dinsdag 8 maart 2016

17 Mrt - Inloopbijeenkomst voet- en calamiteitenpad Catharinaland

Bekendmaking


Uitnodiging inloopbijeenkomst voetpad en calamiteiten pad Catharinaland


Geachte heer/mevrouw,


Catharinaland brief gemeenteGraag nodig ik u namens de gemeente uit voor een inloopbijeenkomst over het ontwerp voor het voetpad en het calamiteiten pad gelegen tussen de watergang en de woningen aan Catharinaland-even.


Wanneer:    14 maart 2016
Locatie:    Buurthuis De Landen – Isabellaland 259 – Den Haag
Tijd:    Tussen 18.30 en 20.00 uur


Eerder is dit ontwerp gepresenteerd op 22 januari 2015. Voor zover mogelijk zijn de opmerkingen verwerkt.


Het aangepast definitief ontwerp kunt u tijdens de bijeenkomst inzien. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om een toelichting te geven en om vragen te beantwoorden.


Ontwerp


Het voetpad wordt aangelegd op de groenstrook tussen de woningen aan Catharinaland en de watergang. Door dit voetpad wordt de loopafstand van bewoners van Biancaland naar de tramhalte en winkels kleiner.


Het calamiteiten pad is vereist omdat in noodgevallen Biancaland via twee ingangen bereikbaar moet zijn voor nood- en hulpdiensten. De aanwezige bomen in de groenstrook blijven behouden. Daarnaast worden bomen toegevoegd. Aan de kant van de Hofzichtlaan komt een fietssluis. Het voetpad krijgt verlichting.


Planning werkzaamheden De planning is dat de uitvoering van het voetpad en het calamiteiten pad in het 3e kwartaal van dit jaar (2016) plaatsvindt.


De uitvoering wordt gecombineerd met de inrichting van de openbare ruimte in het naast het water gelegen bouwplan Biancaland. Nadat het voet- en calamiteiten pad is ingericht kan de brug voor voetgangers en de nood- en hulpdiensten worden opengesteld.


Met vriendelijke groet,


Mw. Drs. C.G.C.M. Blankwaard-Rombouts – Stadsdeeldirecteur Haagse Hout


 



 


De gemeente is begonnen aan een ontwerp voor een wandelroute door het groen van Catharinaland tegenover het nieuwe Biancaland en het Ingenieur van der Sluijsplantsoen. Zo hoeven de nieuwe bewoners van Biancaland niet om te lopen naar de tramhalte of winkels.


Bij het maken van de wandelroute houdt de gemeente zo veel mogelijk rekening met de aangrenzende woningen. Ook blijven de bomen op de groenstrook staan.


Voor de bereikbaarheid van Biancaland is voor de hulpdiensten een brug aangelegd tussen de groenstrook van Catharinaland en Biancaland. De hulpdiensten benaderen deze brug vanaf Isabellaland. De brug kan ook gebruikt worden door voetgangers om vanaf Biancaland de wandelroute naar de Hofzichtlaan te bereiken.


Planning


Op basis van de ideeën en wensen van de bewoners uit het gebied wil de gemeente de schetsontwerpen  uitwerken tot een voorlopig ontwerp. Het college van burgemeester en wethouders neemt over dit ontwerp een besluit.


De omwonenden worden hier waarschijnlijk in het voorjaar van 2015 over geïnformeerd. Daarna wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het plan wordt dan naar verwachting in het najaar van 2015 uitgevoerd.


Tekeningen


Donderdag 22 januari 2015 organiseerde de gemeente een inloopbijeenkomst voor bewoners om mee te denken over het ontwerp voor de wandelroute Catharinaland/Biancaland. Naast de wandelroute waren ook tekening te zien over de inrichting van de openbare ruimte in Biancaland. Het gaat daarbij om het definitief ontwerp van de straten en het groen op de plek van de kavellocatie waar nieuwe huizen worden gebouwd.


Bron:  >>handje2 Den Haag.nl


 



17 Mrt - Inloopbijeenkomst voet- en calamiteitenpad Catharinaland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten