vrijdag 25 september 2015

» Hop Hopje gestart

mariahoevehaagsehopjehopje4


 


Voorwelzijn, Mariahoeve WERKT! en het Stadsdeel Haagse Hout hebben een uniek project in Den Haag mogelijk gemaakt.


“Haagse Hopjes” is bij velen bekend, maar door de speelgoed uitleenbank mobiel te maken  (HopHopje), kunnen veel meer plekken in de wijk voorzien worden. Een goed voorbeeld van “Haagse Krach” en creativiteit.


Deze mobiele oplossing maakt het mogelijk om op de 5 kleine, maar goed uitgeruste speelplaatsen in de wijk Mariahoeve de kinderen te stimuleren om weer gezond buiten te spelen.


Ze hebben een ruime keus in speelgoed wat ze kunnen lenen in de tijd dat de mobiele leenbank op de locatie staat. Bovendien zijn er bij het HopHopje altijd vrijwilligers die ter plekke om toezicht houden op het speelgoed. Het beheer van HopHopje is in handen VOOR Welzijn met vrijwilligers uit de wijk in samenwerking met het wijkwerkproject Mariahoeve WERKT!


mariahoevehaagsehopjehopje7HopHopje zal zowel het wijkpark, als op andere groene plekken in de wijk volgens een schema bezoeken, zodat ook de kinderen op andere plekken in de wijk kunnen profiteren van het speelmateriaal.


 


Voorlopig schema:
- Maandag: De speelplaats Hendrinaland/Catharinaland, van 15.30 uur tot 16.45 uur
- Dinsdag: De speelplaats Denenburg van 15.30 uur tot 16.45 uur
- Woensdag: Het wijk park “de Horst, (het park tussen Winkelcentrum Mariahoeve en het Diamant College /Theater) van 14.00 uur – 16.45 uur
- Donderdag: De speelplaats Tarwekamp/Gerstkamp, van 15.30 uur – 16.45 uur
- Vrijdag: De speelplaats Roggekamp, van 15.30 uur -16.45 uur


De eindtijd van 16.45 uur, zal in de toekomst 17.30 uur worden.


 


mariahoevehaagsehopjehopje3


 


mariahoevehaagsehopjehopje5


 


 



» Hop Hopje gestart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten