vrijdag 26 juni 2015

» Miss en Mister Peace & Justice

» Miss en Mister Peace & Justice

aaabenMiss en Mister Peace & Justice


Welke Hagenaar verbindt onze beroemde stad van Vrede en Recht het beste met het dagelijks leven? In onze straten, in onze buurten? Een geweldig initiatief van buurtbewoners en Haagse Bruggers op het Escamp Festival van 30 mei.


Wie wordt de eerste Miss en Mister Peace & Justice? Vele Escamp kandidaten werden genoemd. Juryvoorzitter Merel Kaptein maakte bekend dat de keus op Fatima Akchar en Ben Lachhab is gevallen. Fatima bouwt eigenhandig aan een vreedzame samenleving vanuit haar project United Lights.


Alleen al via buurtgesprekken verzamelt zij steeds meer mensen om haar heen. Ben is een verbinder tussen alle culturen. Je ziet hem overal! Beiden zijn super trotse Hagenaars en willen met andere positivo’s bruggen slaan. Ben is ook bekend van de sociale restaurants Van Harte.


(Noot redactie wijkmariahoeve.nl: Ben hebben wij leren kennen als een keiharde werker, die zich naast allerlei andere werkzaamheden,  met hart en ziel inzet voor Mariahoeve en omgeving. Wij feliciteren hem van harte met deze welverdiende award)


Met Ben en Fatima. Bij een Van Harte restaurant wordt een grote Haagse Goed Nieuwsshow georganiseerd. Samen eten, elkaar leren kennen. Wat voor kleur ogen of huid je hebt? Wel of geen religie? Doet er niet toe. Iedereen kan meedoen. Van Harte, United Lights en de Haagse Brug zijn nog maar een paar schakels in deze groengele ketting die onze stad verbindt! Weg met het negativisme, zelf het goede voorbeeld geven! Inspirerend!


Bron: Posthoorn artikel en foto: Willem Post


Tijdens het Escamp festival (30 mei) heeft de eerste Mister en Miss Peace & Justice verkiezing plaatsgevonden. Bezoekers van het festival werden gevraagd invulling te geven aan wat ‘Vrede’ en ‘Recht’ voor hun betekent, en rolmodellen uit hun omgeving te nomineren die deze waarden volgens hun het beste uitdragen. De twee winnaars van de verkiezing werden afgelopen vrijdag bekend gemaakt op het stadhuis.


De verkiezing is uitgevoerd door de trainees van de gemeente Den Haag als onderdeel van hun Gemeentebreed Project.


 


 


 


 


 



 


 


WijkMariahoeve.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten