donderdag 20 augustus 2015

» Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel

Alles went behalve isolement!


Meer contact tussen ouderen en buurtgenoten: dat is het doel van de actie ‘Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel’ in de 1e week van oktober. Wie een plaats aan de eettafel wil vrijmaken kan zich aanmelden bij de Boodschappen Begeleidingsdienst.


wethouderklein2Het idee van de actie ‘Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel’ is simpel. Ouderen en hun buurtgenoten leren elkaar kennen door samen te eten en samen te praten. Meer dan een zelf gekookte maaltijd is niet nodig.


Bied een oudere een etentje aan


Hagenaars kunnen zich aanmelden om in de week van 1 tot en met woensdag 7 oktober een oudere bij hen thuis uit te nodigen. De Boodschappen Begeleidingsdienst zorgt voor het contact. Ook zorgt de Boodschappen Begeleidingsdienst voor het vervoer en de begeleiding naar het gastadres.


Aanmelden


Wilt u een oudere een etentje bij u thuis aanbieden? Dan kunt zich tot 1 september opgeven bij de Boodschappen Begeleidingsdienst via telefoon (070) 364 66 61 of e-mail info@bbddenhaag.nl. Vermeld uw naam en telefoonnummer.


Meer informatie


wietkeMeer informatie vindt u op de webite van de Boodschappen Begeleidingsdienst


De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Burenhulpcentrales en de gemeente Den Haag.


De Boodschappen Begeleidingsdienst in Den Haag begeleidt ouderen en mindervaliden die weinig contacten hebben, slecht ter been zijn of zich onveilig voelen met als doel isolement tegen te gaan.


Met deze hulp kunnen ouderen blijven deelnemen aan het dagelijks leven en blijft men in de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten.
Wekelijks melden zich honderden mensen om met ons te gaan winkelen, voor een uitstapje of een groepsactiviteit.


Deelnemers worden thuis opgehaald met een busje en er zijn altijd begeleiders aanwezig om een arm te geven, tassen te dragen of een rolstoel te duwen.


Want alles went behalve isolement!



 



» Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten