maandag 7 september 2015

13 Sept - Speurtocht september 2015 - Meijendel

terug



 


wandetochtmillieuOp zondag 13 september 2015 is er van 11.00 tot 16.00 uur een speciale speurtocht voor de Haagse Natuurverkenners door natuurgebied Meijendel.


Tegelijkertijd is er de Natuurfeestdag met allerlei activiteiten. Iedereen is welkom!


De informatiewagen van de Haagse Natuurverkenners staat op het grasveld bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea aan de Meijendelseweg 40 –  in Wassenaar.


We hebben een spannende speurtocht gemaakt. Deze is heel anders dan je gewend bent. Er hangen geen oranje bordjes, want dit is niet toegestaan in Meijendel. Je volgt de blauwe wandelroute. Je krijgt in plaats van het routeboekje een plattegrond en een waaier met allerlei opdrachten mee. Onderweg maak je van een tak een mooie totemstok.


dit meldt denhaag.nl


Natuurfeestdag


Tijdens de Natuurfeestdag loop je niet alleen onze speurtocht. Op en rond het grasveld bij De Tapuit (het bezoekerscentrum van Dunea) zijn ook allerlei gratis activiteiten zoals hutten bouwen, knutselen en schminken. De schapen en Border Collies van Dunea zijn er ook. Kijk voor meer informatie op de website van Dunea.


Adres


De informatiewagen van de Haagse Natuurverkenners staat op het grasveld bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea Meijendelseweg 40 in Wassenaar. Er is niet veel parkeerruimte, dus kom op de fiets of met het openbaar vervoer. Kom je met bus 43? Stap dan uit bij de halte De Kieviet in Wassenaar en ga met de pendelbus naar het bezoekerscentrum de Tapuit.


Kosten


Voor leden van de Haagse Natuurverkenners is dit gratis. Niet-leden betalen € 2. Natuurlijk kun je ook nog ter plaatse lid worden. Een lidmaatschap kost nu € 5. Heb je een Ooievaarspas? Dan kost het € 1,50 per jaar. Denk er wel aan dat je de Ooievaarspas meeneemt! Je kan alleen contant betalen, we hebben geen pinapparaat.


Wat neem je mee


  • Je clubkaart voor je gratis gratis duinwaaier met activiteiten en je stempel.

  • Een tas voor de spullen die je onderweg verzamelt.

  • Pennen en (kleur)potloden.

Aan het eind van de speurtocht lever je het antwoordformulier in bij de informatiewagen en krijgen de leden een stempel op hun clubkaart. Heb je 3 stempels of meer? Dan krijg je aan het eind van het seizoen een echt speurdersdiploma!


Goed om te weten


  • De route is 3 kilometer. Er zitten trappen/heuvels in de route. Houd hier rekening mee als je met een buggy of kinderwagen komt.

  • Honden mogen aangelijnd meewandelen. Op het speelveld mogen honden niet komen.

  • Ook bij regen gaat de wandeling door. Het is handig om een regenpak of paraplu bij je te hebben.

 


 



13 Sept - Speurtocht september 2015 - Meijendel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten