vrijdag 26 juni 2015

» Den Haag weer een stuk schoner en mooier

» Den Haag weer een stuk schoner en mooier

Den Haag weer een stuk schoner en mooier


De van Hoogstratenschool heeft door het project “Hondenpoep opruimen” Den Haag weer een stuk mooier gemaakt. Alle 185 leerlingen werkten met de leerkrachten mee aan de bewustwording en een schonere stad, door het maken van tekeningen over dit onderwerp.


Op 26 juni werd door de stadsdeeldirecteur Lilianne Blankwaard samen met Pauline uit groep 5 (die de winnende tekening maakte), de officiële onthulling verricht.


Door een kinderjury bestaande uit: Savenna groep 8, Joey groep 8, Ryan groep 7, Aicha Mereyem groep 6, Iselda groep 5, Diana groep 4, Tessa groep 3, Darlijn groep 2, Nout groep 1 en Beza groep 1, werden uit 185 tekeningen de 10 mooiste geselecteerd. Namelijk die van Eleni groep 1A, Tristan groep 1B, Bart groep 2, Bojana groep 2, Tessa groep 3, Diana groep 4, Paulina groep 5, Kacper groep 6A, Sophie groep 7 en Linsey groep 8.


De tekening van Pauline sprak de stadsdeeldirecteur het meeste aan. Deze werd gebruikt voor de officiële onthulling. De bak met deze prachtige afbeelding, staat bij het Haagse Bos, ter hoogte van Bezuidenhoutseweg 273, tegenover hoofdkantoor van Total.


Als blijk van waardering overhandigde mevrouw Blankwaard ook een bos bloemen aan de initiatiefneemster van dit project Rinke de Fouw. Zij zorgde voor de technische afhandeling en de plaatsing op de bakken. Na de onthulling ging het hele gezelschap naar de Hoogstratenschool aan de Spaarwaterstraat 21, waar met zorg een tentoonstelling was ingericht van alle tekeningen.


 


Hieronder een indruk van de onthulling op 26 juni.  (klik op de plaatjes voor de grote foto) 


 


 


  WijkMariahoeve.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten