woensdag 8 juni 2016

16 Jun - Informatiebijeenkomsten project Levensboek Florence

Florence – Informatiebijeenkomsten project Levensboek


Florence Haagse hout florence 1Informatiebijeenkomsten project Levensboek: Binnen Haagse Hout zijn Florence en de stichting Haagse Levensboeken begonnen met het project Levensboek. Er wordt gezocht naar meer vertellers én schrijvers.


Project Levensboek Florence


Woonzorgcentrum Oostduin


  9999linkde Goetlijfstraat 5 – 2596 RH  – Den Haag
(* direct naar adres op Google maps)


Tijd: 14.00 uur tot 15.00 uur


Oudere wijkbewoners (vertellers) en schrijvers van harte welkom


Oudere wijkbewoners krijgen hiermee de kans hun levensverhaal op papier te laten zetten door vrijwillige schrijvers. Er wordt gezocht naar meer vertellers én schrijvers. Voor geïnteresseerden worden twee informatiebijeenkomsten gehouden, op 16 en 28 juni.


Met het project ‘Levensboek’ willen Florence thuis in Haagse Hout en de stichting Haagse Levensboeken mensen de kans geven terug te kijken op de belangrijke gebeurtenissen in hun leven. Voor veel ouderen is het maken van een levensboek een unieke manier om herinneren op te halen of te verwerken. In het levensboek worden herinneringen uit diverse levensfasen opgeschreven. Daarmee ontstaat een bijzonder boekwerk waarin de oudere, maar ook diens familieleden, alles terug kunnen lezen. Het schrijven een levensboek wordt gedaan door een vrijwilliger, die hiervoor speciaal wordt getraind.


Informatiebijeenkomsten


Tijdens de informatiebijeenkomsten vertellen Florence en stichting Haagse Levensboeken meer over hoe een levensboek tot stand komt. Mensen die interesse hebben om hun levensverhaal te vertellen, of om juist iemands levensverhaal op te schrijven, zijn meer dan welkom. Wij vertellen u graag meer en wellicht besluit u daarna om mee te doen aan dit bijzondere project. De informatiebijeenkomsten vinden plaats op donderdag 16 juni van 14.00 tot 15.00 uur in woonzorgcentrum Oostduin aan de Goetlijfstraat 5 en op dinsdag 28 juni van 14.00 tot 15.00 in ontmoetingscentrum Het Schakelpunt Burgemeester Patijnlaan 1900.


Over Stichting Haagse Levensboeken


De Stichting Haagse Levensboeken wil een tastbare bijdrage leveren aan zingeving in het leven van ouderen in de Haagse regio, gericht op de verwerking van hun herinneringen en op het vastleggen hiervan in een duurzame vorm. De Stichting streeft ernaar dat in zoveel mogelijk buurten/wijken in Den Haag en omgeving levensboeken tot stand komen. Hiervoor wordt samengewerkt met relevante maatschappelijke organisaties, zoals Florence.


Over Florence                                         


Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.



16 Jun - Informatiebijeenkomsten project Levensboek Florence

Geen opmerkingen:

Een reactie posten