donderdag 17 maart 2016

28 Mrt - Paasmandje knutselen Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen)

 


Paasmandje knutselen Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen/Ypenburg)


Stadsboerderij Landzigt Foto: Braaksma & Roos Architectenbureau


Maandag 28 maart – tweede paasdag,


Voor de kinderen is er een educatieve boerenlandschapstuin. Hier kunnen ze ‘avontuurlijk spelen’. Bijvoorbeeld hutten bouwen met wilgentakken of zandkastelen bouwen in de zandbak. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Kom op maandag 28 maart, tweede paasdag, naar Stadsboerderij Landzigt om een paasmandje te knutselen. Als de mandjes af zijn, wordt in en rond de boerderij gezocht naar een plastic paasei.


Dit paasei is bij de paashaas in te wisselen voor chocolade eieren. Wie weet helpt de paashaas ook wel met zoeken.


Wanneer:  Maandag 28 maart – tweede paasdag,


Tijd:  van 13.30 uur tot 15.00 uur.


Leeftijd:    Kinderen van 3 tot en met 8 jaar.


Prijs:   Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Kom op tijd, want de chocolade eieren zijn zo op!


Adres: Aristoteleslaan 143 – 2493 ZN Den Haag


Contact:  (070) 444 75 95


Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen/Ypenburg)


De historische uitstraling maakt deze stadsboerderij bijzonder. Voor de kinderen is er een educatieve boerenlandschapstuin. Hier kunnen ze ‘avontuurlijk spelen’. Bijvoorbeeld hutten bouwen met wilgentakken of zandkastelen bouwen in de zandbak. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Bereikbaarheid Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen/Ypenburg)


Station Leidschenveen is op loopafstand, waar onder andere Randstadrail 3 en 4 stoppen. Of tram 19 halte Leidschenveen Centrum.


De oorspronkelijke boerderij is gebouwd in 1853 en stond aan de Veenweg. De stadsboerderij is zo goed mogelijk in de originele staat teruggebracht. De boerderij voldoet wel aan moderne eisen en wensen. Zo wordt er duurzame energie gebruikt.


GooglemapOpeningstijden Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen/Ypenburg)


De stadsboerderij is open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. De boerderij is gesloten op Koningsdag, 25 december, 26 december en 1 januari.


Wat is er te doen?


Landzigt heeft een knuffelhoek waar kinderen de dieren kunnen aaien en knuffelen. De cavia’s mogen op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen kinderen de diertjes borstelen.


Kinderen mogen altijd helpen als de boerderij open is. Bijvoorbeeld met het voeren of met het borstelen van de geiten. Meestal wordt er rond 15.30 uur gevoerd.


Onderwijs Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen/Ypenburg)


Landzigt biedt lesmogelijkheden. Lees hier meer over in het Jaarprogramma.


Bijzonderheden Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen/Ypenburg)


In de boerderij hangt steeds wisselende informatie over allerlei onderwerpen die te maken hebben met dier en milieu. Het hele jaar door zijn er activiteiten.


Op Landzigt wordt duurzame energie gebruikt. Die is kostenbesparend en goed voor het milieu. Een windturbine zorgt voor stroom en de toiletten worden doorgespoeld met regenwater.


Omgeving Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen/Ypenburg)


Aan de andere kant van het terrein ligt een woon- en werklocatie met een dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking van Stichting de KIP. Onder begeleiding van Ipse de Bruggen runnen zij een kleine horecagelegenheid en een winkeltje dat ‘De Smulhoeve’ heet.



 Braaksma & Roos Architectenbureau


Behoud door verplaatsing 


Vanwege de aanleg van de Randstadrail moest boerderij Landzigt, een hallehuis met zomerhuis uit 1853, verdwijnen van zijn oorspronkelijke locatie aan de Veenweg in Leidscheveen. Braaksma & Roos kreeg de verantwoordelijkheid voor de bijzondere opdracht om de boerderij te demonteren en enige honderden meters verderop weer op te bouwen. Er is een zeer nauwkeurige reconstructie uitgevoerd met veel aandacht voor de oorspronkelijke materialen, afwerking en detaillering.


Educatief en energievriendelijk


De stadsboerderij biedt is geheel gericht op kinderen en is dan ook een bijzondere, prikkelende omgeving geworden. Zo is er een educatieve boerenlandschapstuin waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen en hutten kunnen bouwen met wilgentakken. Het hele jaar zijn er seizoensgebonden activiteiten zoals schapen scheren en wilgen knotten. Vaak zijn er kleine tentoonstellingen over natuur- en milieuonderwerpen en kunnen kinderen meehelpen met de verzorging van dieren.
Bij de herbouw van de boerderij is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is een windturbine geplaatst voor het opwekken van stroom en worden toiletten doorgespoeld met regenwater.
 



Toussaintkade 52, 2513 CL Den Haag

31 (0)70 361 53 63 – info@braaksma-roos.nl

>> handje2Braaksma & Roos Architectenbureau


 



28 Mrt - Paasmandje knutselen Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten