maandag 13 juni 2016

23 Jun – Landenmarkt Francois Vatelschool

Landenmarkt


Francois Vatelschool landenmarkt2016Francois Vatelschool. Zoals ieder jaar organiseren de 3e jaars een Landenmarkt. Tijdens deze middag zijn 18 landen vertegenwoordigd. Allerlei lekkernijen zijn voor een kleine prijs te koop, de leerlingen van de Sport, Toerisme en Recreatie kunnen u alles over de landen vertellen. Mocht u nog twijfelen over uw vakantiebestemming? Kom langs op deze middag. U bent van harte welkom.


Activiteit:  Landenmarkt 2016


Plaats:9999linkFrancois Vatelschool Granaathorst 20  (google maps)


Datum: Donderdag 23 juni 2016


Tijd:   13.00 uur – 16.00 uur


De François Vatelschool is een school waar ieder gestimuleerd wordt het beste uit zichzelf te halen.


Wij willen dat ieder van onze leerlingen trots kan zijn op zichzelf. Trots op wie hij is en wat hij kan. Wij hebben oog voor elke leerling. Daardoor ontdekken we wie hij is. We zien onze leerlingen niet als auto’s op een lopende band die allemaal hetzelfde moeten worden afgeleverd. Ieder mens is uniek. We bieden dan ook onderwijs op maat. Voor iedere leerling voldoende veiligheid en uitdaging.


Francois Vatelschool


Granaathorst 20  – 2592 TD – Den Haag


Tel.:  070 – 344 00 00


E-mail: info@vatel.nl


Veiligheid vanuit aandacht, respect en interesse voor ieder kind. Uitdaging in de vorm van openheid over te behalen resultaten, het stimuleren tot actief bezig zijn met leerdoelen en het stellen van prioriteiten voor en met de leerling. We belonen als er is bijgeleerd, veel meer dan dat wij afrekenen op dat wat je nog niet gelukt is. Fouten maken mag. Soms moet het zelfs want van fouten maken leer je vaak het meest.


Diegenen die werken met onze leerlingen zijn de sleutel tot hun succes. Alleen al daarom streven we zeker ook naar “glimmende oogjes” bij ons personeel. Wij bereiken dit o.a. door met onze personeelsleden een positief, stimulerend werkklimaat te creëren. Maar ook door uitstekende faciliteiten te bieden op het gebied van begeleiding, scholing en werken.


De François Vatelschool is een school waar structuur, betrokkenheid en uitdaging de kernwaarden zijn van waaruit wij werken.


We werken vanuit structuur omdat onze leerlingen veel structuur nodig hebben.


Structuur biedt hen veiligheid. De structuur bieden wij via “Lessen in Orde” Ons team werkt daarbij vanuit gezamenlijke afspraken over klassenmanagement, pedagogiek en didactiek.


Naast structuur is oprechte betrokkenheid bij elkaar nodig, zodat ieder kind en ieder personeelslid gezien en gekend wordt. Zodat niemand uit de boot valt.


Vanuit de veiligheid die structuur en betrokkenheid bieden, kunnen wij onze leerlingen uitdagen het beste van zichzelf te geven.        


De François Vatelschool is een school waar leren en werken een succesbeleving wordt.


Bij ons werkt het personeel vanuit passie. Deze passie geven wij door aan onze leerlingen. De leerling dient succes te voelen; hij dient te ervaren wat hij leert. Niet afgerekend te worden op wat hij niet kan.


Het succes wordt beleefd doordat wij continu gezamenlijk streven naar het bieden van de best mogelijke kwaliteit op dat moment.


Daarom werken wij vanuit methoden die hun waarde wetenschappelijk bewezen hebben. Daarom innoveren we voortdurend top-down en bottom-up.


Daarom werken we, als professioneel team, vanuit gedeelde uitgangspunten en met terechte trots.


Opleidingen algemeen Francois Vatelschool


Sport, Toerisme & Recreatie (diploma: Dienstverlening en Commercie) Francois Vatelschool


  Vind je het leuk om voor anderen iets te organiseren? Houd je misschien van reizen? Of ben jij sportief en avontuurlijk? Misschien zou je graag later met kinderen of met ouderen willen werken? Als je op een of meer van deze vragen ja zegt, dan is deze opleiding er echt één voor jou! In de eerste twee jaar volg je het algemene programma. Het derde leerjaar begin je met een werkweek op een camping. Dan merk je meteen hoe het is om in de recreatie te werken. Je krijgt in deze opleiding heel veel sport en spel. Daardoor zijn er leerlingen die uitstromen naar opleidingen binnen het MBO waar sportiviteit vereist is zoals Sport en Bewegen, politie of bijv. beveiliging. Omdat je veel organiseert voor kinderen en ouderen, kun je op het MBO ook goed instromen bij het pedagogisch werk, kinderopvang of bijv. het ouderenwerk. Door de stages in het derde en vierde leerjaar merk je heel goed of je door wilt leren in een van de genoemde richtingen in het MBO of dat je iets heel anders wilt gaan doen.


