woensdag 30 september 2015

8 Okt - Uitnodiging nationaal integratie diner - Resto van harte

 


Nationaal Integratie Diner


Beste bewoner(s) van Den Haag,
Graag nodigen we u uit voor het Integratiediner in de Schilderswijk op


Datum: Donderdag 8 oktober
Locatie:   Sportcentrum De Houtzagerij Hobbemastraat 93     (zie kaart hieronder)
Tijd:  Inloop 18.00 uur – Diner van 19.00 tot 21.00 uur


Deelname is gratis, maar u moet zich wel van te voren aanmelden, want er is een beperkt aantal plaatsen


U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar events@eenlandeensamenleving.nl .


U krijgt een bevestiging via mail. Ook als u meer informatie wilt hebben, kunt u ons mailen.


mariahoeintergrateidiner11


 Tijdens –alweer- het vijfde Nationaal Integratiediner op donderdag 8 oktober 2015 koken duizenden mensen met verschillende achtergronden op honderden locaties gerechten met elkaar en voor elkaar. Een ontspannen en smakelijke manier om elkaars cultuur en achtergronden te ontdekken en om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.


Eten verbindt, het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol en achter ieder gerecht zit een verhaal. Dat brengt vaak hele andere onderwerpen op tafel dan op de werkvloer. Aan tafel bij het Nationaal Integratiediner ontdekken mensen dat ze misschien wel heel veel verschillen van elkaar maar dat zij ook veel overeenkomsten hebben. Én mensen ervaren dan al snel dat verschillen niet eng zijn, maar juist interessant. Want verschillen leiden tot andere inzichten en nieuwe ideeën. Nieuwe ideeën leiden op hun beurt weer tot verbeteringen.  Daarom luidt het motto van het Nationaal Integratiediner ook als volgt:  “het verbinden van mensen +  het vieren van verschillen = het benutten van kansen.”


Een beproefd recept


Op donderdag 8 oktober 2015 vindt het Nationaal Integratiediner alweer voor de vijfde maal plaats, een lustrum dus. Het idee van het Nationaal Integratiediner ontstond in 2011 bij schoonmaakorganisatie Asito. Asito heeft meer dan 100 nationaliteiten in dienst. Elke dag weer laten deze verschillende mensen zien dat zij gezamenlijk topprestaties kunnen leveren. Ondanks, of juist dankzij de verschillen? Wij denken dat laatste.


Sinds onze uitnodiging aan alle organisaties om zelf ook een Nationaal Integratiediner te organiseren groeit het feestje ieder jaar aanzienlijk. Deden er in 2011 nog maar 650 mensen mee, in 2014 vierden ruim 16.000 mensen door heel Nederland op meer dan 200 locaties het Nationaal Integratiediner.



 



8 Okt - Uitnodiging nationaal integratie diner - Resto van harte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten