woensdag 9 maart 2016

Leren omgaan met computer of tablet

 


Handiger worden met computer of tablet


computer of tablet computersBibliotheek Haagse Hout biedt verschillende cursussen aan om handiger te worden met de computer of op de tablet.


Waar: Bibliotheek Haagse Hout – Theresiastraat 195 – 2593 AJ Den Haag


De cursustijden: woensdagochtend van 9.00 – 11.00 uur.


Contact: tel. 070 353 75 50 / email haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl


Kosten per cursus (bestaande uit 2 x 2 uur) voor leden: 10 euro per cursus (met ‘Ooievaarspas’ 50% korting op de cursustarieven voor leden)


Kosten per cursus (bestaande uit 2 x 2 uur) voor Niet-leden: 20 euro per cursus (met ‘Ooievaarspas’ 50% korting op de cursustarieven voor niet-leden)


Alle cursussen (de genoemde prijzen zijn inclusief cursus map met instructie)


Meer informatie over de inhoud van de cursussen en de prijzen kunt u vinden op www.bibliotheekdenhaag.nl of bel of mail ons.


Daarnaast willen wij u attenderen op het wekelijkse Mediaspreekuur (elke maandag van 15.00-16.00) voor individuele vragen over digitale media. U bent van harte welkom! Inschrijven kan aan de balie van de Bibliotheek Haagse Hout.


Handiger worden met computer of tablet


Cursus: Tablet, een eerste kennismaking


Dagen: 23 maart en 30 maart


 


Cursus: Sociale Media, een introductie


Dagen: 6 april en 13 april


 


Cursus: Tablet, een vervolg


Dagen: 4 mei en 11 mei Cursus:


 


De computer, een eerste kennismaking


Datum: 18 mei en 25 mei


 


Cursus: Internet, een eerste kennismaking


Dagen: 1 mei en 15 juni


 


Cursus: MEDIA CAFE


Dag: 22 juni


( 1 x 2uur) Kosten: Leden 5 euro  en  NIET-leden   10 euro


 


Cursus: E-mail met Gmail.com


Dagen: 29 juni en 6 juli


Handiger worden met computer of tablet


Meer informatie over de inhoud van de cursussen en de prijzen kunt u vinden op www.bibliotheekdenhaag.nl of bel of mail ons. Daarnaast willen wij u attenderen op het wekelijkse Mediaspreekuur (elke maandag van 15.00-16.00) voor individuele vragen over digitale media. Tijdens het mediaspreekuur kunt u terecht voor algemene informatie over tablets en computers, maar ook met een eenvoudige, gerichte vragen over bijvoorbeeld e-books. Bibliotheekmedewerkers helpen u altijd graag verder.


U bent van harte welkom!


Handiger worden met computer of tablet


Bibliotheek Haagse Hout – Theresiastraat 195 2593 AJ Den Haag


070 353 75 50


haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl


Wie met computers en met internet wil leren omgaan, komt naar de bibliotheek. En ook voor wie aan de slag wil met sociale media en nieuwe media is de Bibliotheek de aangewezen plaats.


 


Voorwaarden: Handiger worden met computer of tablet


Hebben zich ten minste vier deelnemers aangemeld voor een module, dan gaat de les door. Bij minder aanmeldingen gaat de module niet door.


Bent u verhinderd?


Probeer dan of u zich voor dezelfde module op een andere datum kunt inschrijven. Ga daarvoor langs bij de informatiebalie van de betreffende bibliotheek.


Wilt u uw aanmelding annuleren?


Dat kan alleen schriftelijk. Stuur uw annulering naar de bibliotheek waar u zich hebt ingeschreven. Als u dit doet twee weken voordat de module start, krijgt u het cursusgeld terug. Daarna is dit niet meer mogelijk.


 Handiger worden met computer of tabletBibliotheek Haagse Hout is een lichte, vriendelijke bibliotheek. Met comfortabele stoelen en tafels om aan te werken, of uitgebreid een krant, boek of tijdschrift aan te lezen.


Met een speciale hoek voor peuters en kleuters waar we voorlezen, en een expositieruimte waar regelmatig tentoonstellingen en presentaties te zien zijn van (amateur)kunstenaars.


Inzien, lenen, en meedoen


U bent welkom in onze bibliotheek om tijdschriften of kranten te komen lezen eventueel met een kopje thee of koffie uit het koffieautomaat. Om boeken, dvd’s, en games te lenen. Of om mee te doen aan allerlei activiteiten.


Boeken, tijdschriften, kranten, dvd’s


Onze bibliotheek heeft tijdschriften op allerlei gebieden en (online) kranten uit de hele wereld. U kunt bij ons natuurlijk ook boeken lenen: voor volwassenen (ook grote letterboeken), voor kinderen en voor jongeren (speciale collectie 4You!). Behalve boeken leent u in onze bibliotheek ook uit een ruime collectie dvd’s voor volwassenen en kinderen.


Computers en draadloos internet


In de bibliotheek kunt u op computers gratis tekstverwerken of bijvoorbeeld informatie zoeken in de Actuele Documentatiebank, Uittrekselbank en Krantenbank. En natuurlijk kunt u gebruikmaken van internet: één uur per dag gratis als u lid bent, daarna tegen betaling. De bibliotheek heeft ook gratis draadloos internet. Met uw eigen laptop, smartphone of tablet maakt u eenvoudig verbinding.


De buurt


Bibliotheek Haagse Hout staat in de Theresiastraat, dé winkelstraat van het Bezuidenhout. Een bezoekje aan de bibliotheek is dus gemakkelijk te combineren met de boodschappen.


 


>>  handje2   Haagse Hout


 Leren omgaan met computer of tablet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten