donderdag 31 maart 2016

12 Apr - Breakdance voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar

 


Breakdance voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar


Breakdance forsy flave breakdanceForsy Flave is begonnen met breakdancing in 1999 en zijn eerste leraren waren de bekende BGK Crew!


Ook van DJ Renegrade uit Engeland en bboy Mouricio a.k.a. NEXT ONE heeft hij veel geleerd.


Verder kreeg hij onder andere les van Poe- ONE, Storm, Abstark, Focus, T-Flow, Freeze, en SlideShow een heeft hij meerdere battles gewonnen.


Forsy Flave is geboren in Letland, heeft les gegeven in China, woont nu in Den Haag en geeft les in wijkcentrum Mariahoeve!


Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155


Start:     dinsdag 12 april 2016


Iedere dinsdag     15:30 uur – 16:30 uur  en 16:30 uur – 17:30 uur


Kosten:   € 1,00 per keer      (met ooievaarspas € 0,50)


Meer informatie en inschrijven bij:


Esther Kornaat, 06 33319299


Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155


T 070 – 2052450, e.kornaat@voorwelzijn.nl


www.voorwelzijn.nl
Wij zijn onderdeel van Xtra,
www.xtra.nl


——————————————-


The Battle Latvia final, gewonnen door Forsy Flave


The 5th opposition 1 on 1 — whole Latvia final!!!  Deny vs Forsy Flave 


Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying of b-girling, is een dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj-en de vier elementaire onderdelen van hiphop. Het dansen zelf wordt breakdancen of breakdansen genoemd.


Breakdance is ontstaan eind jaren 1970, begin jaren 1980 in de zwarte achterstandswijken in New York. Dj’s in die tijd, zoals Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash en DJ Kool Herc, begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de break van een nummer eindeloos door te laten draaien (hier is de naam van afgeleid). Breakdance was uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekendstond als electro, en zich later ontwikkelde tot hiphop en rap. De gettoblaster maakte het mogelijk om in de open lucht te breakdancen.


De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Als één danser een move van een ander ‘steelt’ wordt dat biten genoemd. Binnen een battle wordt dit uitgebeeld door met beide armen op elkaar te slaan (het zou dus een mond voor moeten stellen). Originaliteit komt vaak terug in de hiphop.


Battles


Een van de belangrijkste aspecten van breakdance zijn de battles. Hierin dansen 2 of meerdere b-boys of b-girls tegen elkaar om te bewijzen wie het beste is. Dit wordt meestal door een jury (Judge) bepaald. Bij de ouderwetse manier van jureren bestaat deze jury uit 3 of 5 mensen. Na de battle, waarbij meestal van tevoren het aantal runs is afgesproken, wordt er tot 3 geteld en dan moet de jury hun beslissing nemen. Elk jurylid kan individueel een stem uitbrengen door naar rechts of naar links te wijzen. Vaak hebben ze ook de mogelijkheid om onpartijdig te stemmen door hun armen te kruisen. In dat geval kan er dus een gelijkspel (tie) ontstaan. Hierop moeten de dansers nog een keer dansen, allebei krijgen ze meestal nog één run waarna opnieuw gestemd moet worden. Vaak heeft de jury dan geen mogelijkheid meer om niet te stemmen. Het nieuwe systeem is gebaseerd op vijf verschillende invalshoeken van breakdance: Foundation (draait om de dans, stijl, voetenwerk, etc.), Originality, Dynamic (techniek), Execution (hoe goed en clean was je run) en de laatste Battle (laat je zien dat je beter bent dan de ander). De jury geeft punten per invalshoek en de danser met de meeste punten wint. De jury bestaat meestal ook uit breakdancers die van tevoren een kleine run doen (showcase) om te laten zien wat ze zelf in huis hebben.


 


 


Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


 


 


 


 


 


 


 12 Apr - Breakdance voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten