maandag 17 augustus 2015

22 Aug - TREES & ART & JAZZ - Theresiastraat

thereDatum:   22 augustus 2015
Activiteit:   Eerste Haagse Hedendaagse Kunstmarkt
Plaats:   Theresiastraat,   Den Haag
Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur
Toegang:  gratis


TREES & ART & JAZZ   –   Eerste Haagse Hedendaagse Kunstmarkt


Om hedendaagse kunstenaars een markt te bieden, organiseren bovengenoemde partners samen deze groots opgezette kunstmarkt, die de omvangrijkste markt voor hedendaagse kunst in Den Haag zal zijn.


Kunstenaars uit alle denkbare disciplines, waaronder schilderen, hout-, metaal-, textiel-, plastic- en bewerkers van andere stoffen, alsook sieradenmakers en uiteraard beeldhouwers en fotografen worden uitgenodigd aan deze kunstmarkt deel te nemen.


Om ook de kunstvorm JAZZ een prominente plaats te bieden, zullen er twee grotere podia worden opgesteld, waar Jazzmuziek ten gehore zal worden gebracht. De programmering hiervan is in handen van de organisatie van Jazz in de Gracht. Uiteraard zullen er bij de podia, door de aanwezige horeca, voorzieningen worden getroffen.


In aansluiting op deze optredens op de kunstmarkt kan het publiek om 17.00 uur meteen door naar de Bierkade, waar in hetzelfde weekend op dat tijdstip Jazz in de Gracht gaat plaatsvinden.


Vanaf het plein van Hogeschool Inholland tot aan de Laan van Nieuw Oost-Indië staan de kramen met allerlei verschillende kunstdisciplines verspreid. “Denk aan schilderkunstenaars, maar ook beeldhouwers”, geeft Snijders als voorbeeld. Sieradenmakers of bewerkers van onder andere keramiek zijn ook van de partij. “Op de kunstmarkt is elke kraam van een kunstenaar; er zijn geen handelaren in kunst en er is ook geen antiek te koop. Het is echt sec kunst”, belooft de voorzitter. Wel staan er op twee plekken, op het plein van Inholland en op het grasveldje aan de Marialaan, podia met daarop jazzmuzikanten.


Het is de bedoeling dat zij het evenement Jazz in de Gracht, dat ’s avonds is, alvast muzikaal inluiden. Zo kunnen de bezoekers van de kunstmarkt daarna vanuit de Theresiastraat hun avond voortzetten bij de verschillende ‘haltes’ van Jazz in de Gracht.


De kunstenaars komen voornamelijk uit Den Haag. Zo zijn de Haagse Kunstkring, Pulchri Studio en KunstPost op de 1e Haagse Hedendaagse Kunstmarkt vertegenwoordigd. Maar ook kunstenaars van buiten de stad hebben zich voor het evenement aangemeld. Zoals bijvoorbeeld kunstenaarsvereniging ArtiBrak uit Voorburg. Anderen komen uit alle windstreken van het land: van Alkmaar tot Gouda en van Almere tot Nijkerk.


 Jazz in de Gracht 2015   –    20 | 21 | 22 AUGUSTUS  vanaf    17.00 uur


Bierkade | Dunne Bierkade | Groenewegje | Veenkade (21 en 22 augustus)


Bij Jazz in de gracht varen boten met muziekbandjes van halte naar halte


Er zijn dit jaar 6 haltes op de Dunne Bierkade en het Groenewegje. Op de Bierkade staan 2 podia op de kade.
Hier zullen ook diverse foodtrucks staan met culinaire lekkernijen.


Bij de Veenkade ligt een podium in de gracht en geniet u vanaf de terrassen en de kade bij de verschillende horecagelegenheden.


Vrienden van Jazz in de Gracht 2015


Fake Nobbe – Strik Strida aannemerij – Café de Pakschuit – Simonis Vis – Omroep West – Surlinio Social Media – Colorworks – Anoniem – Anoniem – Sacha Verheij – Restaurant De Zon – Meeuwisse – Lunch- en borrelroom Blij – Jerry van Berkel – Café het Hoekpandje – Bas Broekarts – Ooievaart – Frank de Kapper – Café Momfer de Mol – Roodenrijs – Café De Paas – City Mondial – Catch by Simonis – Restaurant Basaal – M Restaurant – Peter Westerling – P1 Parking Spui centre – Anoniem – Gemeente Den Haag – Anoniem – Fonds 1818 – Carla Redegeld – Colorworks – Werkgeversservicepunt – El Barrio – Den Haag FM – Tommaso Mannucci – Café de Bierelier -


 


 



22 Aug - TREES & ART & JAZZ - Theresiastraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten