zondag 20 maart 2016

20 / 24 Apr - Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag

 


Internationaal Kamermuziekfestival


Kamermuziekfestival Spelen met vuur13de editie van  20 april t/m 24 april  –  Kamermuziekfestival Den Haag 2016 in het teken van ‘Spelen met vuur’


Van woensdag 20 t/m zondag 24 april vindt voor de dertiende keer het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag plaats. Het thema is ‘Spelen met vuur’. Vijf dagen lang geven tientallen musici concerten met composities die door vuur en passie zijn geïnspireerd.


Kaartverkoop Internationaal Kamermuziekfestival


Kaarten zijn te koop via de website van het festival:   


>> handje2 www.kamermuziekfestivaldenhaag.nl


Of via de reserveringslijn 0900 – 7295 6442 (€ 1,– per gesprek)


Of in één van de 450 Primera-winkels in Nederland.


Het festival strijkt neer op vele verschillende locaties, van het Spaansche Hof, een statig stadspaleis, tot De Elektriciteitsfabriek. Het programma is zeer divers.


Op woensdagavond speelt het Musica Nexus Festivalensemble in het openingsconcert Heilig Vuur Bruckners Zevende symfonie in een bewerking van Hanns Eisler voor tien instrumentalisten.


De jonge meesterpianist Kit Armstrong die tien jaar geleden – nog maar veertien jaar oud – zijn Nederlandse debuut in het festival maakte, komt op vrijdag 22 april terug naar Den Haag. Hij musiceert met het beroemde Škampa Quartet in de Nieuwe Kerk en speelt virtuoze pianostukken van Franz Liszt bij kaarslicht.


In Kasteel Duivenvoorde te Voorschoten presenteert op donderdagavond 21 april een festivalkwartet met Gordan Nikolić als primarius Vuur en Vlam, een kleurrijk programma met Janáčeks strijkkwartet Intieme brieven, Beethovens Eerste strijkkwartet, door Shakespeare’s Romeo en Julia geïnspireerd, en Josef Suks Ballade.


Op zaterdagavond 23 april spelen acht musici Late Night Fire: een theatraal vormgegeven concert met vuurcomposities uit meerdere eeuwen in de Elektriciteitsfabriek, een ruige concertlocatie die al vergeleken is met een hip Berlijns podium. Conservatoriumstudenten uit Den Haag verzorgen huisconcerten. Prijswinnaars van drie concoursen treden op in het Spaansche hof.


Internationaal Kamermuziekfestival


Kamermuziekfestival Den Haag Eva StegemanHet Kamermuziekfestival Den Haag is in 2003 opgericht door de violiste Eva Stegeman. Onder haar artistieke leiding is het uitgegroeid tot een evenement dat niet meer is weg te denken uit de stad.


Elk jaar staat een thema centraal waar verrassende programma’s bij worden gekozen, vaak met composities in wisselende bezettingen. Topmusici uit binnen- en buitenland treden op in sfeervolle locaties die door de hele stad zijn verspreid. De sfeer is informeel. Musici en publiek ontmoeten elkaar. 


Kaartverkoop.


Kaarten zijn te koop via de website van het festival:   www.kamermuziekfestivaldenhaag.nl


via de reserveringslijn 0900 – 7295 6442 (€ 1,– per gesprek)


of in één van de 450 Primera-winkels in Nederland.


 


>> handje2Download hier de brochure (pdf file)


 


Bron: » »handje2 www.kamermuziekfestivaldenhaag.nl


Meer informatie en berichten op: >> handje2Mariahoeve – wijkmariahoeve.nl


> Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag Wijkmariahoeve.nl


Internationaal Kamermuziekfestival


 20 / 24 Apr - Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten