vrijdag 18 december 2015

Voorbeelden van Haagse kracht

 


Voorbeelden van Haagse kracht


karsten klein Voorbeelden van Haagse kracht Met trots presenteer ik u het eerste magazine ‘Zorginnovatie in Den Haag’ waarbij we inspirerende voorbeelden van innovaties in zorg en welzijn laten zien.


Een betrokken directeur van een zorginstelling noemde het projecten waarbij het zogenaamde ‘omdenken’ is toegepast. De organisaties die deze innovaties in gang hebben gezet, denken namelijk niet in problemen, maar in kansen.


Zij kijken naar de werkelijkheid, zoals die is en nemen dat als uitgangspunt. Eigenlijk gebruiken ze de energie van het ‘probleem’ voor iets nieuws. Deze projecten staan niet op zichzelf.


Vijf innovatieve projecten stonden al centraal bij de eerste bijeenkomst ‘Zorginnovatie in Den Haag’ op 16 december. Maar er zijn tientallen innovaties gaande in onze stad.


Ik wil deze parels graag een podium geven, zodat we van elkaar kunnen leren en inspireren. Die kennis en inspiratie is nodig bij het maken van een agenda voor de toekomst van de Wmo.


Samen met u verken ik graag de onderwerpen voor deze agenda tijdens een van de volgende bijeenkomsten over Zorginnovatie in Den Haag die in 2016 gaan plaatsvinden.


En ik roep u op om innovaties waar u trots op bent met ons te blijven delen zodat ze een plek kunnen krijgen in magazine #2!


Karsten Klein,


wethouder Stedelijke Economie, Zorg en HavensInspirerende voorbeelden van innovaties in zorg en welzijn


Voorbeelden van Haagse kracht


Stef Beun Voorbeelden van Haagse kracht


 


Gefeliciteerd Stef Beun, manager van het Wijkcentrum Mariahoeve


Dé ontmoetingplek van Mariahoeve wordt een gezellige, duurzame woonkamer met een keuken waar jongeren, senioren en buurtgenoten met een verstandelijke beperking elkaar treffen. Om samen te koken, te kletsen en te eten. “Iedereen kan straks aanschuiven”, zegt Stef Beun, manager van het Wijkcentrum Mariahoeve. “Al die verschillende stoelen symboliseren de diversiteit van de wijk.”


Ontmoetingsplek Het initiatief ontstond na een prijsvraag van de Gemeente Den Haag. Een interieurontwerpster bedacht samen met medewerkers van VOOR Welzijn het concept. WIN (Werken in Netwerken) bracht de diverse partners samen. “De woonkeuken wordt vooral een ontmoetingsplek voor iedereen, ook voor mensen die aanvragen doen voor hulp of zorg.”


keuken Voorbeelden van Haagse kracht Succesvolle integratie De financiering verloopt via crowdfunding. Met bijvoorbeeld de koop van een straatsteen, lamp of stoel kun je mede-eigenaar worden.


Je hebt al een aandeel vanaf vijf euro. Stef Beun: “We zijn inmiddels begonnen met de aanleg van een terras en een moestuin. We vroegen de buren – het kinderdagverblijf, het stadsdeelkantoor en de Vereniging van Eigenaren – mee te financieren. Ook met die partners laten we zien dat het concept van de woonkeuken door de hele buurt wordt gedragen.


En bovendien dat je zorg, welzijn en buurtbetrokkenheid succesvol kunt integreren.”


Voorbeelden van Haagse kracht: Hop Hopje


hopjeOp veel pleinen in Den Haag zijn Haagse Hopjes te vinden; locaties waar kinderen sport- en spelmaterialen kunnen lenen. Mariahoeve ontbrak nog. Waarom daar geen mobiele uitleen realiseren?


Zo ontstond het idee voor een Hop Hopje; een kleine auto die wekelijks naar vijf locaties in de wijk rijdt en daar kinderen stimuleert om gezond buiten te spelen.


 


 


 


Voorbeelden van Haagse kracht – Nieuwe magazine:Zorginnovatie in Den Haag


Uitgave van Gemeente Den Haag


E-mail wmo@denhaag.nl
Website denhaag.nl/wmo
Realisatie Lindblom Public Relations, Public Affairs
& Onlineblad.nl – Ruud Slagmolen, Len Blonk
Fotografie Ruben Eshuis (DigiContact), Ruud Slagmolen (diverse cases), Roos Trommelen (Karsten Klein) en anderen


Bron: » » Den Haag WMOVoorbeelden van Haagse kracht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten