dinsdag 1 december 2015

10 dec - Ciconia Consort: muziek voor strijkers

 


Ciconia Consort: muziek voor strijkersMuziek, Bibliotheek Centrale
Aan het winkelen in de Haagse binnenstad en behoefte aan een rustmomentje? Of aan het werk en tijdens de lunchpauze genieten van een concert? Kom dan langs op donderdag 10 december. In Studio B. op de eerste verdieping van de Centrale Biblbiotheek treedt daar voor u op Ciconia Consort. Op deze middag spelen zij de serenade voor strijkers op. 242 van Carl Reinecke en de suite voor strijkorkest op.63 van Arthur Foote. Een echte traktatie!


Haags strijkorkest
Ciconia Consort is een Haags professioneel strijkorkest. Het bestaat uit toonaangevende, jonge musici die hun sporen reeds hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Samen met hun dirigent Dick van Gasteren streven zij naar de hoogst haalbare kwaliteit, waarbij speelvreugde en energiek musiceren altijd voorop staan. 
 


Meer informatie Ciconia Consort:


Ciconia Consort: muziek voor strijkers


Sinds de oprichting in 2012 geeft het strijkorkest Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen. Het orkest staat onder leiding van Dick van Gasteren. Orkestleden zijn toonaangevende jonge musici die hun sporen reeds hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Het Ciconia Consort presenteert jaarlijks een serie met afwisselende concertprogramma’s in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag en geeft daarnaast steeds meer concerten door Nederland.


Ciconia Consort: muziek voor strijkers . ‘Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau – een ontdekking‘ (Bas van Putten – journalist De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad)


Ciconia Consort: muziek voor strijkers. Nederland is een muzikale parel rijker met het strijkorkest Ciconia Consort. Jonge musici die een groot plezier uitstralen en ongelooflijk goed spelen. Machtig mooi om te zien en te horen.’ (Corné Ran – programmeur Dr Anton Philipszaal/De Nieuwe Kerk, Den Haag)


Ciconia Consort: muziek voor strijkers.  ‘Enthousiast en fris, behoort tot de top van de jonge Nederlandse strijkorkesten‘ (Marianne Koerts-Lange, v.m. producer NTR ZaterdagMatinee/Radio 4)


 Ciconia Consort: muziek voor strijkers. “The orchestra and the music were simply amazing. I would not miss the opportunity to listen to them again. (Fernando Fernández-Aguayo, consul Spaanse ambassade Den Haag)


Bron: » » ciconiaconsort.nl10 dec - Ciconia Consort: muziek voor strijkers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten