zaterdag 20 juni 2015

24 Juni - Modderdag Stadsboerderij de Reigershof

24 Juni - Modderdag Stadsboerderij de Reigershofanaterugieterug
Afdrukken

Tijd: van 13.00 – 15.00 uur
Plaats:    Stadsboerderij de Reigershof
Adres:   Reigersbergenweg 280
2592 EZ Den Haag
Telefoon: (070) 382 57 12


Tijdens de modderdagen bij de stadsboerderijen kunnen álle kinderen uit de wijk naar hartenlust met modder komen spelen.


Kinderopvang 2Samen zorgt voor verschillende activiteiten zoals de modderkeukens, modder-grabbelen en nog veel meer. Daar hebben we veel ervaring mee, want natuurbeleving en ‘groene activiteiten’ staan bij ons hoog in het vaandel. Ook in onze kinderopvang bieden we wekelijks groene en duurzame workshops en activiteiten.”Steeds vaker vinden NME Den Haag (Stadsboerderijen en Milieueducatie) en Kinderopvang 2Samen elkaar, als het gaat om duurzame en groene activiteiten. De organisaties sleepten afgelopen weekend zelfs een Lenteprijs van Fonds 1818 in de wacht. Daarbij hoort een geldbedrag van € 1000,- bedoeld voor projecten die de wereld voor morgen beter maken en waarin wordt samengewerkt aan een betere toekomst.


Samen proefjes doen, de natuur in en leren over duurzame energie. Het zijn maar enkele voorbeelden van activiteiten die 2Samen en NME eerder al gezamenlijk realiseerden.Met de prijs van € 1000,- willen de organisaties een activiteitenaanbod voor alle wijkbewoners realiseren. Elsien Smit, van Kinderopvang 2Samen: “Op 24 juni en 1 juli houden we samen met NME Haagse Modderdagen bij zeven stadsboerderijen, waarbij heel de buurt welkom is! Want natuurbeleving is belangrijk voor ieder kind.”


 “Dit soort modderdagen en andere groene en duurzame activiteiten willen we vaker, en voor een nog breder publiek, aanbieden”, vertelt Smit. “Ze geven kinderen een extra impuls om meer naar buiten te gaan en ‘groen’ te spelen. Dat is niet leuk maar bovendien heel erg goed voor de ontwikkeling. Ook dragen ze bij aan sociale cohesie door jong oud en jong met elkaar in contact te brengen. De stadsboerdij fungeert dan als centrale plaats waar kinderen en andere wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen leren.”


 


Bron:   2samen.nl


 


  WijkMariahoeve.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten