woensdag 8 juni 2016

25 Jun - Veteranendag 2016 - Malieveld en defilé

Veteranendag 2016


Veteranendagbdefile veteranendag oktipOp zaterdag 25 juni 2016 bedankt Nederland haar meer dan 117.000 veteranen voor hun inzet toen en nu. Er is een defilé van veteranen en militairen, muziekkorpsen, legervoertuigen en paarden. Veteranendag is een eerbetoon aan al die veteranen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede overal ter wereld.


De dag start met een besloten bijeenkomst in de Ridderzaal. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, de minister-president en de minister van Defensie zijn hierbij aanwezig. Op het Binnenhof worden medailles uitgereikt. Via schermen op het Malieveld kan iedereen de plechtigheid volgen.


Feest op het Malieveld


De hele dag is het feest op het Malieveld. Iedereen is van harte welkom. Naast eten en drinken is er: Kids Corner, vliegsimulator, klimmuur, presentaties van Nederlandse musea en  Wall of Honour 


Ook zijn er muzikale optredens van onder meer de Boston Tea Party (14.45 -15.45 uur Hoofdpodium) en de Koninklijke Militaire Kapel met O’G3NE  (16.00 -17.15 uur Hoofdpodium).


Liever actie? Stap dan in de F16-simulator en laat de kinderen klauteren in de klimtoren. Lees de mooie brieven die scholieren hebben geschreven aan veteranen. Bezoek het Veteraneninstituut, de militaire musea en de vele stands van veteranenverenigingen. Of bekijk Veteranenkunst, van schilderij tot fotografie en boek.


Start defilé


Rond 13.00 uur start het Nationaal Defilé van veteranen en militairen, gevolgd door historische en moderne legervoertuigen. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander neemt het defilé af.


Wegen afgesloten voor al het verkeer Veteranendag


De wegen waarover het defilé voorbijtrekt en een ruim gebied hieromheen zijn tussen 10.00 uur ’s ochtends en uiterlijk 16.00 uur ’s middags afgesloten voor al het verkeer.


De route van het defilé is:


Malieveld (vanaf Koekamplaan en Koningskade),  Korte Voorhout, Tournooiveld, Lange Voorhout, Kneuterdijk, Hofweg, Spui, Kalvermarkt, Fluwelen Burgwal, Herengracht, Prinsessegracht, Bosbrug, Koningskade, via parkeerplaats paviljoen over het fietspad Laan van Europa weer terug naar het Malieveld.


Bereikbaarheid Veteranendag


Bestemmingsverkeer kan, via de politie-verkeersposten, het afgesloten gebied tot uiterlijk 10.30 uur inrijden en tot 11.30 uur uitrijden. Op een aantal plekken worden oversteekplaatsen voor voetgangers aangelegd. Trams in de binnenstad worden omgeleid. Kijk voor meer informatie op de website van HTM. Het doorgaande autoverkeer kan gebruik maken van de Centrumring.


Parkeergarages tijdelijk niet bereikbaar Veteranendag


De parkeergarages Malieveld, Muzenplein (Fluwelen Burgwal), Grote Markt (ingang Kalvermarkt) en Plein zijn niet bereikbaar tussen 10.00 uur en 16.00 uur. U kunt deze garages niet in- maar ook niet uitrijden! Auto’s kunnen de parkeergarage aan de Heulstraat niet inrijden maar wel verlaten. De overige parkeergarages rondom de binnenstad zijn de hele dag bereikbaar.


Tijdelijk parkeerverbod Veteranendag


Op 25 juni tussen 6.00 uur en 16.00 uur geldt een parkeerverbod op:


    Kneuterdijk (beide zijden)


    Hofweg (laad/loshavens Dudoc/Novotel en Taxistandplaats)


    Spui (laad/loshavens zijde KFC/Swiss casino)


    Kalvermarkt (zijde defensie)


    Fluwelen Burgwal (beide zijden)


    Prinsessegracht (beide zijden)


Borden geven deze parkeerverboden aan.


Website. Voor meer informatie Veteranendag     9999link zie: Denhaag.nl


Programma Veteranendag


Vrijdag 24 juni Veteranendag


13.30 uur Hofvijver spectaculaire landing van parachutisten


Zaterdag 25 juni Veteranendag


11.30 uur Binnenhof start medaille uitreiking


11.00 – 17.00 uur Podiumtent Malieveld doorlopende optredens


12.00 uur Malieveld aankomst veteranen motorrijders


13.15 uur Kneuterdijk start fly-past defilé


13.50 uur Ingang Malieveld intocht defilé


14.45 -15.45 uur Hoofdpodium Malieveld Boston Tea Party met Veteranen Top 50


16.00 -17.15 uur Hoofdpodium Malieveld Koninklijke Militaire Kapel met O’G3NE


De Nederlandse Veteranendag start in de Ridderzaal. Daar spreekt de minister-president honderden veteranen toe. Dit in aanwezigheid van Z.M. Koning Willem-Alexander, de Ridders Militaire Willems-Orde, parlementsleden, schooljeugd en andere vertegenwoordigers uit de samenleving. Na de ceremonie in de Ridderzaal, reiken de minister-president en andere autoriteiten op het Binnenhof de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties uit aan militairen die net terug zijn van hun missie.


Kort na 13.00 uur defileren ongeveer 4000 veteranen en militairen onder begeleiding van muziekkorpsen langs de Kneuterdijk voor Z.M. Koning Willem-Alexander. Het indrukwekkende vertoon start met een fly-past van historische toestellen en moderne vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht.


Optreden O’G3NE Veteranendag


De hele dag is het Malieveld ‘open’, ook voor niet-veteranen. Om wat te eten, te drinken of te luisteren naar de Koninklijke Militaire Kapel met de O’G3NE. Daarnaast wordt in een speciale podiumtent een keur van andere kleinschaligere optredens aangeboden.


Liever actie? Stap dan in de F16-simulator en laat de kinderen klauteren in de klimtoren. Lees de mooie brieven die scholieren hebben geschreven aan veteranen. Bezoek het Veteraneninstituut, de militaire musea en de vele stands van veteranenverenigingen. Of bekijk Veteranenkunst, van schilderij tot fotografie en boek.


Betekenis witte anjer.


De witte anjer was van oorsprong (1940) een teken van verzet tegen de Duitsers, maar is nu het symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen. De anjers worden gedragen op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag en bij vele veteranenactiviteiten in het land.


 


 


 


Heeft u een activiteit, suggestie of idee, mail ons:oktip Haagse houtoktipNL@ gmail.com


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


oktip oke tip tip
Wij maken deel van de webring: oktip Haagse hout www.wijkmariahoeve.nloktip Haagse hout Facebook Agenda Mariahoeveoktip Haagse hout Facebook wijkmariahoeve oktip Haagse hout Facebook Oktipoktip Haagse hout Facebook Haagse Hout Uitburooktip Haagse hout Twitter Wijkmariahoeveoktip Haagse hout Twitter Den Haag Westoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter @Sakoppieoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter Uitburo Haagse Houtoktip Haagse hout Livejournal oktip Haagse hout Google+oktip Haagse hout Google+1oktip Haagse hout Google+2oktip Haagse hout Blogspotoktip Haagse hout Oktip1.wordpressoktip Haagse hout Tumblr Mariahoeveoktip Haagse houtTumblr Oktip Den Haagoktip Haagse hout Mariahoevedenhaag.wordpressoktip Haagse hout Flipboard Haagse Hout Oktip.nl oktip Haagse hout Flipboard Ok tipoktip Haagse hout Flipboard Mariahoeve oktipoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Uitburo oktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Den Haag oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Het Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Bezuidenhout oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Leidschendam-Voorburgoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Marlotoktip Haagse hout Linkedinoktip Haagse hout Haagse Houtoktip Haagse hout www.Mariahoeve.NUoktip Haagse hout www.Mariahoeve.ORGoktip Haagse hout www.wojo.nloktip Haagse hout Digitale Muurkrant – nowakti.nloktip Haagse houtLinken verzameling Digitaal Den Haagoktip Haagse hout Oktip Den Haag


 


 


 


 


 



25 Jun - Veteranendag 2016 - Malieveld en defilé

Geen opmerkingen:

Een reactie posten