ICT-route Francois Vatelschool


Als je houdt van computeren en later met computers wilt werken, òf als je nog niet precies weet wat je wilt, dan is dit de opleiding voor jou! Je werkt hierbinnen bijvoorbeeld aan een netwerk, website en helpdesk, maar ook aan interviews of aan affiches en flyers. Je leert goed zelfstandig werken en plannen. Samenwerken is in elk beroep belangrijk, dus ook in deze richting werk je veel in groepjes. Aan het eind van het tweede leerjaar kies je of je de ICT-route wilt blijven volgen of dat je wilt overstappen naar een van de andere richtingen op onze school. In de derde en vierde klas loop je stage bij bedrijven in de omgeving. Als je het diploma hebt, kun je doorstromen naar elke sector binnen het MBO want ICT zie je overal.


Horeca (Vakcollege) Francois Vatelschool


Vind jij het leuk om thuis te koken? Of ben jij iemand die straks bij het koken of serveren hoge prijzen wint? Dat laatste zou goed kunnen als je voor deze richting kiest. Onze leraren geven het vak zo aan jullie dat je het niet alleen leuk vindt, maar er ook erg goed in kunt worden. In de eerste twee jaar krijg je al veel lessen in koken/serveren en in brood- en banketbakken. Zo kun je aan het eind van het tweede jaar goed kiezen wat je echt wilt. Als je dan kiest voor de horeca sta je in het derde en in het vierde leerjaar minstens vijftien uur in de keuken of in het restaurant. Daar verzorg je samen met de andere leerlingen de lunch of het diner voor echte gasten. Je leert hier zo veel van dat ze jou bij de stageadressen en in het MBO graag zien komen.


De Bakkerij afdeling Francois Vatelschool


Wij zijn tot nu toe de enige VMBO school die in een landelijke wedstrijd zowel de prijs wist te halen van beste broodbakker als van beste banketbakker. En wie weet ben jij de volgende prijswinnaar want je hebt bij ons alle kans om heel veel van het bakkersvak te leren. In de eerste twee jaar krijg je les in brood- en banketbakken en in koken en serveren. Zo kun je aan het eind van het tweede jaar goed kiezen wat je echt wilt. Als je voor de bakkerij kiest, krijg je in het derde en vierde jaar vijftien uur brood- en banketbakken per week. Dan maak jij het brood en gebak dat in ons winkeltje, in ons restaurant en wordt gegeten. Bovendien ga je in de bovenbouw stage lopen bij bakkerijen. Bij ons op school heb je al de mogelijkheid certificaten te halen voor ROC Leiden. Zo wordt je totale opleiding korter.


 


9999linkBron: Francois Vatelschool


 


 


 


Heeft u een activiteit, suggestie of idee, mail ons:oktip Haagse houtoktipNL@ gmail.com


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


oktip oke tip tip
Wij maken deel van de webring: oktip Haagse hout www.wijkmariahoeve.nloktip Haagse hout Facebook Agenda Mariahoeveoktip Haagse hout Facebook wijkmariahoeve oktip Haagse hout Facebook Oktipoktip Haagse hout Facebook Haagse Hout Uitburooktip Haagse hout Twitter Wijkmariahoeveoktip Haagse hout Twitter Den Haag Westoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter @Sakoppieoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter Uitburo Haagse Houtoktip Haagse hout Livejournal oktip Haagse hout Google+oktip Haagse hout Google+1oktip Haagse hout Google+2oktip Haagse hout Blogspotoktip Haagse hout Oktip1.wordpressoktip Haagse hout Tumblr Mariahoeveoktip Haagse houtTumblr Oktip Den Haagoktip Haagse hout Mariahoevedenhaag.wordpressoktip Haagse hout Flipboard Haagse Hout Oktip.nl oktip Haagse hout Flipboard Ok tipoktip Haagse hout Flipboard Mariahoeve oktipoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Uitburo oktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Den Haag oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Het Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Bezuidenhout oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Leidschendam-Voorburgoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Marlotoktip Haagse hout Linkedinoktip Haagse hout Haagse Houtoktip Haagse hout www.Mariahoeve.NUoktip Haagse hout www.Mariahoeve.ORGoktip Haagse hout www.wojo.nloktip Haagse hout Digitale Muurkrant – nowakti.nloktip Haagse houtLinken verzameling Digitaal Den Haagoktip Haagse hout Oktip Den Haag


 23 Jun – Landenmarkt Francois Vatelschool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten