bibliotheek Den Haag nodigen u, ouder en/of leerkracht, uit uw kennis op dit gebied te vergroten én met elkaar in discussie te gaan. Aan het eind van deze thema-avond op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek, gaat u naar huis met frisse ideeën voor gesprekken over social media, zowel thuis als op school.


Wat gaan we precies doen?
Specialist mediaopvoeding Justine Pardoen zal steeds eerst een korte, prikkelende inleiding in de mediawereld van kinderen geven. Daarna spelen twee acteurs van interactief theater De Nieuwe Lichting een aantal spannende scenes. Zij gebruiken herkenbare opvoeddilemma’s rond het gebruik van sociale media: weten we genoeg om met kinderen in gesprek te gaan? Dat je moet praten met pubers – ook over seks op internet –  is makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat dan? Hebben onze kinderen eigenlijk nog mediaopvoeding nodig, zijn ze op dat gebied al niet veel slimmer dan wij? U krijgt tips over wat u moet weten en hoe u dit vervolgens inzet.


Theater De Nieuwe Lichting
Acteurs van dit theater maken de avond interactief. Zij zijn gewend met hun projecten te prikkelen en te inspireren. Zij hebben als doel publiek én deelnemers aan het denken te zetten en nodigen uit tot het vormen van een mening. Herkenbaarheid en humor zijn hierin belangrijke ingrediënten.


Reserveren
U bent van harte welkom, de toegang is gratis. Reserveer wel even een plekje via 070 353 44 10 of dic@dobdenhaag.nl.


Prijs voor leden: gratis




22 Sept - Kinderen en social media -Centrale Bibliotheek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten